Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

Ciutadans presenta els cinc primers llocs de la seva llista

Després de fer públic que Sonia Rodríguez seria la seva alcaldable, Ciutadans (Cs) Cerdanyola ha presentat  els quatre altres noms que la seguiran en els cinc primers llocs de la llista per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. El portaveu del grup municipal durant aquesta legislatura, Pau Ortolà, repeteix com a número 2. El responsable de Comunicació de l’Agrupació local, Gorka Samaniego, ocuparà el número 3 de la llista; mentre que Korina Medina i José Luis Pérez aniran com 4 i 5 de l’equip de la formació taronja.

L’actual regidora de la formació taronja, Núria Martínez, que va prendre el relleu de María Valle quan es va incorporar com a diputada al Parlament, queda fora dels primers llocs de la llista que ha fet públics la formació en un comunicat.
La número 1, Sonia Rodríguez, advocada de 42 anys i regidora en el consistori en el mandat 2015-2019, tindrà al costat a Ortolà, de 28 anys i veí de Fontetes. L’actual portaveu de Cs, que és graduat en Dret i Màster de l’Advocacia, forma part de la Junta de Cs en Cerdanyola igual que el número 3, Gorka Samaniego Asenjo, veí de Quatre Cantons de 22 anys i estudiant de 5è de Dret i Ciències Polítiques a la UAB. El quart lloc de la candidatura de Cs és per a Korina Medina, veïna de la Farigola de 37 anys. És auxiliar d’infermera, higienista bucodental i estudiant d’infermeria a l’Escola UAB Sant Pau. Tanca els primers llocs de la llista José Luis Pérez, que amb 46 anys és bomber de la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalitat a Bellaterra, graduat en Dret i Màster d’accés a l’Advocacia.

Carlos Cordón aposta per convertir Cerdanyola en una smartcity

El Partit Socialista de Cerdanyola del Vallès (PSC) presentava la seva llista i els eixos programàtics de la seva candidatura en teatre de l’Ateneu ple de gom a gom.  

Abans del parlament del candidat, Carlos Cordón, el partit ha presentat a tots els membres que conformen la llista del PSC. Segueixen a l’alcaldable en els cinc primers llocs de la llista Pepi Rivera, l’actual regidor Víctor Francos, Carme Arché (independent) i Javi Sánchez. Amb el lema del partit ‘Recupera Cerdanyola’ sempre present, Carlos Cordón ha explicat els seus objectius i el seu programa electoral que, com afirma, són 29 propostes repartides en quatre eixos programàtics. El primer eix està basat en l’estat del benestar i la cohesió social. Cordón té la voluntat de “recuperar la Cerdanyola inclusiva, cohesionada socialment i que lluita contra la pobresa i l’exclusió”. Entre d’altres propostes, el PSC vol millorar els serveis dels CAP i construir un altre pavelló esportiu: “Volem recuperar la Cerdanyola referent en l’atenció a les persones i farem que tingui, per fi, les instal·lacions esportives que mereix”.

El segon eix se centra en l’economia i l’ocupació, “per fer de Cerdanyola la ciutat del coneixement”. Cordón ha destacat que volen “reforçar les relacions entre la universitat, administració, societat i empresa”. Per aconseguir-ho, crearan el Consell Econòmic i Social i l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i a l’Autònom i establiran “polítiques fiscals justes que dinamitzin la nostra economia local, en especial atenció al comerç de proximitat”.

El tercer eix està basat en la qualitat urbana i el territori: “Malauradament Cerdanyola està més abandonada i deixada que mai”. Amb aquestes paraules, Cordón ha explicat que l’objectiu d’aquest eix és “dedicar un esforç inversor, cada any, al manteniment i la millora permanent de l’espai públic i dels barris”. A més, ha recalcat que volen recuperar espais emblemàtics com “la Torre Vermella, la antiga biblioteca o l’actual policia local, que volem traslladar fora del centre” i ha posat especial èmfasi en la necessitat de treballar “per l’accessibilitat universal de tot l’espai públic”. Per a Cordón, “les persones han de tornar a ser el centre de tota l’activitat municipal”. En aquest últim eix, l’alcaldable ha explicat que treballaran perquè “Cerdanyola sigui una autèntica smartcity, una ciutat intel·ligent” i, també, “per un Ajuntament que funcioni amb la màxima transparència, qualitat i eficiència”. Cordón acabava la presentació del programa amb la voluntat d’aconseguir que Cerdanyola sigui un referent, ja que “ho té tot per ser-ho: inclusiva, plural, ecologista, feminista, sostenible… la Cerdanyola que somiem és la del coneixement, de la innovació i de la ciència”.

