Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

Cerdanyola estudia analitzar l’ADN de les caques de gossos

El govern municipal està “treballant molt” la possibilitat de fer un registre d’ADN dels gossos de la ciutat per “poder multar a la minoria de propietaris incívics que no recullen les femtes que embruten la ciutat”, segons s’assegura en un comunicat del consistori.

D’altra banda, el govern d’Escolà ha decidit recuperar la moto xucla caques que al 2015 l’executiu liderat per Carme Carmona (PSC) va recuperar de l’antiga contracta de recollida d’escombraries (anys 2001-2002). El vehicle recull la femta i també higienitza el lloc on s’ha trobat. Aquesta acció coincidirà amb el reforçament dels dispositius de control als ‘punts negres’ on es registra la presència de més excrements amb l’objectiu d’eliminar-los de Cerdanyola.

S’implementa un nou dispositiu per atendre els desbordaments de contenidors

Simultàniament a l’actuació per entomar el problema de les caques de gossos, s’ha reforçat i optimitzat el dispositiu de control dels contenidors desbordats. “L’abandonament descontrolat de mobles i altres deixalles fa que les voreres i la rodalia de les bases de contenidors esdevinguin en molts casos abocadors de brossa de tota mena”, s’assegura des del consistori, que remarca que es tracta d’una “situació que embruta la imatge de la ciutat, genera malestar per la majoria de la població i pot ser un focus de problemes de salubritat”.Per solucionar aquest problema els equips d’Espais Públics “han adaptat i optimitzat el seu treball, combinant la tasca dels inspectors al carrer amb la dels equips exprés de recollida de brossa, intentant que les deixalles abandonades a la via pública estiguin el mínim temps possible al carrer”.

Servei gratuït de recollida de mobles

Cerdanyola compta amb un servei de recollida gratuïta de mobles a disposició de la ciutadania. L’únic que cal fer és trucar al telèfon 935 808 888, comunicar-ho i quedar d’acord en el punt on s’han de deixar els mobles perquè l’equip encarregat els reculli. Qui vulgui també pot portar-los a la deixalleria. Altres deixalles, com ara runa d’obres producte de reformes a les llars, restes de poda, grans quantitats de brossa, entre d’altres, s’han de portar directament a la deixalleria.
Deixar els mobles i altra brossa a la via pública sense avisar pot comportar ser denunciat i multat per la Policia Local.

  • Publicat a Ciutat

El ‘Cerdanyola al Dia’ celebra el Nadal amb el sorteig d’un ordinador

A més del ja tradicional calendari de fotos antigues del municipi, el setmanari Cerdanyola al dia vol enguany celebrar les festes nadalenques amb el sorteig d’un ordinador portàtil Dell Latitude 5520 cedit per Cerdanyola Informàtica. Per poder participar en el sorteig serà necessari que s’ompli la butlleta que es trobarà a les pàgines de promoció del sorteig dins de la revista dels dies 7, 13, 20 i 28 de desembre.

SORTEIG EN DIRECTE EL 3 DE GENER

Les urnes per dipositar la butlleta estaran ubicades a Cerdanyola Informàtica (carrer Benlliure, 6) i a Canals Serveis Immobiliaris (Sant Casimir, 12) des de l’11 de desembre de 2017 fins al 3 de gener de 2018, ambdós inclosos. Es podran dipositar les butlletes dins les urnes fins a les 18 hores del 3 de gener de 2018. A les 18.30 hores es realitzarà el sorteig públic de l’ordinador a les intal·lacions de Cerdanyola Informática, on una mà innocent escollirà una butlleta. Es faran tres trucades senceres (de 6 tons) al telèfon que hi hagi a la butlleta, si a la tercera no es respon, s’anul·larà la butlleta i es procedirà a treure’n una altra. L’acte del sorteig serà retransmès en directe per la nostra pàgina de Facebook (facebook live).

Podeu consultar les Bases del Sorteig aquí

  • Publicat a Ciutat

Cerdanyola haurà d’indemnitzar Truyols si vol evitar la construcció del crematori

La solució per al crematori encara no ha arribat, però almenys ja està clar quines opcions existeixen. “S’haurà de triar entre la construcció del crematori o indemnitzar l’empresa”, remarcava el regidor responsable de Serveis Funeraris, Ivan González. L’anunci es feia en un ple que ratificava la personació de l’Ajuntament com a part demandant davant del contenciós que la funerària Truyols ha presentat contra l’Ajuntament per “inactivitat” en no concedir-li la llicència de construcció per al projecte de serveis funeraris. “No hi ha inactivitat, el que hi ha és el compromís de no construir el crematori”, defensava González.

ELS ANTECEDENTS

El projecte de serveis funeraris -tanatori, crematori i reforma del cementiri- va ser adjudicat a Truyols a l’abril del 2014. Al juny del 2015 Truyols va rebre la llicència mediambiental i set dies després hauria d’haver tingut una llicència d’obres que encara està esperant.

QUÈ DIU L’OPOSICIÓ?

