Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

Adriana Gutiérrez torna al Cerdanyola CH

Adriana Gutiérrez torna al Cerdanyola CH per incorporar-se a l’equip d’Ok Liga. La jugadora argentina arriba procedent de l’Sporting de Portugal, on ha jugat l’última temporada. Amb una àmplia experiència i una llarga llista de títols a la butxaca, la internacional amb Argentina obre una nova etapa al Cerdanyola CH, on ja va jugar entre els anys 2009-2011 i 2014-2015. El Club rep Adriana Gutiérrez amb la il·lusió de què sigui una peça important de l’equip d’Ok Liga i recorda els èxits assolits en les seves anteriors etapes al Cerdanyola CH. “Tinc molts bons records del Cerdanyola CH i ho considero casa meva”, assegura la jugadora.

“Volia tornar a Espanya i no m’ho vaig pensar quan el Cerdanyola es va posar en contacte amb mi”, explica Gutiérrez, qui destaca l’alt nivell de l’equip d’Ok Liga al qual s’incorpora: “El nivell és molt alt i espero que el puguem mantenir i millorar per lluitar per tots els títols que es puguin disputar”. 

El president del Cerdanyola CH, Mario Núñez, destaca l’entusiasme amb el qual el club verd-i-blanc rep Adriana Gutiérrez: “És un privilegi tornar a tenir-la aquí i no vam tenir cap dubte davant la possibilitat que s’incorporés al club”. A més, Núñez destaca els reptes que té el primer equip femení, entre els quals figuren la Copa de la Reina, l’Ok Liga i l’esperada Copa d’Europa. 

PALMARÈS

El palmarès i la trajectòria d’Adriana Gutiérrez l’han convertit en un referent de l’hoquei patins a tot el món. Es va formar al Club Centro Valenciano (San Juan, Argentina) però l’any 2007 es va traslladar a Catalunya per jugar al CHP Sant Feliu. Més tard va jugar al Cerdanyola CH, el Girona CH i, abans de tornar al club cerdanyolenc, va jugar a la lliga francesa amb el CSRS Noisy Le Grand, amb qui va guanyar la lliga de França. També ha estat jugadora del CP Voltregà. 

Amb la selecció argentina suma quatre títols mundials (2002, 2004, 2010 i 2014), a més dels títols de campiones dels Campionats Sudamericà, el Panamericà, la Copa Amèrica i el Prepanamericà. Pel que fa al seu palmarès amb els clubs, entre altres guardons, Gutiérrez ha aconseguit tres títols de l’Ok Liga (amb el Cerdanyola CH i el CP Voltregà), tres Copes d’Europa (amb el CP Voltregà) i dues Copes de la Reina (amb el Cerdanyola CH i el CP Voltregà).


 • Publicat a Esports

Preguntes freqüents sobre l'obligatorietat de portar mascareta

La mascareta és obligatòria a Catalunya des d'ahir per evitar el contagi i la propagació de la Covid-19. La sanció per no portar mascareta quan és obligatori és de 100 euros i s'aplicaran en base a la llei de seguretat pública.
 
És obligatori l’ús de la mascareta?

Sí, dels 6 anys en endavant, és obligatori l’ús de mascareta al carrer, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat que sigui d’ús públic o que sigui obert al públic. Es permet anar sense mascareta en els següents casos:

    Si es té una malaltia o difucultat respiratòria que es pugui agreujar amb el seu ús.
    Si no es té autonomia per posar-la o treure-la.
    Si es tenen alteracions de conducta que facin inviable el seu ús.
    Quan es realitzin activitats incompatibles amb el seu ús, com la pràctica esportiva d’esforç intens. Cal tenir en compte que quan es realitzi esport al gimnàs o altres instal·lacions esportives no cal portar-la, però sí en     
    els espais comuns i els desplaçaments per l’interior del centre.
    Als vehicles d’ús articular si totes les persones son del mateix grup de convivència.
    A la platja o la piscina per banyar-se o prendre el sol (sempre que es mantingui la distància de seguretat amb les altres persones que no conviuen al mateix domicili).
    Als casals d’estiu i les colònies entre els grups de convivència.
 
