RoadToWuhan: una alternativa per fer del confinament un espai esportiu

Destacats RoadToWuhan: una alternativa per fer del confinament un espai esportiu

L'esport i el confinament poden ser compatibles. Així ho ha demostrat el Cerdanyola Atletisme i Triatló que, amb el seu repte #RoadToWuhan, ha engrescat a més de 50 atletes del club per recórrer 13.265 km sense moure's de casa.

Un cop decretat l'estat d'alarma per la Covid-19, les entitats esportives van començar a pensar en alternatives per fer del confinament un espai per seguir entrenant i no perdre la forma física. El Cerdanyola Atletisme i Triatló, per la seva part, va tenir la idea d'impulsar #RoadToWuhan, un recorregut de més de 13.000 km amb l'objectiu d'arribar a Wuhan i recollir la vacuna per eliminar el virus. Al principi no estaven segurs de quina seria la seva rebuda, però al final la idea ha estat ben acollida. "Pensàvem que no arribaríem als quilòmetres marcats, perquè eren molts, però en 12 dies ja estava fet. Cada dia fèiem una mitjana de 1.000 km, però el diumenge passat vam fer 1824 km en un només un dia. La resposta ha estat brutal", afirma un dels responsables de l'entitat, Rafa Melèndez.

Aquest dimarts ja havien assolit el repte, però des de l'associació ja han pensat més alternatives. Després de dos dies de descans, els atletes enceten dos nous reptes. Un d'ells continua sent ciclista, però l'altre està enfocat a qui no té les eines per entrenar des de casa. "Aquesta vegada se'ns havia quedat penjada la gent que no té rodillo a casa per fer ciclisme i per això hem buscat una altra opció. Hem seguit el model de les principals maratons que hi ha a Tòquio, Londres, París o Nova York i hem buscat un factor de conversió. Fent exercicis de força ho anem convalidant per kilòmetres. Cada dia ens envien el que fan i ho anem sumant al seu marcador", explica Meléndez.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C