Tres excàrrecs electes i la cap d’Esports, denunciats per la Fiscalia

Destacats Tres excàrrecs electes i la cap d’Esports, denunciats per la Fiscalia

L’exalcalde de Cerdanyola Antoni Morral, els exregidors de Contractació i Finances i Esports, Santi Cayuela i Fèlix Riba i la cap d’Esports de l’Ajuntament de Cerdanyola han estat denunciats per la Fiscalia per un “presumpte delicte de prevaricació” en la investigació oberta per les concessions de l’any 2008 de l’Altis i de la piscina de Montflorit. El govern municipal ha donat a conéixer aquesta informació als mitjans de comunicació després de tenir coneixement que quatre treballadors del consistori rebessin una citació, on es donaven aquests quatre noms, per anar a declarar.

MIRÓ: “HO TORNARÍEM A FER”
El portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Jordi Miró, ha assegurat que els ecosocialistes estan “políticament tranquils” en aquest moment: “Estem molt segurs del que vam fer, el fet es tornaria a repetir, perquè vam considerar que havíem de salvar una situació social, que implicava l’acomiadament de 16 treballadors i deixar sense servei a més de 900 persones que utilitzaven l’Altis”. Miró també s’ha mostrat molest per “certes insinuacions” per part del PP: “A aquestes quatre persones no sabem què els passarà, però estem segurs que no aniran a la presó”. En aquest sentit, l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, remarcava que “aquestes quatre persones tenen el dret d’explicar el que considerin”. I en referència a l’actuació que durà a terme el govern amb l’actual cap d’Esports de l’Ajuntament, Carmona ha afirmat que “l’Ajuntament farà en tot moment el que digui la llei, que també parla de presumpció d’innocència”.

LA FISCALIA DEMANA MÉS INFORMACIÓ
El passat 9 de desembre, a través d’un comunicat, el govern feia públic que la Fiscalia provincial de Barcelona havia demanat a l’Ajuntament de Cerdanyola més informació sobre els expedients de les concessions de gestió de l’Altis i de la piscina de Montflorit del 2008 a la Federació Catalana d’Handbol (FCH). El govern municipal afirmava que havia lliurat aquesta nova documentació amb “la voluntat de facilitar aclarir els fets sobre les concessions esmentades”. Aquesta informació arribava un mes després que el mateix govern comuniqués que la fiscalia provincial havia demanat els expedients després que el diari Gol publiqués una informació que que assegurava que “la Fiscalia Anticorrupció ha iniciat investigacions” contra l’Ajuntament de Cerdanyola després d’una denúncia presentada pel grup municipal del PP.  Aquestes dues concessions van ser adjudicades directament per l’Ajuntament al 2008, quan Fèlix Riba (CiU) era regidor d’Esports i Santi Cayuela (ICV-EUiA) de Contractació i Finançes. En aquell moment, l’alcaldessa de Cerdanyola i primera secretària socialista, Carme Carmona, remarcava que “el govern municipal no està sotmès a cap investigació ni tampoc la gestió esportiva actual”, ja que al 2008 els socialistes estaven a l’oposició i el govern l’encapçalava Antoni Morral (ICV-EUiA): “El PSC en aquell moment ja va manifestar el seu desacord amb el procediment”, explicava Carmona.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C