Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

Escolà repetirà com a alcaldable

Després que el PSC i ERC ja tinguin candidats a l’alcaldia -Carlos Cordón i Helena Solà-, Compromís per Cerdanyola la formació que governa la ciutat en minoria, ha escollit per unanimitat l’actual alcalde, Carles Escolà, com a alcaldable amb l’objectiu de revalidar l’alcaldia.

La voluntat, segons assegura un comunicat de Compromís, és “construir un front d’esquerres ampli, municipalista i que inclogui tots aquells partits d’esquerres que s’oposen a les polítiques de privatització i de retallades de drets del bloc del 155”.

L’assemblea del CxC va fer una valoració de la feina feta i la situació política. “La situació de paràlisi, deute i manca de projectes amb la que ens vam trobar l’Ajuntament el 2015 ha estat resolta”, apunten. En aquest sentit, remarquen que “el proper govern es trobarà un Ajuntament completament sanejat, els principals problemes resolts o en vies de resolució (Aparca, Guiera, Centre Direccional), una economia en plena marxa i molts projectes ja redactats i només pendents d’execució”. També destaquen la necessitat de “teixir aliances per conformar un dic de contenció de la dreta i dels que van deixar la ciutat endeutada i plena d’hipoteques”. Per a CxC, “l’experiència i lideratge de Carles Escolà és clau per revalidar l’alcaldia des de les esquerres”.

“El Sopar Groc és una manifestació que la justícia és autoritària”

El parc dels Pinetons acull el primer Sopar Groc a Cerdanyola amb l’assistència de quasi 300 persones i de familiars dels empresonats  

El primer sopar groc de Cerdanyola, en benefici de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), va comptar amb l’assistència de quasi 300 persones i de familiars del presos com el germà de Clara Ponsatí, Oriol Ponsatí, i la muller de Joaquim Forn, Laura Masvidal. Per ells, “el Sopar Groc és una manifestació que la justícia no és justícia, sinó que és autoritària. S’ha inventat un relat que no existeix i ells continuen amb aquesta idea”, explica Ponsatí.

L’Associació té organitzats 10 Sopars Grocs i, a part d’actes com aquest, “cada vegada fem més actes de protesta per la no normalització d’aquesta situació”. L’Associació, com esmenta Laura Masvidal, segueix organitzant actes tot i el trasllat dels presos polítics a Catalunya, perquè “el règim penitenciari és estricte i rigorós i la privació de llibertat és la mateixa”. A més, “la paperassa també suposa una adaptació i un nou trasbals per a les famílies”. Clara Ponsatí està pendent del judici d’extradició i Joaquim Forn del seu trasllat, però tot i així, “això neguiteja perquè és dur i complicat”. El Sopar Groc visibilitza un país sensible amb el tema, perquè “el fet que hi hagi tants actes vol dir que el país esta mobilitzat. Nosaltres només agraïm aquesta mobilització. La gent s’ha empoderat d’aquest procés”, admet Masvidal. I aquesta situació els ha portat a convertir-se en activistes: “Hem vist que els drets fonamentals estan en perill”. - AE

El nou PDU del Centre Direccional es treballarà amb la societat civil

El regidor d’Urbanisme, Ivan González, assegura que aquest és el compromís que el govern català transmés a l’executiu de Carles Escolà

El document d’objectius i propòsits del nou Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional s’aprovava la setmana passada amb l’abstenció del govern municipal i del grup d’ICV-EUiA, el vot en contra d’ERC i els vots favorables dels consellers de la Generalitat i del PDECAT. Després de l’aprovació, el missatge de l’executiu de Carles Escolà era molt clar. “Cap PDU comptarà amb el suport del govern municipal si no s’ha treballat amb la societat civil i la Generalitat s’ha compromès”, assegurava el regidor de Planificació Estratègica i Activitat Urbanística, Ivan González.

