Suspeses per un any les llicències d’activitats recreatives a Polizur i la Bòbila

Destacats Suspeses per un any les llicències d’activitats recreatives a Polizur i la Bòbila

El ple de l’Ajuntament ha aprovat -amb l’abstenció d’ICV-EUiA i el vot contrari d’ERC- suspendre la tramitació de llicències urbanístiques d’edificació, reforma, rehabilitació, ampliació, i instal·lació d’activitats destinades a usos recreatius al polígon Polizur i la Bòbila. La suspensió a tres activitats (una llicència d’obres per un canvi d’ús, una comunicació prèvia per a realització d’obres i una activitat econòmica per a una llicència ambiental per la instal·lació d’una sala de festes, restaurant i escola de ball) ja sol·licitades, segons el consistori.

El punt es sotmetia a votació en un ple extraordinari després que la urgència comptés amb el vist-i-plau del plenari, a excepció dels republicans. “A petició de la majoria de grups municipals portem el punt per començar a obrir demà mateix el debat sobre model de ciutat i de polígons, tenint en compte la realitat canviant del model d’oci nocturn, que requereix agilitat per adaptar-se a les noves necessitats”, explicava el regidor d’Activitat Urbanística, Ivan González, que alertava d’un possible perill: “Si no ho fem ara podem tenir a Cerdanyola la propera Zona Hermètica sense haver decidit si la volem”.

“Per què el punt no ha pogut esperar al ple ordinari previst pel 22 de febrer?”, preguntava Iñigo Enterria (ERC) al govern: “No s’explica i no consta a l’expedient la urgència del punt, si tinguessin moltes peticions ho entendríem, però no és el cas”. Les crítiques del republicà van continuar tot assegurant que “els problemes a la zona de Polizur són a causa de la deixadesa del govern”, ja que en lloc de “prohibir” el que toca “és netejar si hi ha brutícia i prevenir primer i sancionar després els actes d’incivisme”. A les files republicanes la cadira que ocupa Dani Mallén estava buida després que el regidor, en compliment de la llei -és administrador d’una societat interessada en el procediment, s’abstingués de participar a la sessió plenària.
Des d’ICV-EUiA, la portaveu Maria Reina també va questionar la urgència de la sessió. “Ens hagués agradat debatre el tema amb més calma al ple ordinari del pròxim 22 de febrer”, apuntava després de justificar la seva abstenció: “Cal replantejar l’ús de les activitats recreatives a tota la ciutat i no fer-ho amb un plantejament conservador que acaba penalitzant l’oci”.

Per al portaveu de Ciutadans, Pau Ortolà, la suspensió d’un any ha de servir perquè en un any tots els grups municipals es posin d’acord sobre el model d’oci. Si ICV-EUiA i CS insistien en no allargar el tema més d’un any, el portaveu del PDeCAT, Josep Grau, va demanar a l’alcalde “començar a definir un calendari” i constituir una taula de treball sobre el model de zones d’oci.

UN MODEL QUE S’HA DE CONSENSUAR

El govern municipal, que defensa “una cultura de l’oci nocturn integrada a la ciutat, que fuig de la concentració a l’extraradi i és capaç de conviure amb tothom”, tancava la sessió amb el compromís de “treballar amb el màxim consens i la màxima celeritat”. - N.Ferrer

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C