Manuel Buenaño: “La disjuntiva serà continuisme o renovació”

Amb un MAC ple i acompanyat per la candidata del PP per Barcelona en les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo; i el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, Manuel Buenaño es presentava oficialment per tercera vegada com a alcaldable popular. “Acabem un dels pitjors mandats que hem tingut a Cerdanyola durant la democràcia. Estem davant de les eleccions municipals més importants dels últims 40 anys. No pot tornar a governar ni aquest alcalde ni aquells partits que vulguin exclou a més de la meitat dels veïns de Cerdanyola”, remarcava Buenaño, que també és candidat del PP per Barcelona al Senat.

DURES CRÍTIQUES D’ÁLVAREZ DE TOLEDO A PEDRO SÁNCHEZ I QUIM TORRA

En la seva intervenció, Álvarez de Toledo ha repartit crítiques per a tothom. Concretament ha acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, de ser “l’home més vanitós d’Espanya” i ha titllat el president de la Generalitat, Quim Torra, de racista. “El problema és que a Catalunya és el lloc on hi ha menys democràcia d’Espanya. Hi ha un president de la Generalitat que és delegat d’un pròfug de la justícia que és un racista”, ha defensat la candidata. Durant la seva intervenció, la candidata popular ha titllat al PSOE de “blanquejador del nacionalisme” i ha assegurat que Pedro Sánchez és conscient que les seves opcions de futurs a les eleccions passen per la Constitució. En aquest sentit, apuntava que el 28 d’abril s’haurà de decidir entre Sánchez o “la Constitució, la igualtat, la llibertat, la fraternitat entre espanyols i la prosperitat”.

ALEJANDRO FERNÁNDEZ: “S’HA DE TRIAR ENTRE DUES OPCIONS. O SEGUEIX L’ACTUAL ALCALDE DE LA CUP  O L’ALCALDE ÉS MANUEL BUENAÑO AMB UN ACORD CONSTITUCIONALISTA”

“Cal tornar a la Constitució, utilitzant els seus instruments, articles com el 155, que estan aquí per recuperar la convivència, la concòrdia, i la normalitat democràtica constitucional a Catalunya”, defensava Fernández, qui assegurava tenir una “estima especial” a Cerdanyola perquè va viure quatre anys mentre estudiava a la UAB. “Cerdanyola ha estat mal governada per un alcalde irresponsable”, valorava Fernández, que assegurava que Buenaño és l’única alternativa: “Ha de ser l’alcalde amb un acord constitucionalista i mereix liderar aquesta alternativa, és una persona propera i profundament preparada. Es tracta de triar entre dues opcions, o segueix l’actual alcalde la CUP o el l’alcalde és Manuel Buenaño amb un acord constitucionalista”.

Finalment, l’alcaldable Buenaño es dirigia de manera molt clara al públic que omplia el MAC. “El canvi és una necessitat, ens ho han comunicat els veïns. Si els partits independentistes sumen 13, seran el proper govern de Cerdanyola. Hem d’evitar-ho entre tots sortint a votar massivament”. En aquesta línia, assegurava que la ciutat “ha patit accions que mai haurien d’haver-se produït”, com “baixar la bandera d’Espanya, retirar el retrat del rei de la sala de plens i penjar al balcó la pancarta dels mal anomenats presos polítics”. Buenaño defensava que el PP ha estat l’únic que ha anat al jutjat i a la fiscalia a posar la corresponent denúncia: “Els cinc regidors del govern municipal estan imputats per la nostra denúncia”. I, en aquest sentit, anunciava que si és alcalde el mateix dia del ple d’investidura despenjarà la pancarta.

Els veïns estan cansats de l’abandonament dels carrers, segons Buenaño. També de les abusives pujades de l’IBI, de l’augment dels robatoris i de la falta d’habitatge social, entre d’altres: “Volen solucions noves, la disjuntiva serà continuisme o renovació, la nostra obligació es canviar la situació actual”.