PUNT DE PARTIDA
El text aprovat és “un document que vol ser el punt de partida per començar a redactar el nou PDU”, explicava González: “En cap cas s’ha d’entendre com un document tancat, és un punt de partida que planteja uns escenaris inicials mínimament definits a partir dels quals s’haurà de treballar de manera conjunta entre Generalitat, Ajuntament i entitats ciutadanes per redactar el nou i definitiu PDU”. En aquest sentit, González justificava l’abstenció del govern municipal tot remarcant que és un “vot de confiança” i un “reconeixement” a la nova línia de treball que s’obre en la confecció del nou PDU on les entitats hauran de jugar un paper important. Però malgrat el “marc de confiança”, ara “toca estar atents perquè es continuï treballant així”.

ARRIBAR A UNA ALTERNATIVA DE CONSENS

La presidenta del col·lectiu Refem el Direccional, Míriam Robles, avançava que el col·lectiu treballarà sobre la base del seu decàleg “per intentar, juntament amb Generalitat i Ajuntament, arribar a una alternativa de consens”. Refem, que al final del procés participatiu del nou PDU, va denunciar que no es recollia la lluita històrica de moltes entitats en defensa del territori, celebra que se’ls hagi convidat a “participar activament” en la segona fase -la de l’aprovació inicial del PDU- on ja es concretaran volums, sostres i edificabilitat. - NF

  • Publicat a Ciutat

L’EMD proposa fer una nova consulta per aprovar el conveni amb l’Ajuntament

L’Entitat Municipal Descentralitzada vol sotmetre a la votació dels veïns la proposta de conveni definitiva que proposi el consistori de Cerdanyola

El capítol final de la sèrie que protagonitzen l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra i l’Ajuntament de Cerdanyola sembla està lluny de veure la llum. Ara, el president de l’EMD, Ramon Andreu, ha plantejat a l’Ajuntament de Cerdanyola que aprovi la proposta de conveni aprovada per unanimitat a la Junta de Veïns de Bellaterra o que faci una altra proposta que el govern bellaterrenc es compromet a sotmetre a la votació dels veïns. La previsió és que demà dijous el ple de l’EMD aprovi un text per fer oficial aquesta reclamació.

Laura Benseny: “Sóc la primera que vol un conveni digne per Bellaterra, però ha de sortir de la feina conjunta i no de forma unilateral”
Andreu ja va fer la Andreu ja va aquesta proposta durant el torn de precs i preguntes del ple municipal de juny i la resposta del govern de Carles Escolà va ser negativa. “Sóc la primera que vol un conveni digne per Bellaterra, però ha de sortir de la feina conjunta i no de forma unilateral”, assegurava la regidora de Relacions Institucionals amb l’EMD, Laura Benseny.

A la consulta ciutadana sobre la independència del barri celebrada al 2015 el ‘sí’ va imposar-se clarament per un 94%, però el mandat del Parlament va ser de negociar un millor conveni. Les negociacions van començar al març del 2016 i fins ara l’executiu local no ha acceptat cap dels dos textos que l’EMD ha posat sobre la taula, recordava Andreu. En un primer moment es va plantejar un text similar al que tenen Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat que Cerdanyola no va acceptar. Posteriorment, al mes de febrer d’enguany el ple de l’EMD va aprovar per unanimitat un nou conveni que tampoc ha tingut “cap resposta oficial” de l’Ajuntament. “En veure que aquest procés s’està fent etern finalment el que portem a ple el proper dijous és un text perquè sigui l’Ajuntament el que faci la feina i proposi un nou conveni”, destaca Andreu, que es compromet a portar a votació qualsevol proposta que surti del ple de Cerdanyola: “Farem una nova consulta i que siguin els veïns els que decideixin si l’accepten o no”. A més, Andreu anunciava que si l’Ajuntament de Cerdanyola no els escolta tornaran a traslladar el cas al Parlament. - Redacció

Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C