Cerdanyola al Dia

Cerdanyola al Dia

Col·lectius de Fontetes presenten un projecte de futur per al barri

La construcció d’un aparcament soterrat, el retorn dels metges al CAP i la conversió del CEIP Fontetes en institut-escola són algunes de les propostes que han posat sobre la taula. Asseguren que han rebut un alt consens per part dels partits polítics.

“Tothom sap que Les Fontetes està molt malament i que ha estat abandonada, també els polítics, però no s’ha fet res”, assegurava el president de l’Associació de Veïns de Fontetes, Antoni López, en la presentació del projecte de futur que l’entitat, conjuntament amb altres col·lectius -els paradistes del mercat, el Gremi d’Hostaleria i els comerciants de Les Fontetes-, ha posat sobre  la taula dels partits polítics de la ciutat. “Tots s’han compromès a defensar aquest projecte”, assegurava López.

Des de juliol de l’any passat, per iniciativa de diversos comerciants i entitats del barri es va crear un equip de treball per detectar la situació actual de Fontetes i de la seva perspectiva de futur.  El ‘Document per al debat sobre el futur de Fontetes’ és el resultat d’aquests mesos de treball, un full de ruta per “recuperar el que va representar Les Fontetes i marcar el camí cap a un futur possible i millor”. I és que els diferents col·lectius tenen clar que “si el mercat, l’escola, l’ambulatori, el comerç... funcionen, el barri funciona”.

“No s’han fet inversions importants en els últims 40 anys, el barri ha quedat desfasat. El projecte que presentem és ambiciós, però les demandes són justes perquè totes les reivindicacions són necessàries”, remarcava Antonio Castro, president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès.   El document per actualitzar Fontetes aposta per “un barri més amable, amb més il·luminació i on hi hagi un equilibri entre les diferents necessitats, per exemple de voreres més amples i de més aparcament”.

Aparcament soterrat a la plaça Velázquez

La creació d’un centre de dia i d’una Estació Central d’autobusos, la recuperació de la figura d’educador de barri i l’establiment d’una fiscalitat tova per potenciar la creació o transformació de negocis són algunes de les propoestes destacades d’un document que tracta la reforma urbanística amb l’aparcament com a gran protagonista. Com a qüestió immediata i amb l’objectiu de potenciar el comerç de la zona, el document proposa que tota la zona blava existent a l’avinguda de Primavera, plaça del pla de les Alzines i carrer Pineda s’ha de transformar en aparcament tou amb exempció de pagament les dues primeres hores. Una altra de les propostes en aquest apartat és la construcció d’un aparcament soterrat a la plaça de Velázquez que combini rotació i ús residencial. Els membres del grup de treballa assegurava que aquesta resposta ha estat assumida pels partits polítics -ERC, PSC, CS, PP, ICV-Podem, Junts per Cerdanyola i Guanyem Cerdanyola- en diferents graus, però creuen que pot ser “perfectament rendible”. En aquest sentit, el president dels paradistes del Mercat de Fontetes, Julià Puig, remarcava que l’aparcament seria molt important per a la llotja: “Quan algú ve al mercat a comprar no pot aparcar enlloc”.

En l’àmbit sanitari, el document recull la demanda històrica que el CAP Fontetes torni a funcionar a ple rendiment amb la recuperació de la pediatria i metges de família per la tarda. “Volem que els metges tornin on no haurien d’haver marxat mai”, reclama López. En aquesta línia, proposen una redistribució de targes sanitàries al municipi que permeti que els “6.000 habitants de les Fontetes vagin al seu ambulatori, cosa que acabaria de forma immediata amb les llistes d’espera al CAP Canaletes”. Així, el proper 6 d’abril iniciaran una recollida de signatures perquè el CAP del barri torni a tenir tots els serveis.