El candidat popular també va anunciar algunes de les mesures que prendrà si és alcalde en els seus primers 100 dies. L’avantprojecte per a la construcció d’un centre social per a la gent gran a la Biblioteca de Ca n’Altimira i dos més per a la remodelació del riu Sec i per a un pavelló amb piscina al riu Sec són les primeres que va anunciar. També va anomenar, entre d’altres, una nova ordenança de civisme, la rehabilitació de les cases dels mestres per convertir-les en habitatges socials, requerir a la Generalitat que enviï personal per a l’ambulatori de Fontetes, una taxa de residus als comerciants més equilibrada i justa, convocar de manera immediata 35 places d’agents de Policia Local, plans  integrals de manteniment i remodelació dels barris i la reducció de l’IBI. “Ens presentem per canviar les coses i estem preparats per fer-ho. Us demano que el 26 de maig penseu que és el millor per a Cerdanyola”, finalitzava Buenaño.

Jorge Haro, número 1 de Som Alternativa

Finalment Som Alternativa es presentarà als comicis locals i Jorge Haro serà el seu alcaldable. El seguiran Mercedes Cisneros, Santiago Moncada, Carla Laredo i Rayco García en els cinc primers llocs de la llista.  Som Alternativa és una plataforma municipalista que es defineix com de gent del poble. “Som un espai d’esquerres alternatiu als partits del règim”, assegura la formació, que es presenta com a republicana, respectuosa amb el medi ambient i defensora dels drets humans i la solidaritat.  

LES PROPOSTES DE LA NOVA CANDIDATURA

La primera de les 10 propostes que la candidatura ha presentat és la municipalització progressiva dels serveis públics amb un calendari realista. També aposten per la paralització del desenvolupament urbanístic del Centre Direccional a la Plana del Castell i la descontaminació de l’abocador tòxic de Can Planas i per la creació d’un parc públic d’habitatges de promoció social per a lloguer social i atenció d’emergències.  La creació d’espais autogestionats pels joves amb col·laboració d’associacions i col·lectius és una altra de les propostes d’una formació que també demana l’establiment d’espais de participació ciutadana que vagin més enllà de les associacions de veïns i la recuperació d’entorns naturals degradats i regulació del seu ús per evitar activitats que afectin negativament al desenvolupament de la vida natural.

Som Alternativa també aposta per la gestió i el control directe del manteniment i neteja de l’espai públic des de l’Ajuntament i les empreses municipals. Fomentar activitats que recuperin la memòria històrica del nostre poble és un altre dels punts del programa de la formació, que també vol redissenyar la política d’ajuts socials, acollida i integració per a afavorir una societat solidària, justa i culturalment rica amb una bona integració dels espais interculturals. L’última de les propostes és la centralització de les matriculacions a les escoles del poble per evitar la segregació escolar.

Cecilia Collado serà la cap de llista d’En Comú Podem Cerdanyola

En Comú Podem Cerdanyola va celebrar un acte el passat divendres per presentar públicament la seva candidatura. Amb Cecília Collado com a cap de llista, la proposta electoral s’erigeix amb diversitat, pluralitat i amplitud i convençuts de les seves possibilitats: “Sortim per guanyar”.

ÀMPLIA, DIVERSA I PLURAL

“La gent comuna té la candidatura del canvi per a les eleccions municipals”, remarcava la candidata d’En Comú Podem, Cecília Collado. La candidatura s’ha presentat com “àmplia, diversa i plural” per, així, recalcar les trajectòries diverses dels seus membres. Els comuns creuen en aquest “projecte integrador” per “donar vida a Cerdanyola” i aconseguir una “ciutat amb igualtat, que tingui la cura i les persones al centre de la ciutat”, fent referència al rebuig de la “visió partidista i sectària” com a forma de govern. Una candidatura participativa i oberta que vol treballar “des d’abaix”. La segona membre de la llista i actual regidora d’ICV-EUiA, Maria Reina, ha explicat la voluntat de la coalició: “Volem que Cerdanyola avanci des d’un punt de vista d’esquerres per aconseguir una ciutat més ecologista, feminista i social”.

En Comú Podem encara està construint la seva llista -per seguir amb aquesta “voluntat integradora” i estar oberts a tothom-, però ja ha fet públiques les quatre persones que seguiran Collado: Maria Reina, Pilar Adell, Isaac Martínez i Asier Debasa.  La formació té previst presentar el seu programa pròximament.

Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C