L’EMD proposa fer una nova consulta per aprovar el conveni amb l’Ajuntament

Destacats L’EMD proposa fer una nova consulta per aprovar el conveni amb l’Ajuntament

L’Entitat Municipal Descentralitzada vol sotmetre a la votació dels veïns la proposta de conveni definitiva que proposi el consistori de Cerdanyola

El capítol final de la sèrie que protagonitzen l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra i l’Ajuntament de Cerdanyola sembla està lluny de veure la llum. Ara, el president de l’EMD, Ramon Andreu, ha plantejat a l’Ajuntament de Cerdanyola que aprovi la proposta de conveni aprovada per unanimitat a la Junta de Veïns de Bellaterra o que faci una altra proposta que el govern bellaterrenc es compromet a sotmetre a la votació dels veïns. La previsió és que demà dijous el ple de l’EMD aprovi un text per fer oficial aquesta reclamació.

Laura Benseny: “Sóc la primera que vol un conveni digne per Bellaterra, però ha de sortir de la feina conjunta i no de forma unilateral”
Andreu ja va fer la Andreu ja va aquesta proposta durant el torn de precs i preguntes del ple municipal de juny i la resposta del govern de Carles Escolà va ser negativa. “Sóc la primera que vol un conveni digne per Bellaterra, però ha de sortir de la feina conjunta i no de forma unilateral”, assegurava la regidora de Relacions Institucionals amb l’EMD, Laura Benseny.

A la consulta ciutadana sobre la independència del barri celebrada al 2015 el ‘sí’ va imposar-se clarament per un 94%, però el mandat del Parlament va ser de negociar un millor conveni. Les negociacions van començar al març del 2016 i fins ara l’executiu local no ha acceptat cap dels dos textos que l’EMD ha posat sobre la taula, recordava Andreu. En un primer moment es va plantejar un text similar al que tenen Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat que Cerdanyola no va acceptar. Posteriorment, al mes de febrer d’enguany el ple de l’EMD va aprovar per unanimitat un nou conveni que tampoc ha tingut “cap resposta oficial” de l’Ajuntament. “En veure que aquest procés s’està fent etern finalment el que portem a ple el proper dijous és un text perquè sigui l’Ajuntament el que faci la feina i proposi un nou conveni”, destaca Andreu, que es compromet a portar a votació qualsevol proposta que surti del ple de Cerdanyola: “Farem una nova consulta i que siguin els veïns els que decideixin si l’accepten o no”. A més, Andreu anunciava que si l’Ajuntament de Cerdanyola no els escolta tornaran a traslladar el cas al Parlament. - Redacció

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C