Quan s'ha de portar mascareta?
 • Sempre que se surti de casa.
 • Al transport públic.
 • Si es treballa a l'exterior, excepte si la feina implica pràctica esportiva o un gran esforç físic (per exemple, a la construcció).
 • En els desplaçaments amb bici, excepte si es practica ciclisme de carretera o muntanya.
 • Si es va amb patinet elèctric.
 • Al teatre, cinema i a les biblioteques.
 • En les activitats educatives i lúdiques, excepte en aquelles activitats on hi ha definits grups estables de convivència o si es fa alguna activitat esportiva.
 • A les zones comuns dels establiments turístics. Es podrà treure quan s'estigui a l'habitació o durant els àpats.
 • A les perruqueries i centres d'estètica.
 • Als establiments comercials.
 • Als locals d'oci, excepte quan s'estigui bevent.
 • A les oficines bancàries i d'atenció al públic.
 • No cal fer-ne ús:
  • Durant la pràctica esportiva (inclou excursions a l'aire lliure).
  • Mentre s'està menjant o bevent.
  • A casa si s'està amb les persones amb qui es conviu habitualment.
  • A la feina, excepte si s'està a l'interior d'un despatx propi d'ús individual, amb la porta tancada.
  • Al cotxe si totes les persones ocupants del vehicle conviuen junts.
  • A les terrasses o interiors dels bars  i restaurants quan s'estigui assegut a la taula. En cas d'anar al lavabo o moure's per l'establiment si que s'haurà de portar posada.
  • A la platja. Tot i que cal utilitzar-la durant el trajecte o quan s’està en instal·lacions d’ús públic, als lavabos (incloent-hi les cues, si n’hi ha), dutxes o guinguetes (xiringuitos).
  • A la zona de bany de les piscines, excepte als vestuaris i a les instal·lacions interiors (vestíbul, passadissos, etc.). i exteriors.
  • Durant les activitats restringides als grups estables de convivència en el marc de les escoles i les activitats de lleure infantil i juvenil.
  • Als gimnasos, excepte si s'està als vestuaris o zones comuns.
Quin tipus de mascareta que hem d'utilitzar?
 • En l’àmbit comunitari, es poden utilitzar
  mascaretes higièniques (de roba) o quirúrgiques.
 • En l’àmbit laboral, s’utilitzaran les
  mascaretes indicades pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals.
 • Cal que la mascareta tapi el nas i la boca. 
 • S’han de renovar diàriament. En el cas de les mascaretes higièniques (de roba), aquestes s’han de rentar a elevada temperatura (>60ºC).
 • És recomanable desar la mascareta
  en una bossa de paper. També es pot utilitzar una bossa de roba si es renta cada vegada que canviem de mascareta a alta temperatura (>60ºC).
 • No és recomanable posar-se la mascareta sota la barbeta, al colze, al canell, etc. mentre no se’n fa us.
 • Les mascaretes d’un sol ús s’han de llençar a rebuig.
 • La mascareta es pot complementar amb una pantalla facial. Aquesta està indicada en situacions amb risc d’esquitxades (per exemple, si s’està ajudant a una persona dependent en tasques com l’alimentació o la higiene).
 • Per posar-se la mascareta cal rentar-se les mans o aplicar-hi gel hidroalcohòlic abans i després de fer-ho.
 • Publicat a Ciutat

Nit d’Estiu Jove, un programa d’oci a partir dels 18 anys

Per primera vegada els joves de Cerdanyola entre 18 i 29 anys tindran una oferta d’oci nocturna a la seva ciutat. Tot i la situació de crisi sociosanitària, l’estiu continua i l’Ajuntament vol garantir que els joves del municipi gaudeixin d’una oferta d’oci de qualitat els vespres d’estiu, destacava el regidor de Joventut, David González. Amb aquesta voluntat neix  ‘Nit d’Estiu Jove’, un programa d’activitats que tindran lloc del 21 de juliol al 7 d’agost. Totes les activitats són gratuïtes, tenen un aforament limitat  i requereixen inscripció prèvia.

“Volem que qualsevol jove de Cerdanyola pugui gaudir de l’estiu amb la prudència que ens marca la situació que vivim”, anunciava González, que definia la nova proposta com a una “oferta inclusiva, transversal i amb perspectiva de gènere que té com a objectiu arribar a tots els col·lectius de joves de la ciutat”. Així, des de la regidoria de Joventut es vol “promoure activitats dinàmiques, fomentar l’experimentació sociocultural, fer ciutat oferint propostes de proximitat als joves i també crear hàbits saludables entre aquest col·lectiu”.

DE DIMARTS A DIVENDRES

La ‘Nit d’Estiu Jove’ oferirà activitats entre dimarts i divendres. Cada dia se centrarà en un àmbit diferent (coneixem, gastro, tallers i espectacles) i tindran lloc a la pista exterior coberta de Can Xarau i al pati de l’antiga Biblioteca de Ca n’Altimira. “Són recintes que ens permeten fer un control de l’accès amb facilitat”, apunten tècnics de la regidoria de Joventut.

QUINES ACTIVITATS ES FARAN?

Les activitats començaran el dimarts 21 de juliol amb un recital de poesia (21 de juliol). Els altres dimarts hi haurà una sessió de tupersex inclusiu (28 de juliol) i una trobada nocturna de Geocaching (4 d’agost). Els dimecres oferiran un tast de formatges (22 de juliol), un tast de tomàquets (29 de juliol) i una showcooking (5 d’agost). Els dijous hi haurà tallers de dissenyar i cosir una mascareta homologada (23 de juliol), de macramé per a un test penjant (30 de juliol) i d’art (6 d’agost). I els divendres els joves tindran Microteatre amb Parapapà (24 de juliol), la mostra de curtmetratges ‘Fantosfreak Déjà vu’ (31 de juliol) -que serà un petit entrant del Fantosfreak- i l’espectacle ‘Improshow-Planeta Impro’ (7 d’agost). Per participar a les acttivitats caldrà inscriure’s prèviament al web www.cerdanyola.cat/joventut mitjançant un formulari que estarà operatiu la setmana vinent.

