Informació de política a Cerdanyola del Vallès

Jorge Haro, número 1 de Som Alternativa

Finalment Som Alternativa es presentarà als comicis locals i Jorge Haro serà el seu alcaldable. El seguiran Mercedes Cisneros, Santiago Moncada, Carla Laredo i Rayco García en els cinc primers llocs de la llista.  Som Alternativa és una plataforma municipalista que es defineix com de gent del poble. “Som un espai d’esquerres alternatiu als partits del règim”, assegura la formació, que es presenta com a republicana, respectuosa amb el medi ambient i defensora dels drets humans i la solidaritat.  

LES PROPOSTES DE LA NOVA CANDIDATURA

La primera de les 10 propostes que la candidatura ha presentat és la municipalització progressiva dels serveis públics amb un calendari realista. També aposten per la paralització del desenvolupament urbanístic del Centre Direccional a la Plana del Castell i la descontaminació de l’abocador tòxic de Can Planas i per la creació d’un parc públic d’habitatges de promoció social per a lloguer social i atenció d’emergències.  La creació d’espais autogestionats pels joves amb col·laboració d’associacions i col·lectius és una altra de les propostes d’una formació que també demana l’establiment d’espais de participació ciutadana que vagin més enllà de les associacions de veïns i la recuperació d’entorns naturals degradats i regulació del seu ús per evitar activitats que afectin negativament al desenvolupament de la vida natural.

Som Alternativa també aposta per la gestió i el control directe del manteniment i neteja de l’espai públic des de l’Ajuntament i les empreses municipals. Fomentar activitats que recuperin la memòria històrica del nostre poble és un altre dels punts del programa de la formació, que també vol redissenyar la política d’ajuts socials, acollida i integració per a afavorir una societat solidària, justa i culturalment rica amb una bona integració dels espais interculturals. L’última de les propostes és la centralització de les matriculacions a les escoles del poble per evitar la segregació escolar.

Cecilia Collado serà la cap de llista d’En Comú Podem Cerdanyola

En Comú Podem Cerdanyola va celebrar un acte el passat divendres per presentar públicament la seva candidatura. Amb Cecília Collado com a cap de llista, la proposta electoral s’erigeix amb diversitat, pluralitat i amplitud i convençuts de les seves possibilitats: “Sortim per guanyar”.

ÀMPLIA, DIVERSA I PLURAL

“La gent comuna té la candidatura del canvi per a les eleccions municipals”, remarcava la candidata d’En Comú Podem, Cecília Collado. La candidatura s’ha presentat com “àmplia, diversa i plural” per, així, recalcar les trajectòries diverses dels seus membres. Els comuns creuen en aquest “projecte integrador” per “donar vida a Cerdanyola” i aconseguir una “ciutat amb igualtat, que tingui la cura i les persones al centre de la ciutat”, fent referència al rebuig de la “visió partidista i sectària” com a forma de govern. Una candidatura participativa i oberta que vol treballar “des d’abaix”. La segona membre de la llista i actual regidora d’ICV-EUiA, Maria Reina, ha explicat la voluntat de la coalició: “Volem que Cerdanyola avanci des d’un punt de vista d’esquerres per aconseguir una ciutat més ecologista, feminista i social”.

En Comú Podem encara està construint la seva llista -per seguir amb aquesta “voluntat integradora” i estar oberts a tothom-, però ja ha fet públiques les quatre persones que seguiran Collado: Maria Reina, Pilar Adell, Isaac Martínez i Asier Debasa.  La formació té previst presentar el seu programa pròximament.

Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C