Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

Suspesa l'obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle a Catalunya

La situació epidemiològica al conjunt de Catalunya ha obligat a adoptar mesures especials de contenció d’un seguit d’activitats per frenar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població d'aquests àmbits territorials i també de la resta de Catalunya. És per això, que el comitè tècnic del  PROCICAT ha decidit suspendre a tot Catalunya l'obertura al públic dels establiments que disposin de llicència per a les activitats de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles. També queden suspeses a tot Catalunya les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts en el punt precedent. A més, s’estableix l’horari de tancament de les activitats de salons de joc, casinos i sales de bingo, arreu del país, a les 24h. El termini de durada de les mesures s'estableix en 15 dies.  Aquesta Resolució entrarà en vigor el dia 25 de juliol de 2020.i correspon als Ajuntaments inclosos en l'àmbit territorial i a l'Administració de la Generalitat, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en aquesta Resolució. El seu incompliment serà objecte de règim sancionador.

També en els municipis que es detallen a continuació i que corresponen on hi ha mesures restrictives per contenir els brots de coronavirus, s’estableix, per a les activitats de restaurants, bars, terrasses, guinguetes i bars musicals, un horari de tancament a les 24:00 hores, llevat que les ordenances municipals continguin l’obligació d’horari de tancament anterior:

Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Badalona, Figueres, Vilafant, els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, Alòs de Balaguer, Les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Preixens, Térmens, Torrelameu, La Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer, i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

Paral·lelament, continuen vigents les restriccions actualment, establertes pels municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre,.

 

 

  • Publicat a Ciutat

Suport unànim del ple municipal a les energies renovables

En una sessió sense punts destacats per aprovar, les mocions van ser les grans protagonistes de l’últim ple municipal del curs. L’única aprovada amb suport unànim -assumida per la Junta de Portaveus- va ser un text que reitera l’aposta de l’Ajuntament de Cerdanyola per les energies renovables, com a eina fonamental en el canvi energètic, per deixar de dependre de les energies d’origen fòssil i nuclear.

ALTRES MOCIONS APROVADES. LES QUATRE DE L’ORDRE DEL DIA VAN OBTENIR LA LLUM VERDA DEL PLENARI

També va obtenir la llum verda del plenari la moció -proposada per ERC, PP, Junts, CS i ECP- per a la creació i regulació d’un aparcament d’autoservei per a autocaravanes. El text demana instar l’Ajuntament de Cerdanyola a estudiar la viabilitat i els emplaçaments possibles per a que, directament o mitjançant l’empresa municipal Cerdanyola Promocions Municipals SLU, construeixi i gestioni un aparcament públic per autocaravanes a la ciutat. La proposta també insta l’Ajuntament  a crear una comissió amb representants dels sectors del turisme, comercial, restauració i hosteleria per tal de definir el model de servei i les condicions amb que s’hauria de prestar per afavorir les sinergies amb la ciutat. “En la situació que estem creiem que un pàrquing d’autocaravanes no és la prioritat”, apuntava la regidora Vera Sánchez (Guanyem). “Amb aquesta proposta posem la gent de Cerdanyola, per exemple la nostra hostaleria i restauració, al centre”, responia Íñigo Enterría (ERC).

La tercera moció aprovada -proposada per ERC, PP, Junts, Guanyem En Comú Podem i Ciutadans- per a la millora de recollida i reciclatge de les restes d’esporga. La proposta insta el govern municipal a estudiar la viabilitat d’un sistema de recollida específic de grans volums d’esporga estacionals als barris amb més jardins com Bellaterra, Montflorit Serraparera, ca n’Antolí, o Canaletes per als períodes amb més demanda com poden ser primavera, les festivitats de Setmana Santa o la tardor. “Aquest és un tema llargament parlat. Tenir un jardí és una meravella, però no és gratis. Quan algú encomana els serveis d’un jardiner a la factura ve un recàrrec per portar l’esporga a la deixalleria”, explicava el regidor d’Espai Públic, Víctor Francos. Concretament, apuntava que a Bellaterra s’han trobat 25 bosses de 50 litres al carrer: “Si l’Ajuntament recull això no pot acabar el recorregut d’orgànica”. A més, recordava que l’1 de gener del 2022 ha d’entrar en vigor el nou sistema de recollida, que “ha d’anar acompanyar d’una regulació cívica de la ciutat i de l’ordenança a la qual es refereix la moció”. En aquest sentit, Albert Turon (ERC) destacava que el seu grup creu que “aquesta feina es pot avançar abans del nou contracte”.   

