El Pacte Local pel Referèndum es presenta oficialment a la ciutat

Destacats El Pacte Local pel Referèndum es presenta oficialment a la ciutat

“Cal fer possible que aquest anhel democràtic sigui una realitat”, assegurava Escolà

L’objectiu del Pacte Local pel Referèndum respon a la iniciativa promoguda per les associacions, entitats i partits polítics favorables a la realització del referèndum que doni veu i vot en el dret a decidir del poble català i el de treballar per sumar-hi el màxim nombre possible de col·lectius i associacions de Cerdanyola. Una part molt important de la societat civil i de les organitzacions polítiques de Cerdanyola presentaven oficialment el Pacte Local pel Referèndum en uns jardins de Ca n’Ortadó plens i que van comptar amb la presència de l’alcalde Carles Escolà: “Vull refermar el compromís del govern municipal i de la majoria de grups del consistori amb el get que la ciutadania pugui decidir el seu futur, hem de fer possible que aquest anhel democràtic sigui una realitat”.

A l’acte van intervenir entitats i persones -Cristina Marín, Dolores Sánchez, Dolors Toló, Jaume Cela, Joan Rocamora, Joan Sànchez Enciso, Josep Ma Riera, Josep Tarrés, Manel Rodríguez Mohedano, Marutxi Beaumont, Mercè Adán Liras, Montse Puig o Pilar Adell, Rafael Nolla, Ramon Sauló, Rosa Vilaró, Xavier Garriga o Txell Aymerich- adherides al pacte. Entre tots els discursos -que coincidien en la demanda de democràcia-, va destacar l’emotivitat de les paraules de la catalana d’origen extremeny i membre d’EUiA, Dolores Sánchez. “Els meus fills han nascut aquí, jo visc aquí, tinc molt clar que he de votar. El vot no ens els poden treure, Rajoy que digui el que vulgui”.

JOAN MANUEL TRESSERRAS I JOAN JOSEP NUET

L’exconseller republicà Joan Manuel Tresserras que quan la societat catalana planteja el referèndum “estem plantejant la nostra efectiva presa del poder i el canvi d’hegemonia social a Catalunya”. També recordava que el procés per la independència “ha tingut moltes jornades històriques”, però que “el referèndum serà l’expressió màxima de la nostra sobirania”. Per la seva banda, el diputat al Parlament de Catalunya per Catalunya Sí que es Pot, Joan Josep Nuet, remarcava que “el que s’ha fet aquests darrers anys al nostre país és veritablement excepcional” i assegurava que la Catalunya que volem “es construeix escoltant-nos i fer-nos forts”. - NF

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C