Informació d'economia a Cerdanyola del Vallès

Cloudcom integra els serveis d’operador amb Microsoft Teams

L’empresa de Cerdanyola Cloudcom, proveïdor de serveis de telefonia fixe, mòbil i fibra per empreses, és el primer operador català que ha estat capaç d'integrar el seus serveis amb Microsoft Teams, plataforma de comunicació i col·laboració unificada que combina xat persistent en el lloc de treball, reunions de vídeo, emmagatzematge d’arxius i integració d’aplicacions.

Microsoft Teams és un espai de treball, basat en xat de l’Office 365 dissenyat per millorar la comunicació i col·laboració dels equips de treball de les empreses, reforçant les funcions col·laboratives de la plataforma en el núvol, Office 365. Es tracta d’una eina de treball que ha demostrat ser molt robusta i que ha facilitat la interacció entre els usuaris de l’entorn Teams i entre aquests i altres externs, excepte quan calia fer trucades per telèfon. Tot i això, segons ha informat recentment la companyia americana, ha assolit la xifra de 44 milions d’usuaris diaris durant el mes de març passat, en part a causa dels efectes de la pandèmia del coronavirus.

L’empresa cerdanyolenca ha aconseguit, mitjançant la funcionalitat Direct Routing, una integració total de la solució Microsoft Teams amb els seus centres de trucades, agregant-se al servei de Centraleta Virtual o amb els serveis de Trunk SIP. A partir d’ara, les corporacions, pimes i entitats amb equips de treball i professionals dispersos geogràficament i/o en entorns informàtics distints també gaudiran dels beneficis que aporta Microsoft Teams ja que, gràcies a la seva integració amb els equips i sistemes de Cloudcom podran realitzar trucades a les extensions de la Centraleta Virtual, i a usuaris fora de l’entorn de Teams de la companyia. A la vegada, aquests, també podran comunicar-se directament amb qualsevol usuari de Teams. També permetrà trucades als contactes de l’agenda, així com a tota mena de números convencionals fora de l’entorn de Teams, tant nacionals com internacionals i instal·lar Microsoft Teams a tots els sistemes operatius i a qualsevol dispositiu.

D'aquesta forma, Cloudcom permetrà, a les empreses i entitats que utilitzin els seus serveis, estar connectats des de qualsevol dispositiu, en col·laboració amb els seus equips de treball, facilitant l’emissió i recepció de trucades des de tots els dispositius de manera simultània. Cloudcom com a Cloud Solutions Provider de Microsoft pot encarregar-se de tot el projecte de transformació de les comunicacions, des de l'adquisició de les llicències fins la migració a Office 365.

Grassoler col·labora amb l’Hospital del Mar

Grassoler, l’empresa cerdanyolenca fabricant de sofàs, també ha volgut implicar-se en la lluita contra el COVID-19, dins de les seves possibilitats, amb la cessió a l’Hospital del Mar dels 6 sofàs que tenien exposats a la planta del carrer de la Clota, juntament amb tauletes, fundes i coixins. El material donat ja es troba a les sales de descans dels sanitaris i metges del centre hospitalari i el pavelló esportiu que s’ha habilitat al costat.

Volent anar una mica més enllà en la col·laboració, Grassoler va oferir el seu departament de cosits per fer bates i mascaretes, però es va haver de retirar la proposta per les dificultats d’accedir a les matèries primeres. Però poc després van rebre una trucada demanant-los si podien fer llençols per a l’Hospital del Mar i el pavelló. Malgrat la dificultat, Grassoler va aconseguir la col·laboració dels seus proveïdors, que van donar roba blanca de cotó i la certificació que els homologava. I es van posar mans a l’obra, amb molta pressa, atesa la urgència que tenia el centre hospitalari. De seguida, arribava un nou repte. Se'ls va demanar si podrien fer antifaços rentables per tal que els pacients del pavelló -aïllats per plafons però sense sostre- poguessin descansar, malgrat la impossibilitat d’apagar llums. "Es va fer la prova i va sortir molt bé", explica l'empresa cerdanyolenca. Però calia una goma elàstica adient. La solució es va donar a través de Facebook, quan una veïna de Montcada va respondre a la crida de l'empresa i els va cedir 1.000 metres. El trasllat van fer-lo els Mossos d’Esquadra i en la confecció hi va participar personal de Grassoler, però també veïns des de casa seva. En total van aconseguir fer mig miler d’antifaços, als quals se’n van sumar 500 més d’uns altres veïns que, assabentats de la iniciativa i patint per si feien curt, van trobar una oportunitat per Internet i la van aprofitar.

UN VÍDEO D'AGRAÏMENT

Des de Grassoler s’ha volgut agrair la col·laboració de tothom que d’una manera o altra s’hi ha implicat: “Ha estat fantàstic. Tot ha estat voluntari, ningú ha volgut cobrar res, ni hores ni materials… I ens ha emocionat molt la resposta de gent externa a l’empresa, com un grup d’àvies de Bellaterra, que s’hi han aplicat amb tota l’energia del món”. Des de Grassoler s’ha editat un vídeo “que volem que també s’entengui com un petit retorn i un enorme agraïment a totes aquelles persones que ens han volgut ajudar en aquests moments tan difícils”.

Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C