Finalment, va obtenir la llum verda del plenari -proposada per ERC, Junts, Guanyem i En Comú Podem-  el posicionament en contra de la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP-2 i AP-7. El text insta el govern espanyol a no ampliar ni prorrogar, en cap cas, les concessions de l’AP-2 i l’AP7 i a no ampliar, en cap cas, les tarifes i preus dels peatges de l’AP-7 i AP-2 al llarg de la concessió vigent fins al 31 d’agost de 2021.

En l’apartat de precs i preguntes, Helena Solà (ERC) va demanar al govern local que es facin proves PCR als treballadors i treballadores de l’Ajuntament. La regidora de Recursos Humans, Glòria Urbano, responia que el Comitè de Seguretat i Higiene Laboral va considerar prioritari “esmerçar els recursos existents en altres mesures de seguretat” com mascaretes o mampares de protecció, però que estudiaran aquesta possibilitat.

Per part de Guanyem, Laura Benseny va demanar que el ple torni a retransmetre’s per Twitter i va assegurar que el seu grup municipal encara té 11 preguntes per respondre de tres instàncies que han presentat: “Des de l’últim ple no hem rebut cap resposta”. Una crítica que l’alcalde Carlos Cordón negava: “Les preguntes s’estan responent en la mesura de les nostres possibilitats”.  Des de CS es sol·licitar al govern com es podria articular de cara al setembre que es torni a recuperar el plenillo ciutadà. “Des de Serveis Informàtics tenim diverses opcions preparades per si de cara al setembre algun ciutadà vol participar-hi. Si la situació s’allarga, la nostra voluntat és que el plenillo també pugui ser virtual”, destacaca l’alcalde.

Nous canvis en els recorreguts de les línies de bus urbanes i interurbanes

Les obres que s’han de dur a terme al carrer de les Camèlies comportaran la modificació dels recorreguts dels autobusos durant els caps de setmana. Les línies afectades per les obres al carrer de les Camèlies són les interurbanes e3, B4, B2 i N62 i les urbanes SU1 i SU3

Línies direcció Fontetes/Barcelona/Ripollet:

L’e3, B4, B2, SU3 i N62 efectuaran el recorregut pel carrer de de Santa Anna, avinguda de Catalunya, carrers de Francesc Layret i de Lluís Companys i avinguda de la Primavera. Es recuperen les parades de l'Ajuntament i Primavera (Ateneu) i Pla de les Alzines (mercat Fontetes).

Les línies A4 i B7, des del carrer de Santa Rosa es desviaran per l’avinguda de Guiera i el passeig d’Horta cap a l’avinguda de Sant Iscle, carrer de Lluís Companys i avinguda de la Primavera (A4), i avinguda de la Primavera i pla de les Alzines (B7)

La línia urbana SU1, des del carrer d'Altimira continuarà per l’avinguda de Iscle i carrer d’Altimira cap a l'avinguda de la Primavera i carrer Pineda. Continuen anul·lades les parades de l'avinguda de Canaletes/Costa i avinguda de Canaletes/passeig d’Horta (també per la línia SU3).

Línies direcció Sant Cugat/RenfeUAB/Sabadell:

El B7 sortiran des de l’avinguda de la Primavera/Acàcies i quedaran eliminades les parades de l’avinguda de Catalunya i plaça d’Enric Granados

La línia urbana SU1 desviarà els serveis des de l’avinguda de la Primavera pel carrer Pineda, ronda de Cerdanyola i avinguda de Sant Iscle cap al carrer de Lluís Companys. S'eliminaran les parades de Primavera (pl Alzines), avinguda de Catalunya i plaça d’Enric Granados.

La línia urbana SU3 anirà des de l'avinguda de la Primavera pel carrer  Pineda, ronda de Cerdanyola, avinguda de Sant Iscle i passatge de Cordelles cap a carrer de Francolí. S'eliminaran les parades de Primavera (pl Alzines), avinguda de Catalunya i carrer de Santa Anna.

  • Publicat a Ciutat

Josep Maria Argimon: "Haurem de prendre decisions però el nostre objectiu és no tancar"

L'objectiu del Departament de Salut és contenir l'avenç de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya, ha anunciat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. En aquest sentit ha afirmat que s'hauran de prendre decisions però que l'objectiu és no tancar: “Les decisions que es prenen no són arbitràries, tenen una raó de ser. I, algunes, són doloroses. Haurem de prendre decisions, però el nostre objectiu no és tancar per tancar sinó contenir l’avenç de la pandèmia. I depèn de nosaltres. Perquè no tenim més tractaments i vacunes dels que ja tenim. Estarem mesos i mesos convivint amb aquest virus".

El nou secretari de salut pública també ha fet un repàs a les xifres empidemiològiques d’aquesta setmana pel que fa a l’evolució de la pandèmia a tot el país i, també, en aquelles zones on la COVID-19 té més incidència: el Segrià, l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona ciutat i Figueres.

