banner web

Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

Els títols de família nombrosa i monoparental que caduquin durant el confinament es renoven automàticament

Els títols de família nombrosa i monoparental que hagin caducat o caduquin entre l’1 de novembre de 2019 i el 31 de maig de 2020 es prorroguen automàticament per un any, i els que caduquin entre l’1 de juny i el 31 d’octubre de 2020 es renovaran per sis mesos. Amb aquesta mesura la Generalitat pretén, d’una banda, atendre les necessitats de confinament derivades de la crisi sanitària de la covid-19 i, de l’altra, garantir els drets de les famílies nombroses i monoparentals. Independentment d’aquesta resolució, les famílies a les quals els caduqui el títol en aquest període, hauran de sol·licitar-ne la renovació un cop finalitzat l’estat d’alarma.

En el cas de fills que durant el període de pròrroga automàtica compleixin 21 anys o més, i no cursin estudis adequats a la seva edat i titulació o encaminats a l’obtenció d’un lloc de treball, o compleixin 26 anys  i, en ambdós casos, no tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, no serà efectiva aquesta pròrroga automàtica i deixaran de ser beneficiaris en no complir els requisits legals.

A Catalunya hi ha 140.997 famílies acreditades amb el títol de família nombrosa (dades de 31 de desembre de 2019), de les quals 35.486 l’haurien de renovar en el període assenyalat. Pel que fa a les famílies monoparentals, en total en són 65.215, de les quals 19.405 seran beneficiades per la renovació automàtica dels títols.

  • Publicat a Ciutat

El Grup Sabater Nuri subministrarà el gasoil necessari per a l'hospital temporal Vallès Salut

El grup cerdanyolenc Sabater Nuri ha decidit  subministrar, gratuïtament i de forma ininterrompuda, el gasoil necessari per als generadors que permetran el bon funcionament de l'hospital de campanya situat a la Pista Coberta d'Atletisme de Sabadell. "Són moments molt difícils per a tots però no ens podem quedar aturats, volem lluitar contra el coronavirus i la nostra forma de fer-ho és ajudant en el que està dins de les nostres possibilitats", assegura el gerent de grup, Josep Sabater. Així, l'empresa subministrarà gasoil per als generadors fins que torni la normalitat: "No sabem fins quan serà, però l'Hospital ens tindrà al seu costat perquè els generadors no s'aturin mentre hi hagi pacients".

Ja fa setmanes que Carburants Nuri també va impulsar una iniciativa per ajudar les famílies que aquests dies consumeixen més calefacció. Durant tot aquest mes d'abril estan aplicant descomptes a les comandes de gasoil de calefacció per "donar un cop de mà a les famílies que ja estan notant la crisi econòmica propiciada pel virus".

Una nova instal·lació està totalment equipada i preparada per ser operativaen funció de les necessitats assistencials i epidemiològiques del Vallès Occidental

L’Hospital Temporal Vallès Salut és una instal·lació que compta amb 210 llits articulats, tots ells amb oxigen, preparats per atendre els malalts de COVID-19 amb problemes respiratoris. Disposa de dos boxs d’aturada i d’espais per a situacions que requereixin un acompanyament en final de vida, i uns mòduls amb dutxes i banys completament nous. L’equip de professionals sanitaris que hi treballarà serà, majoritàriament, de l’atenció primària de l’ICS i de Parc Taulí, tot i que també hi col·laboraran professionals dels bombers i del SEM. De manera virtual, també es podran fer consultes als especialistes del Taulí.

Acaben els treballs a l’hospital temporal Vallès Salut

La transformació de la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell en l’hospital temporal Vallès Salut està pràcticament finalitzada. A hores d’ara s’estan ultimant els darrers detalls perquè l’equipament pugui entrar en funcionament. En tot cas, el moment de posada en marxa de l’hospital temporal es fixarà en funció de la situació a la Corporació Sanitària Parc Taulí i sota criteris mèdics. El nou hospital temporal comptarà amb entre 210 i 225  llits per a pacients que precisin d’atenció mèdica, fet que permetrà ampliar la capacitat del Taulí per atendre pacients amb covid-19 en situació crítica o semicrítica com també l’atenció a altres patologies. 

L’Hospital de la Pista Coberta compta amb un gran espai per a pacients, equipat amb tots els serveis mèdics necessaris i altres que els puguin alleugerir la seva estada hospitalària. Així, per exemple, les biblioteques municipals han facilitat llibres i revistes perquè en puguin fer us. 

