Rufián: “Quan imprimir és un delicte, autodeterminar-se és un deure”

Destacats Rufián: “Quan imprimir és un delicte, autodeterminar-se és un deure”

En una plaça Abat Oliba amb més d’un miler de persones i enmig dels crits de ‘Votarem i ‘No tenim por’, el portaveu adjunt d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, assegurava que l’1-O  “ja no és només una lluita pels legítims drets nacionals de Catalunya, ja és una lluita pels drets civils de tothom, visquin on visquin”. L’acte central de campanya d’ERC a Cerdanyola es va convertir també en un homenatge als alts càrrecs detinguts per l’organització del referèndum. “Vosaltres sou la dignitat d’aquest país”, assegurava Rufián després que la portaveu d’ERC a Cerdanyola, Helena Solà apuntés que “avui som aquí per ells, pels detinguts d’ahir i per la democràcia” i fes la primera crida del míting a omplir les urnes: “Els nostres vots són les garanties i ho farem”.
 
Rufián, molt sol·licitat abans i després dels parlaments per fer-se fotografies amb assistents a l’acte, va enviar missatges clars: “Podeu dir ben alt que quan imprimir és un delicte, autodeterminar-se és un deure”. El portaveu adjunt d’ERC al Congrés dels Diputats també va destacar que “Franco morirà l’1-O a una urna a Catalunya” i va convidar a l’optimisme: “Que no us diguin que guanyar un país és impossible, perquè és faltar als vostres pares i avis. Som una esperança per a molta gent i també som una amenaça al règim del 78”.

“ACTE D’ABDUCCIÓ MASSIVA”

El míting era qualificat pel diputat al Parlament Marc Sanglas com a “acte d’abducció massiva”. Ell mateix demanava també el vot dels no independentistes perquè “si l’1-O no s’omplen els col·legis electorals i no s’omplen les urnes de paperetes, s’haurà fracassat”. I això “no ens ho podem permetre”, assegurava. “Ni per les dotze persones empresonades, ni per la gent que ha patit tants i tants anys repressió”. Per la seva banda, la directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta, recordava els fets de dimecres. “Ahir va ser dia dur, un dia de ràbia també, de tristesa en algun moment. Però no vam perdre mai el somriure. Ahir la revolució dels somriures es va convertir en la revolució de la dignitat”. Per a ella, dimecres passat els catalans “van començar a exercir la independència i van començar a ser un estat”. Ara, segons Vilalta, “estem a la recta final i ja només depèn de nosaltres”.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C