Escola bressol

Una altra de les propostes destacades del document és reconvertir el CEIP Fontetes en institut-escola. “Té una línia educativa digna d’elogi, però està en caiguda lliure perquè ningú vol anar a aquesta escola”. Els veïns asseguren que de 733 infants d’entre 0 i 16 anys del barri només 120 estan escolaritzats al CEIP Fontetes. “La ràtio entre alumnes del barri i de fora és descontrolada. Hi ha una absoluta desproporció d’alumnes vinguts d’arreu del món respecte la resta d’escoles de Cerdanyola”, explicava López. A més, també proposen la creació en el mateix centre d’una escola-bressol per a infants de 0 a 2 anys del barri.

  • Publicat a Ciutat

Les primàries de Guanyem Cerdanyola ratifiquen la candidatura de Carles Escolà

Més de 70 persones han participat al procés de Primàries de Guanyem Cerdanyola. Els participants amb dret a vot han ratificat amb el 97% dels vots la candidatura en equip presentada per l’actual alcalde Carles Escolà i on també figuren els actuals regidors de Compromís Laura Benseny (2) i Ivan González (4). El tercer lloc de la llista és per a una de les responsables locals d’EUiA, Vera Sánchez; i el cinquè per a la membre de Compromís Cóncep Miró. L’actual regidora d’Educació, Cultura i Igualtat, Elvi Vila; ocupa el 24è lloc de la llista.

Un cop fet l’escrutini, Guanyem assegura que “s’han fet les correccions de gènere a les que els partits polítics estan obligants, complint així amb la llei de paritat a les llistes electorals”. L’organització ha reservat el darrer lloc de la llista a l’activista Dolores Sánchez com a reconeixement als seus anys de lluita.

La Nit de l’Esport ja té finalistes

La 16a Nit de l’Esport de Cerdanyola ja té protagonistes. La comissió organitzadora ha fet públics els nominats que opten als guardons durant la vetllada que tindrà lloc aquest divendres (21 hores)  a l’Hotel Campus.

EN ALGUNES CATEGORIES S’AMPLIA EL LÍMIT DE CINC FINALISTES

La cita més important de l’esport de la ciutat, organitzada per l’Associació de l’Esport de Cerdanyola (AEC), lliurarà un total de 19 guardons. La principal novetat d’enguany és que el jurat permanent i la comissió organitzadora han decidit ampliar en algunes categories el límit de cinc finalistes per la massiva afluència de candidatures, especialment en l’apartat femení.

ELS MILLORS ESPORTISTES SÈNIOR ES DECIDIRAN DURANT EL SOPAR. ELS VOTS ES REALITZARAN AMB L’ESPECIAL QUE TROBAREU A LES PÀGINES CENTRALS DEL 'CERDANYOLA AL DIA'

Com en les últimes edicions, el jurat es reunirà una hora abans de l’inici de la Nit de l’Esport per decidir qui seran els guanyadors. Però els premis als millors esportistes femení i masculí absolut quedaran pendents de la votació dels assistents al sopar, que faran servir l’especial d’aquesta publicació (veure pàgines centrals aquesta revista) per fer efectiu el seu vot.

El jurat permanent -format per Núria Ferrer, directora del Cerdanyola al Dia, Octavi Tarrés, exjugador d’hoquei patins i Santiago Cayuela, exregidor d’Esports i secretari de l’Associació de l’Esport de Cerdanyola- estarà acompanyat per enguany per Dolors Bassa (AFOCER), José Rodríguez Urbano (fotògraf vinculat als mitjans de comunicació), Contxi Haro (exregidora d’Esports) i Laura Benseny (regidora d’Esports).