D’altra banda, l’Ajuntament de Sabadell ha habilitat un espai a la planta -1 perquè els professionals sanitaris puguin menjar i descansar en condicions de confort durant la seva jornada. Així mateix, s’ha muntat una carpa a l’exterior de l’equipament per a l’atenció de familiars. 

L’hospital ha estat fruit del treball coordinat entre l’Ajuntament de Sabadell, Generalitat, Corporació Sanitària Parc Taulí  i el SEM, comptant amb la implicació de Metges Sense Fronteres, l’Exèrcit i Bombers. En un comunicat, l’Ajuntament ha volgut agrair a totes aquelles institucions, com la Diputació de Barcelona o la UAB, empreses i particulars que han facilitat material o bé serveis durant el procés de condicionament de l’equipament, així com al conjunt de voluntaris i voluntàries que en diferents àmbits han contribuït o contribuiran en el funcionament de l’hospital. 

  • Publicat a Ciutat

Cada català podrà accedir a una mascareta gratuïta a partir de dimarts

“El Govern de Catalunya volem garantir que tots els ciutadans i ciutadanes puguin disposar dels elements d’autoprotecció necessaris per evitar el contagi en els seus desplaçaments, que s’incrementaran la setmana vinent”, ha assegurat avui en roda de premsa la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. Per aquest motiu, s’han comprat 14 milions de mascaretes que “està previst que arribin a les farmàcies a partir del dimarts, amb una primera comanda de 100.000 mascaretes”. La primera mascareta serà gratuïta per a tothom i només s'haurà de portar el carnet de salut per tal de rebre'n sense haver de pagar. La Generalitat creu que aquest estoc serà suficient per arribar a principis de maig.

Pla de desconfinament que permeti un retorn a la normalitat de la forma més segura a nivell sanitari, a nivell social i també a nivell econòmic

La consellera Budó ha tornat a lamentar que “a hores d’ara desconeixem quin pla té el govern de l’Estat espanyol per aquest desconfinament, més enllà de dir-nos que a partir de la setmana vinent haurem de tornar a treballar”. Per això ha recordat a Pedro Sánchez que des de la Generalitat “estem treballant per tenir un pla de desconfinament que permeti un retorn a la normalitat de la forma més segura a nivell sanitari, a nivell social i també a nivell econòmic”. Davant l’escenari de desconfinament, a partir de dimarts, la portaveu del Govern ha recordat als catalans i les catalanes que “la setmana vinent tornarem a l’escenari que teníem abans del 30 de març. Totes aquelles empreses que els seus treballadors puguin fer teletreball, hauran de garantir que ho puguin seguir fent. I les empreses en les que els treballadors hagin d’anar a treballar, s’haurà de garantir el metre i mig de distància, en el lloc de treball, i limitar al màxim el contacte entre treballadors”. La titular de Presidència també ha demanat a les empreses permetre flexibilitzar els horaris d’entrada per evitar aglomeracions en el transport públic i els desplaçaments a la feina. I que les limitacions de moviments fora dels àmbits laborals i els de primera necessitat seguiran prohibides.

  • Publicat a Ciutat

Unanimitat davant el coronavirus

La crisi que ha provocat el coronavirus va ser la protagonista d’un ple extraordinari -el primer telemàtic en la història de Cerdanyola- que també va aprovar definitivament les ordenances fiscals. Tots els grups municipals van mostrar el seu condol a les víctimes de la Covid-19 i les seves famílies, l’agraïment a les persones dels serveis essencials i la necessitat que l’Ajuntament respongui a les situacions de vulnerabilitat que es produeixin. El plenari també la responsabilitat de la ciutadania i a les iniciatives solidàries d’entitats, empreses i particulars.

Cordón: “La màxima prioritat és respondre a les situacions de vulnerabilitat que es puguin produir ara i més endavant”

L’alcalde Carlos Cordón va donar compte al ple de les mesures adoptades per l’alcaldia per a la prevenció i la contenció de la propagació del coronavirus, tot destacant la creació d’una partida de 450.000 euros per a situacions d’emergència social, les exempcions i descomptes en algunes taxes per a indústries, comerços i hostaleria o la suspensió de quotes de serveis municipals. “Segurament cometrem errors, però tot l’equip de govern ens hi estem deixant la pell, la màxima prioritat és respondre a les situacions de vulnerabilitat que es puguin produir ara i més endavant”, assegurava el batlle, que agraïa la predisposició de l’oposició.