 • Publicat a Ciutat

Miriam Vilafranca: “És un orgull portar la samarreta del Sant Adrià, la millor pedrera d’Espanya”

Amb 14 anys, aquesta cerdanyolenca alumna del Col·legi Montserrat competeix al màxim nivell del bàsquet femení. Va jugar a l’escola, al premini i el primer any de mini al CBF Cerdanyola fins que va fitxar pel Sant Adrià. La temporada passada va ser campiona de Catalunya i d’Espanya amb la samarreta lila i enguany ha estat campiona d’Espanya de bàsquet infantil amb la selecció catalana. La temporada 2020-21 serà la seva primera com a cadet

A principis d’any et vas proclamar campiona d’espanya de bàsquet infantil amb la selecció catalana. Què va suposar aquest títol?
Va suposar un orgull formar part de la selecció catalana i més compartir aquest moment amb les meves companyes. Tot l’equip va rendir el màxim i tinc un gran record.

Com has viscut el confinament?
Ha estat complicat i difícil. No estic acostumada a passar tantes hores sense poder entrenar i competir. No obstant, aquesta situació m’ha fet reflexionar i valorar cada instant que he pogut gaudir amb l’equip. Quan es va permetre vam començar a entrenar a l’aire lliure i ara ja al pavelló.  Aquesta temporada sóc cadet de primer any i entreno amb el cadet B i amb l’A. L’11 de juliol estic convocada al campus cadet de la selecció catalana a Balaguer.

Quin és el teu proper repte?
Seguir amb aquesta bona dinàmica i esforçar-me al màxim per arribar el més lluny possible fent l’esport que més m’agrada.

En el teu primer any com a infantil vas proclamar-te campiona de Catalunya i d’Espanya amb l’Snatt’s Femení Sant Adrià. Defensar la samarreta lila és jugar en el millor equip?
Sí, és un orgull portar la samarreta  de la millor pedrera d’ Espanya i,  a més, he fet moltes amistats. Estic molt contenta de formar part d’aquest club i ha estat molt fàcil adaptar-me.

Per què et vas decidir a fitxar pel Sant Adrià?
Perquè per a mi és el club referent a nivell estatal i des de petita em fixava en  jugadores del Sant Adrià.

Com et definiries com a jugadora?
Em considero una jugadora polivalent, amb visió de joc i treballadora. Amb esforç i dedicació, he anat millorant el meu rendiment dia a dia.

Quins són els teus referents?
Alba Torrens i la Diana Taurasi sempre han sigut un referent per mi desde petita.

Com és compaginar l’escola amb la competició al màxim nivell?
És complicat  però s’ha de dedicar hores a tot. El col·legi m’ha posat les coses fàcils per poder competir als campionats i els ho vull agrair.

El teu somni és dedicar-te professionalment al bàsquet?
És un somni que m’agradaria que algun dia es fes realitat. Ara mateix gaudeixo del meu esport i visc al moment.

Moltes universitats americanes estan fitxant joves jugadores... Si arriba el cas, faries el pas?
Sí, seria molt apassionant arribar i viure aquesta experiència.

Com vas rebre la nominació a la Nit de l’Esport de Cerdanyola?
Vaig sentir il.lusió i alegria. És d’agrair que estigui nominada entre tots els esportistes de la meva ciutat.

Per què vas començar a jugar a bàsquet?
La meva germana, que ara té 25 anys, jugava al CBF Cerdanyola i des de petita jo la seguia als entrenaments i als partits.  Els meus pares diuen que no he jugat mai amb joguines, que només volia la pilota de bàsquet.

Quins records tens del CBF Cerdanyola?
Estic molt agraïda per tot el que em van ensenyar. Vaig jugar en edat d’escola, premini i el meu primer any de mini. Quan estava en edat d’escola ja jugava a premini amb nenes més grans. Tinc molts bons records. M’ajudaven molt als vestidors a canviar-me i a pentinar-me.

 • Publicat a Esports

La mascareta, obligatòria encara que es puguin mantenir les distàncies de seguretat

La mascareta és obligatòria a Catalunya des d'avui per evitar el contagi i la propagació de la Covid-19. Les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat. “La detecció de diversos brots i l’increment de nous casos obliga a reforçar les condicions d’ús de les mesures de protecció i, específicament, l’ús de la mascareta”, es remarca des de la Generalitat.

Quines són les excepcions?

Les excepcions serán en cas de dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús, persones que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat, exercici físic esportiu a l'aire lliure i quan per la pròpia naturalesa de les activitats l'ús de la mascareta resulti incompatible. "No s'haurà de dur mascareta en els grups de convivència estables, casals d'estiu, piscines o platges, ni per banyar-se ni per prendre el sol", ha concretat el director de l'Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria. La sanció per no portar mascareta quan és obligatori és de 100 euros i s'aplicaran en base a la llei de seguretat pública.

 • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

 • 24 Març 2016 18°C 8°C
 • 25 Març 2016 16°C 8°C