A continuació alguns dels finalistes de la propera edició de la Nit de l'Esport

Millor Esportista Femení (sènior)

Laura Domínguez (Atletisme- duatló)
Judit López (Taekwondo)
Mireia Pons (atletisme-curses muntanya)
Gemma Solé (hoquei patins)

Millor Esportista Masculí (Sènior)

Javier Cabanillas (Taekwondo)
Jordi Cadillac (Billar)
Marc Coy (hoquei patins)

Millor Esportista Femení (Sub 19)

Jazmin Arjona (judo)
Laura Méndez (bàsquet)
Laia Fernández (patinatge artístic)
Anna Ruiz (patinatge artístic)
Júlia García (atletisme)
Olga Verdugo (atletisme)
Laia Peiris (taekwondo)
Sara Viñals (gimnàstica rítmica)
Clara Gabriel (natació i atletisme)
Claudia López (patinatge artístic)

Millor Esportista Masculí (Sub 19)

Arnau Gangonells (hoquei patins)
Eloi Ramos Garcia (ciclisme)
Pol López (patinatge artístic)
Manel Luque (petanca)
Eric Guzmán (atletisme)

Millor Club De Cerdanyola

Cerdanyola CH
Cerdanyola FC
Club Handbol Cerdanyola
Club Gimnàstica Rítmica Cerdanyola

Millor Esportista femení (veterans)

Mercè Llugany (bàdminton)
Montse Pérez (esquí muntanya-duatló)
Miriam Moreno (judo)

Millor Esportista masculí (veterans)

Alex Mir (bàdminton)
Gabriel Vignes (natació)
Fernando Ruiz de Pedro (atletisme)
Toni Mendoza (judo)
Feliu Calafat (judo)
Luis Torres (judo)
Lorenzo Roldán (halterofilia)
Francisco Silva (bàdminton)

Premi a la promoció de l’esport a l’escola

Escola Atletisme i Triatló Cerdanyola
Cerdanyola FC UAB
Associació Esportiva Escolar IES Banús

  • Publicat a Esports

Isidre Grau: “Està de moda buscar la veritat perquè no sabem on està”

Una sala Enric Granados plena acollia la presentació a Cerdanyola de ‘L’home que perseguia la veritat’ d’Isidre Grau. Una novel·la que defuig les etiquetes - “no vull que sigui novel·la negra, tot i que té la base de la intriga”, remarcava- i  que té Sant Feliu de Guíxols, Castell d’Aro i Cerdanyola com a espais literaris protagonistes.

L’home que persegueix la veritat, el protagonista de la història, és l’Andreu Novell, un jubilat vidu a punt de fer noranta anys, que viu sol en una caseta de Sant Feliu de Guíxols i que està obsessionat per aclarir l’autoria d’un assassinat del que es va autoinculpar falsament el seu antic cap, el pintor Eduard Vilamateu. “Està de moda buscar la veritat perquè no sabem on està”, assegurava Grau, que ja avançava als lectors que el protagonista en va trobar més d’una. El fet que qualsevol veritat és relativa és la primera qüestió de fons que el cerdanyolenc ha volgut tractar a la seva última novel·la. Les altres dues són que la necessitat de transmetre l’experiència vital i  on cal posar els límits en les relacions entre amo i servent. El també escriptor i professor Antoni Dalmases va ser l’encarregat de conversar amb Grau per presentar l’última obra de Grau, de qui va destacar la “visió cinematogràfica que fa de les escenes”. En aquest sentit Grau apuntava que en aquesta novel·la va intentar que “el present tingués més pes i que els viatges al passat fossin com una seqüència”. Tot i que no es van desvetllar molts secrets de l’argument, el cerdanyolenc va alertar d’un detall del final: “La novel·la acaba amb una exposició al MAC de Cerdanyola”.

