L’esport local demana la construcció d’un nou pavelló

Destacats L’esport local demana la construcció d’un nou pavelló

Els primers mesos de funcionament de l’Associació de l’Esport de Cerdanyola (AEC) s’han tancat amb un superàvit de 744 euros i amb l’aprovació d’un pressupost per a l’any 2016 de 23.850 euros. L’AEC, que va néixer al febrer, vol continuar amb l’organització de la Nit de l’Esport, el Congrés i la Fira de l’Esport i reconeix que li queda “molta feina, sobretot en l’àmbit escolar”. En el decurs de la primera assemblea de socis, l’AEC s’ha compromès a “consolidar la unió d’interessos comuns d’esportistes i entitats de la ciutat per caminar junts i fer de l’esport de Cerdanyola un referent en el nostre territori”.

MANCOMUNAR SERVEIS
L’AEC -que compta actualment amb 19 entitats de l’esport de Cerdanyola que representem el 23% de tot l’esport de la ciutat, el 30% de les entitats i clubs esportius i el 54% dels esportistes- ha aprovat un manifest que reclama de “forma urgent i prioritària la construcció d’un nou pavelló o inicialment el cobriment de pistes poliesportives ja compromeses, la construcció d’una piscina de 25 metres amb graderies pel públic, i la construcció d’una pista d’atletisme”. També proposa “com alternativa l’estudi d’opcions per la via de la utilització mancomunada de serveis per a la pràctica de l’esport amb altres municipis” i reclama “la millora en les condicions de manteniment i us horari dels equipaments actuals, per garantir una practica adequada i digna a les necessitats actuals i futures de l’esport local”.


COL·LABORACIÓ AMB EL SAF DE LA UAB
Mitjançant aquest manifest, assegurava el president Octavi Moreno, l’AEC fa públiques “les inquietuds i reivindicacions de les  entitats esportives, així com els compromisos adquirits per tots els grups polítics que es van presentar a les eleccions municipals en el marc del 1er Congrés de l’Esport de Cerdanyola”. En aquesta línia, l’entitat també insta a l’Ajuntament “a iniciar converses i negociacions amb la UAB per crear un conveni de col·laboració amb el SAF que permeti integrar els serveis o possibilitats que pot oferir la universitat a l’esport local en tots els àmbits, començant per l’ús de la piscina, el rocòdrom, camps de futbol i el pavelló poliesportiu”.

DESENCALLAR LA SITUACIÓ DEL PEM GUIERA
El teixit esportiu local reclama que “es desencalli la situació del PEM Guiera i que en el futur escenari de la gestió es contempli la participació i opinió dels clubs usuaris de la instal·lació”. Per a l’AEC també és important que “s’apliquin models d’accessibilitat a les nostres instal·lacions per garantir la diversitat funcional i la  completa integració de les discapacitats al món de  l’esport” i que es promogui la “marca Cerdanyola en l’univers de l’esport local, comarcal, autonòmic i estatal, mitjançant una campanya institucional que integri l’esport en l’estratègia del full de ruta de ciutat”.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C