Solà (ERC): “Ara ja cal salvar famílies, ens calen mesures reals i valentes”

“Ara ja cal salvar famílies, ens calen mesures reals i valentes. Hem de ser capaços de donar respostes i hem de ser àgils, tenen la nostra mà estesa”, destacava la portaveu d’ERC, Helena Solà. En aquest sentit, els republicans proposen crear una taula de treball amb els actors socials i econòmics per definir propostes. També van proposar al govern municipal que modifiqui el pressupost per adaptar-lo a les necessitats actuals. “Malgrat que ERC no vam votar el pressupost pel 2020 perquè no compartim projecte, aquí estem per treballar plegats per fer aquesta modificació”, anunciava Solà. “Estem valorant com fer aquesta taula de treball/comissió amb tots els agents implicats quan passi l’estat d’alarma”, responia l’alcalde, que mostrava la predisposició del govern a treballar conjuntament amb l’oposició.  

Rodríguez (CS): “La ciutat ha d’estar a l’alçada de la seva ciutadania”

Per part de CS, la portaveu Sonia Rodríguez va mostra preocupació per l’atenció a les persones grans que no són usuaris del Servei d’Atenció Domiciliària o la desinfecció de la ciutat. “Com a alcalde ha de demanar tota la col·laboració possible a la Generalitat i a l’Estat perquè la ciutat estigui a l’alçada de la seva ciutadania”, demanava Rodríguez a Cordón, que assegurava que el consistori ha demanat ajuda a totes les asministracions. “Si coneixeu un cas d’alguna persona o família que necessita ajuda, ens ho dieu perquè estem treballant per donar respostes”, demanava el batlle a la resta de grups municipals.

Benseny (Guanyem): “Necessitem tenir el coneixement de tot el que està passant per poder fer propostes i poder-vos ajudar per afrontar aquesta crisi”

Laura Benseny (Guanyem Cerdanyola), que va recordar que la formació ha proposat una Renda Mínima Municipal durant l’estat d’alarma,  preguntava al govern municipal quines mesures s’estan fent a nivell de Serveis Socials i reclamava que s’eviti que la funerària Truyols apliqui “preus abusius amb el negoci de la mort”. Tant Guanyem com ERC van criticar la presència de la Unidad Militar de Emergencias (UME) per netejar les instal·lacions de la residència de gent gran de Canaletes i van preguntar si s’havia demanat ajuda als Bombers de la Generalitat. “Necessitem tenir el coneixement de tot el que està passant per poder fer propostes i poder-vos ajudar per afrontar aquesta crisi”, apuntava Benseny. “La UME o la Generalitat tenen aquesta estructura que brigada no té per poder desinfectar llocs de pública concurrència”, responia Cordón. A més, el batlle va apuntar que estan treballant amb altres ajuntaments perquè “les condicions abusives d’enterrament” no es produeixin.

Adell (ECP): “Caldrà modificar pressupost i mesures fiscals per poder ajudar a la població”

Per la seva banda, Pilar Adell (En Comú Podem) remarcava que les emergències socials augmentaran i que caldrà modificar pressupost i mesures fiscals per poder ajudar a la població.

Sánchez (Junts): “Hem de pensar com pot l’Ajuntament oferir línies de microcrèdits a pimes o autònoms, com ajornar o condonar el pagament dels tributs en el cas que es demostri la necessitat”

“Hem de fer el màxim calaix possible per atendre les emergències socials”,  defensava Joan Sánchez (Junts per Cerdanyola), que  també demanava la implicació del consistori per minimitzar els perjudicis a empreses, comerços i hostaleria, amb especial atenció als  autònoms: “Hem de pensar com pot l’Ajuntament oferir línies de microcrèdits a pimes o autònoms, com ajornar o condonar el pagament dels tributs en el cas que es demostri la necessitat”. En aquest sentit, des de Junts aposten perquè el govern no ho faci sol, sinó que compti amb les entitats de caire econòmic de la ciutat en el marc d’una comissió que pugui acordar mesures efectives per a la reactivació econòmica local.

Buenaño (PP): El veritable impacte d’aquesta crisi el coneixerem quan acabi el confinament”

“Estem davant la crisi sanitària més important dels últims anys, però el veritable impacte el coneixerem quan acabi el confinament”, destacava el portaveu del PP, Manuel Buenaño, que també es va oferir al govern per a la modificació del pressupost del 2020. “Moltes partides no podran executar-se i les necessitaran les famílies de Cerdanyola que es dirigiran a l’Ajuntament com a institució més propera a la ciutadà”, apuntava. El popular també va sol·licitar al govern que demani a la Generalitat les dades oficials sobre l’afectació de la Covid-19 a les residències de la gent gran de Cerdanyola. “Estem en contacte permanent amb les residències, però no tenim dades oficials de defuncions encara”, responia l’alcalde, que avançava que el pressupost es modificarà per respondre a les necessitats que sorgeixin.

Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C