L‘Ajuntament proposa un nou conveni a l’EMD de Bellaterra

L’Ajuntament ha redactat una nova proposta de conveni ajustada als termes negociats i acordats en la taula de treball i que multiplica per més de tres els recursos de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra i la dota de competències i finançament per millorar els serveis a la ciutadania de Bellaterra. Aquesta proposta ha estat elaborada després que la Junta de veïns de l’EMD de Bellaterra aprovés una proposta pròpia que, segons l’Ajuntament, no s’adiu als termes negociats i fins i tot acordats.

EL CONSISTORI RECONEIX QUE EL FINANÇAMENT DE L’EMD ÉS INSUFICIENT

El govern de Cerdanyola reconeix que les actuals bases que regeixen les competències i el finançament de l’EMD de Bellaterra són insuficients i han generat innumerables conflictes legals i per això considera que “és molt important arribar a un nou acord sempre negociat i acordat”. El document proposat per l’EMD Bellaterra presenta greus defectes de procediment, assenyalats per la Secretària de l’Ajuntament de Cerdanyola, que per si mateixos comporten la nul·litat de l’acord pres en el Ple de l’EMD. A més, en l’àmbit de seguretat ciutadana, la modificació dels límits territorials i el càlcul de la quantitat transferir per part de l’Ajuntament a l’EMD, aquesta ha aprovat una proposta que no s’adiu als termes negociats i en alguns casos acordats. En aquests àmbits, la proposta de Bellaterra inclou continguts que són absolutament inassumibles per part de l’Ajuntament de Cerdanyola.

El govern municipal confia que la situació es reconduirà i convida a l’EMD de Bellaterra a reprendre el diàleg per arribar a un conveni acordat.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C