Bon regust a l’estrena del Tast de Cuina Mediterrània

Destacats Bon regust a l’estrena del Tast de Cuina Mediterrània

Fileres de taules, barrils o els bancs de la plaça de l’Abat Oliba servien als participants del I Tast de Cuina Mediterrània per degustar les tapes dels restauradors cerdanyolencs. Durant les nits de divendres i dissabte i el migdia de diumenge, els 19 bars i restaurants que van participar van servir més de 4.700 tapes i al voltant de les 4.300 begudes, segons dades del Gremi d’Hostaleria.

La nit de dissabte va ser la de més afluència de públic. Coincidint amb les actuacions del Festival de Blues, els veïns van omplir la plaça i, només una hora i dos quarts després de l’inici, alguns restauradors ja havien esgotat una part dels plats de la seva oferta. Entre els participants hi havia famílies amb nens i grups d’amics de totes les edats. Alhora que el públic destacava el bon ambient d’aquesta primera edició, demanaven més activitats d’aquest tipus. “Aquestes iniciatives s’haurien de fer més sovint perquè són positives pel poble”, deia en Jorge, veí de Cerdanyola.

Varietat i innovació
Hamburgueses d’elaboració pròpia, pintxos de croquetes, tar-tar variat o pernil acabat de tallar són algunes de les tapes que els bars i restaurants van oferir durant la cita gastronòmica. La varietat va ser un dels punts forts de la mostra: si en una caseta podies trobar un arròs cremós amb bolets, al costat oferien unes efectives patates braves. A més, el sector del vi també va tenir presència. