CxC: “S’ha de revisar i valorar la qualitat de les prestacions de Serveis Socials”

Amb els treballadors encara feinejant a les dependències de l’Area de Serveis Socials, Compromís va demanar que “es revisi i es valori” la qualitat de les prestacions  de Serveis Socials que realitzen oenagés, com Càrites i la Creu Roja. La número 4 de la llista, Gemma Jaumandreu, va aclarir que això no significa deixar de treballar amb aquestes entitats, sinó “posar ordre i esmerçar els recursos de manera assenyada”. Les  candidates especialistes en temes socials de Compromís van denunciar una “falta de coherència” entre l’Ajuntament i el teixit alternatiu privat d’ajut social que tanta tradició té a Catalunya i van demanar més “coordinació i treball en xarxa”. “La ciutadania sap que si va a Càrites o a Humana li donaran roba, però és responsabilitat de l’Ajuntament vetllar per a què a ningú li’n falti”, va posar sobre la taula la número 8 de la llista, Concep Miró.
Compromís va aprofitar per tornar a denunciar les “pèssimes condicions laborals” de l’empresa Clece, SA –responsable del Servei d’Atenció a Domicili (SAD)–. “A les treballadores familiars del SAD no els compten l’estona de desplaçament entre domicilis, ni els paguen els viatges que fan amb el seu propi vehicle perquè l’empresa no els n’ofereix cap”, va explicar la número 13, Sira Font, després d’afegir que “totes aquestes mancances, si el servei fos 100% municipal, no existirien”. L’any 2013, Clece S.A, propietat del Grup ACS presidit per Florentino Pérez, es va adjudicar el concurs licitat per l’Ajuntament per gestionar el SAD. La companyia forma part de la llista de constructores que, després de la crisi del totxo, han derivat el seu negoci cap al sector públic.

OFICINA DE PRESTACIONS
En matèria de polítiques socials, Compromís proposa la creació d’una oficina de prestacions des d’on se centralitzi la tramitació de totes les ajudes de l’Ajuntament, siguin de la regidoria que siguin. “D’aquesta manera, s’alliberaria els treballadors socials de la feina més burocràtica i administrativa, baixarien les llistes d’espera i s’aconseguiria que l’Àrea Social oferís una feina més socioeducativa i d’acompanyament”, van concloure.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C