“Ens han enganyat a tots, la inacció ens ha portat a aquest contenciós”, assegurava el portaveu del PP, Manuel Buenaño. Una opinió compartida, en part, per ERC: “Tenim sensació d’inacció, els animo a tirar de la resta del plenari, s’han de deixar ajudar”, apuntava el republicà Dani Mallén, que apostava per afrontar que “si no paguem, hi haurà crematori”. Els socialistes qualificaven la situació de greu error: “Afrontem un procés administratiu amb totes les de perdre perquè a l’empresa se li havia d’haver donat una llicència que no s’ha donat. Això ens pot costar molts diners”. En aquesta línia, els socialistes recordaven que el projecte de serveis funeraris va comptar en el seu moment amb el suport de la majòria del plenari -21 regidors de 25- i que en dos anys el govern de Compromís no ha presentat cap alternativa. “Sí que s’han posat solucions sobre la taula, però cap d’aquestes solucions tenia cobertura jurídica”, responia González, que destacava que el contracte adjudicat a Truyols “no és possible desfer-lo sense indemnitzar a l’empresa” i que ara “toca treballar perquè aquesta indemnització sigui el més petita possible”.  En aquesta línia, González explicava que l’estratègia del consistori per a la negociació paral·lela a la via judicial es basarà en el fet que “evitar la construcció del crematori és d’interès públic” per aconseguir així que la indemnització a pagar sigui menor. Més enllà de la construcció no del crematori, Pau Ortolà (C’S) demanava que es busquin fórmules per millorar el cementiri i l’atenció a les famílies usuàries.

  • Publicat a Ciutat

Morral: "Si guanya la llista del president hi ha d’haver conseqüències a nivell d’Estat”

“Quan el teu president legítim, des de l’exili, et proposa formar part de la candidatura que ell encapçala, no t’hi pots negar”, assegura l’exalcalde de Cerdanyola per ICV-EUA, Toni Morral, que ara ocupa la posició 18 de la demarcació de Barcelona de Junts per Catalunya: “Quan em va trucar Carles Puigdemont vaig dir-li si coneixia el meu perfil polític i em va dir que el tenia molt clar”. Morral, que també ha format part del secretariat nacional de l’ANC, es va reunir a Bèlgica amb gran part de la candidatura de Junts per Catalunya. “És una candidatura de país transversal, amb persones de sensibilitats polítiques molt diferents molt convençudes del que anem a fer”.

En un acte a l’associació de veïns de Sant Ramon, Morral remarcava que les eleccions del 21-D s’escapen de la lògica partidista: “Hem d’intentar convertir la humiliació en dignitat, la repressió en esperança i l’autoritarisme en democràcia”. Per al candidat aquestes eleccions són il·legítimes, però també apunta que les “urnes mai ens han de fer por”. En aquest sentit, Morral explicava que hi ha un triple repte: que les tres candidatures independentistes sumin la meitat més un, que la candidatura de Junts per Catalunya sigui la guanyadora i que “a Cerdanyola els resultats estiguin per sobre de la mitjana del país”.

QUÈ PASSARÀ DESPRÉS DEL 21-D?

Després de la seva estada a Bèlgica, Morral explicava als assistents que va veure Puigdemont “molt fort, amb les idees molt clares i ni una renúncia a res”. Però que passarà després del 21-D?, va preguntar-li un dels veïns assistents a l’acte. “Omplim les urnes a tope d’independència, investim de nou Puigdemont president i veurem si aguanten el 155, perquè si guanya la llista del president hi ha d’haver conseqüències a nivell d’Estat”. En aquesta línia Morral es mostrava convençut que per l’Estat espanyol té la fortalesa de les seves estructures i “nosaltres tenim la fortalesa de la gent”. 

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat es commemorarà amb un acte central accessible a tothom.

Una cercavila, activitats per als infants i joves, la lectura del manifest i un vermut musical serviran per a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat / Diversitat Funcional a la ciutat. El diumenge 3 de desembre, coincidint amb la commemoració internacional d’aquest dia, es durà a terme una cercavila (11h) amb les batukades de ‘Catalonia’ i ‘los Deskartaos’ i amb la participació de les entitats de la Taula de Treball de l’Àmbit. La cercavila acabarà a la plaça de l’Abat Oliba a on es faran la resta d’activitats. A les 11.30h, els infants i joves que ho desitgin podran jugar al joc de l’OCA inclusiva, també hi hauran tàndems i cadires per fer un recorregut. A les 12h, Zinnia Rodríguez (Institut Banús) farà la lectura del manifest, enguany centrat en el dret a l’habitatge. El matí arribarà a la seva fi amb un vermut musical amb les actuacions del grup de Salsa Catalonia, el grup de Ball Flip Ball i un grup musical.

Més enllà de l’acte central de diumenge, aquesta setmana també hi ha programats diferents actes. El 30 de novembre, Xiscnèfils projectarà la pel·lícula ‘Maudie. El color de la vida’ al Teatre Ateneu (21.30h). El dissabte 2 de desembre, el Festival Screen oferirà una sessió especial de curts relacionats amb la disCapacitat i algunes malalties al Museu d’Art de Cerdanyola (18h). El mateix dissabte està previst que Maite Villalón, de l’Associació Ceps Salut ofereixi la xerrada ‘L’autoderterminació en les persones amb disCapacitat’ a la sala 6 de l’Ateneu (17h). Enguany, el dibuix del cartell del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat / Diversitat Funcional és obra de Laura Parra, alumna de l’Escola Ramon Fuster.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C