UDC assegura que no té "cap previsió" de ratificar Josep Grau com a alcaldable de CiU

La confluència entre el passeig del Pont i el carrer de Santa Teresa, al costat del riu Sec i dels cinemes El Punt, va ser l’escenari triat per a la presentació a la premsa del candidat de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Grau. El nét de l’alcalde de Cerdanyola durant la II República, Jaume Grau i Altaió; es presenta com a independent i encara està pendent de la ratificació d’Unió Democràtica de Catalunya, que precisa que “hores d’ara no hi ha cap previsió de ratificació, a curt termini, del candidat proposat des de Convergència”.

En aquest sentit, el president de CDC Cerdanyola, Miquel Soler, anunciava que els convergents esperen fer la presentació de Grau  com a alcaldable de CiU al gener i destacava que la independència del candidat respon a “la voluntat d’obrir el partit a noves sensibilitats i arribar al màxim de gent possible”.

PROJECTE DE CIUTAT
L’alcaldable per CDC, que avançava que al març presentaran el programa, remarcava l’atenció a les persones, potenciar els actius de Cerdanyola, el servei públic i el projecte de ciutat han de ser algunes de les prioritats de la gestió municipal. “volem que el projecte de ciutat estigui sobre la taula”, remarcava Grau, que posava com a exemple la zona escollida per a la seva primera aparició pública com un dels llocs “on s’ha de posar el focus perquè han d’estar més cuidats”. En aquesta línia apuntava que “cap formació que aspiri a governar Cerdanyola pot prioritzar una zona, s’ha d’arribar a tothom”. L’alcaldable afirmava que lidera el projecte amb l’objectiu “d’obrir Cerdanyola a la ciutadania i que les persones parlin en primera persona de l’Ajuntament”.

LLISTA OBERTA A MÉS INDEPENDENTS
El candidat de CDC també assegurava que tindrà “un ampli marge per confegir una llista integrada per persones que no necessàriament han de militar a CDC i UDC, sinó simplement compartir un projecte de ciutat i estar disposats a treballar en equip per impulsar un canvi radical en la manera de fer i en la gestió municipal”.

EL POSICIONAMENT D’UNIÓ
Per la seva banda, UDC justifica la seva negativa a ratificar Grau com a “fruit de les incògnites que es plantegen arrel del cop de timó donat pel Comitè Local de Convergència a l’escollir com a candidat una persona sense trajectòria política ni lligams estables dins la Federació local de CiU a Cerdanyola”. El Comitè Local de Unió apunta que “l’únic contacte mantingut fins el moment amb el candidat no ha permès saber amb prou claredat quina aportació pot oferir de cara als problemes de la ciutat ”. Unió es mostra partidària de “la regeneració interna dels partits” i  plenament “conscient de l’extraordinari potencial humà que hi ha dins de CiU a Cerdanyola” i per aquest motiu veu  “amb molta preocupació la fugida endavant que es pretén plantejar, tot cedint les sigles de la Federació  a un grup de persones molt respectables però alienes que ofereixen un programa polític a determinar i, al menys fins el moment, sense una sintonia contrastable amb els valors morals i socials que defensem”.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C