En aquest sentit, respecte a la situació del Segrià, el coordinador de la unitat de seguiment del covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha afirmat que es pot ser "optimista" però afegeix que  seria "prematur" dir ara mateix que ja s'ha pogut "parar el virus".  Tot i així, ha afegit que “podem veure la llum al final del túnel".

Mendioroz també ha insistit en demanar a les persones dels municipis on s’han pres mesures per contenir els brots de Covid-19 que es quedin a casa. “Que facin l’esforç de no sortir tant, de no tenir tanta interacció social perquè és el que a la llarga ens permetrà reduir l’impacte de la pandèmia”.

Josep Maria Argimon ha avançat que a partir de la setmana que ve les dades sobre la situació de la pandèmia a Catalunya estaran accessibles al web de l’AQuAS. La informació s’actualitzarà diàriament, serà consultable per territoris i, també, descarregable.
Argimon ha insistit en la necessitat de transparència en la informació amb les dades ja que, d’aquesta manera, “la ciutadania pot conscienciar-se la necessitat de complir amb les mesures indicades en cada moment i, també, amb les recomanacions de distància física, mascareta i higiene de mans”.

Per la seva part, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha afirmat que “el sistema sanitari a dia d’avui no està tensat, però la tendència és preocupant”  així ha assegurat que ho evidencien les dades; tant a l’atenció primària com a l’hospitalària, on la tendència és a l’alça. “Als centres d’atenció primària s’ha passat de 2.500 persones ateses durant la setmana de Sant Joan a 8.551 aquesta darrera setmana, un creixement que representa un 317%”. Comella també ha fet referència a l’atenció a les urgències hospitalàries els darrers 15 dies “El percentatge de consultes a urgències està per sota del 4%, quan anteriorment se situava en el 2%, per tant el percentatge no és molt alt, però si és un indicador”. El director del Servei Català de la Salut ha insistit que tots els indicadors es troben en una tendència creixent, lluny de la saturació del sistema, però amb corbes clares d’augment.

En aquests moments el sistema sanitari disposa de 13.656 llits convencionals habilitats, dels quals 437 estan ocupats per persones amb la COVID19, el que representa un 3% de l’ocupació dels hospitals.

Comella també ha volgut posar èmfasi en els grups de major risc, aquelles persones que, per les seves patologies prèvies, tenen més risc d’hospitalització si s’infecten amb el virus. El director ha explicat que, d’acord amb el brot del virus de l’abril, s’ha classificat la població en quatre grups de risc; el grup de risc molt alt, l’alt, el moderat i el baix. “El 98% de les persones que van morir a causa de la COVID durant el primer brot formaven part dels grups de risc alt i molt alt, per tant és crític protegir-los i ja ho estem fent, amb diferents accions per proporcionar-los un bon aïllament i amb bona qualitat”, i ha afegit “és molt i molt rellevant perseguir el virus, identificar-lo, controlar-lo, i que puguem ser capaços de complir els confinaments de la manera més ordenada possible”. Per dur-ho a terme, el director ha demanat la complicitat, com fins ara, del món municipal i dels ajuntaments  amb  una relació estreta de col·laboració.

Comella  també ha  anunciat la posada en marxa dels gestors Covid, una figura que donarà suport a l’atenció primària i ajudarà a identificar  els contactes estrets i, en conseqüència, contenir el virus.

  • Publicat a Ciutat

L’Ideari de Latung La La, de David Ymbernon, nova exposició al MAC

El Museu d’Art de Cerdanyola presenta l’exposició  ‘Ideari de Latung La La’, una instal·lació de l’artista David Ymbernon a partir de la creació d’un món ple de petits objectes, videoart i referents teatrals. Aquesta exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Amics del Museu d’Art de Cerdanyola.

FINS AL 8 DE NOVEMBRE

La mostra es pot visitar de manera gratuïta fins al 8 de novembre a la sala d’exposicions temporals del Museu d’Art de Cerdanyola. Tot coincidint amb l’aniversari del museu la inauguració oficial de l’exposició es realitzarà el proper 13 de setembre a les 12h amb un recital poètic de l’artista David Ymbernon.

Aquesta és la primera gran exposició que han coordinat i muntat els Amics del Museu d’Art de Cerdanyola, un nou repte per l’associació en la seva tasca d’ajudar el museu. El món taronja de l’artista David Ymbernon es caracteritza per tenir una gran complexitat malgrat la seva aparent senzillesa i ens fa submergir-nos en un món lúdic sense límits on tot és possible. Ideari de Latung La La és el resultat d’un intens treball que sap unir i anar més enllà diferents llenguatges artístics.

  • Publicat a Cultura
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C