  • Publicat a Cultura

El PSC aprova la llista per a les municipals

En una assemblea extraordinària a l'Ateneu, el PSC ha ratificat per una àmplia majoria la llista per a les eleccions municipals del 26 de maig que encapçala Carlos Cordón. La candidatura, segons l’alcaldable, està formada per "veïns i veïnes de diferents barris del municipi que volen revertir la situació actual i aconseguir un Ajuntament que aposti per Cerdanyola i la seva gent, com a veritable prioritat". A més, per primera vegada, es tracta d’una llista en cremallera segons el gènere dels candidats. "Fet que demostra l’aposta dels socialistes per la igualtat real", destaca el PSC en una nota de premsa. Segons Cordón, es tracta d’una "llista renovada, formada per dones i homes preparats, coneixedors del teixit social, esportiu, veïnal i cultural de la ciutat, així com de les problemàtiques reals dels cerdanyolencs i les cerdanyolenques". El candidat socialista remarca que encapçala "un equip jove, rigorós, honest i competent, disposat a treballar per millorar el dia a dia dels seus veïns, en una Cerdanyola de totes i tots i per a totes i tots". Per al candidat, la cita del 26 de maig és "una oportunitat per recuperar la Cerdanyola de tothom. Una ciutat amable, accessible, equipada, neta i segura en la qual desitjar viure i conviure". Segons l'alcaldable del PSC, el "projecte dels socialistes és el projecte de la solvència, la sensibilitat social i la convivència, el de la Cerdanyola pionera i plena d’oportunitats".

En els 10 primers de la llista es troben Carlos Cordón, Pepi Rivera, Víctor Francos, Carme Arché (independent), Javi Sánchez, Glòria Urbano (independent), Davig González (JSC), Eulàlia Mimó, Óscar Pons i Marian Navarro. Així, als primers llocs de la llista repeteixen els actuals regidors Carlos Cordón, Víctor Francos i Eulàlia Mimó. També destaca la presència de l'exregidora d'ICV-EUiA Carme Arché en el número 4 com a indpendent. La llista la tanca l'exalcaldessa i actual regidora socialista Carme Carmona. La presentació pública dels membres de la candidatura socialista tindrà lloc el 6 d’abril (18.30 hores) al Teatre de l’Ateneu.

LA LLISTA COMPLETA:

1. Carlos Cordón Núñez (34 - Serraparera)
2. Pepi Rivera Dueñas (49 - Serraparera)
3. Víctor Francos Díaz (40 - Centre)
4. Carme Arché Ametller (49 - Quatre Cantons) INDEPENDENT
5. Javi Sánchez Miras (56 - Serraparera)
6. Glòria Urbano Jiménez (53 - Centre) INDEPENDENT
7. David González Chanca (24 - Cerdanyola 2000) JOVENTUT SOCIALISTA
8. Eulàlia Mimó Viader (55 - Serraparera)
9. Óscar Pons Cárceles (50 - Canaletes)
10. Marian Navarro Marín (55 - Banús-Bonasort)
11. Santi Moro Muñoz (32 - Fontetes)
12. Andrea Borrego Valero (32 - Canaletes) INDEPENDENT
13. Antonio Otero Muñoz (53 - Canaletes) INDEPENDENT
14. Rocío López Albadalejo (39 - Barri de Dalt) INDEPENDENT
15. Jonatan Márquez Cervantes (31 - Turó)

16. Sara Fernández Flor (33 - Banús-Bonasort) INDEPENDENT
17. Carlos Piedra Guillén (19 - Fontetes) JOVENTUT SOCIALISTA
18. Rosa Gutiérrez Romero (59 - Barri de Dalt)
19. Sergio Garrido Vázquez (37 - Banús-Bonasort)
20. María José Pérez Sánchez (42 - Quatre Cantons) INDEPENDENT
21. David Núñez Mula (47 - Canaletes) INDEPENDENT
22. Rafi Martos Soria (50 - Canaletes) INDEPENDENT
23. Víctor Soria Corral (24 - Centre) JOVENTUT SOCIALISTA
24. Loli Vázquez Jiménez (51 - Fontetes)
25. Carme Carmona Pascual (59 - Ca n'Antolí)


SUPLENTS
1. Antonio Manrubia Martin (80 - Turó)
2. Cristina Real Masdeu (73 - Serraparera)

Subscripció a aquest canal RSS

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C