Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

REFEM troba a faltar el debat sobre la via verda al procés participatiu del Centre Direccional

El procés de participació del nou Pla Director Urbanístic del Centre Direccional “ha complert una primera fase, ara s’inicia una segona de més restringida, posteriorment els responsables decidiran, i els tècnics, amb més o menys habilitat ho dibuixaran”. Per a Refem, “no haurà servit de res tot el procés participatiu si es parteixen exactament de les premisses anteriors o no acaba amb canvis substancials”.

“Creiem que aquest buit cal omplir-lo”

Des del col·lectiu destaquen que la nota negativa del procés participatiu és que no hi ha hagut una taula específica que recollís el debat de la Via Verda Collserola- Sant Llorenç. “Creiem que aquest buit cal omplir-lo”, apunten abans d’anunciar que estan treballant en la organització d’una altra taula de debat amb especialistes qualificats. “Veiem que poc a poc la proposta ciutadana i del propi col·lectiu va impregnant les bases del nou planejament”, celebren. El col·lectiu és conscient que un projecte no està definit fins quan es presenta la memòria i el plànols ja dibuixats, “però la seva redacció la marquen sempre les voluntats dels representants de les institucions”. En aquest sentit, Refem apunta que van escoltar amb força optimisme al director del Consorci del Centre Direccional, Pere Solà, “parlar de fer un pla escoltant la ciutat, de promoure la cohesió social, cosir el nou barri a la ciutat, habitatge públic i de lloguer, afavorir el medi ambient i connectar amb la UAB, entre d’altres”.

Refem creu que “partim d’unes bones premisses” i confia que el govern i grups municipals consensuïn en aquest procés una “proposta respectuosa amb el medi i amb la ciutat, on els interessos privats quedin per sota dels públics, i on no oblidin que necessitem una solució definitiva pels abocadors”. - Redacció

El bacallà, protagonista als restaurants de Cerdanyola

L’esperada Setmana del Bacallà tindrà lloc entre el 23 de febrer i el 4 de març

El bacallà tornarà a ser el peix estrella de la carta i menú de 27 restaurants de la ciutat entre el 23 de febrer i el 4 de març. Els restaurants participants oferiran als seus clients un mínim d’un plat elaborat amb bacallà dins el menú del dia i entre tres plats amb bacallà per triar a la carta.

QUINS SÓN ELS RESTAURANTS PARTICIPANTS?

La majoria d’establiments que van participar en la darrera edició repeteixen -Ca l’Enric, El Bon Àpat, Tast&Gust, Art&Pintxos, El Racó de la Plaça, Malagrapa, Bar La Pizzeria Solé Rossonero, Can Vidal 3, Tanino, El Tapeo, Cap i Cua, Can Valldaura, El Viejo Roble, Los Abetos, Cinnamon, Bar Grau i Via Cana-, però enguany també s’incorporen de nous: Shapó, La Petanca, El Bar de l’Ateneu, Tito Carlos, Bar Alaska, La Philomena, Casa Andreu, Els Cargols, Taps i Tapes i Restaurant Bosc Tancat.

La Setmana del Bacallà, organitzada pel Gremi d’Hostaleria i l’Ajuntament, torna a coincidir amb la temporada de l’skrei, una varietat considerada “pota negre” del bacallà. “Fins a finals de març aquesta varietat estarà en la seva millor època”, apuntava el president de la Junta Poblacional del Gremi d’Hosteleria del Vallès Occidental i el Barcelonès, Antonio Castro, en la presentació de l’any passat, on explicava que es tracta d’una varietat que s’alimenta de marisc i que recordava la importància de menjar producte de temporada: “Si ens acostumem a menjar producte de temporada el comprarem més bo i a millor preu”.

EL BACALLÀ OFEREIX MOLTES POSSIBILITATS

Per a Castro el bacallà és un producte que ofereix als cuiners moltes possibilitats i que ara està arribant també als joves: “Cada vegada el públic més jove s’inicia en aquest peix”, apuntava. Amb 12 anys d’història, la Setmana del Bacallà va néixer per recuperar els plats de bacallà que tradicionalment es feien i menjaven tot coincidint amb la Setmana Santa. - Redacció

El Fantosfreak obre la convocatòria de recepció de curtmetratges

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks Fantosfreak obre la convocatòria de recepció de curtmetratges per a la seva 19a edició. El termini de recepció de treballs finalitza el 15 d’abril.

El festival Fantosfreak, organitzat per l’entitat amb el mateix nom i la col·laboració de l’Ajuntament, afronta una nova edició amb el desig de comptar amb el millor del fantàstic i el freak en format curt. A més dels premis econòmics (2400€ en total), la cita comptarà també amb les mencions especials que es van afegir la passada edició com a reconeixement a aquells aspectes dels curts que també mereixen ser valorats: la millor mort, el millor gag o la criatura més entranyable, entre d’altres.

Un certamen internacional
Durant la darrera edició, el festival va rebre gairebé 300 curtmetratges de 28 països, d’entre els quals el francès ‘Garden Party’, nominat al millor curtmetratge d’animació als premis Oscar. “Això és mostra de la bona acollida que el festival té entre els creadors i creadores d’arreu del món”, assegura l’organització. A més, compta amb un públic de 1500 espectadors/es per nit, xifra que converteix el Fantosfreak en un dels festivals més multitudinaris de Catalunya.

  • Publicat a Cultura
Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C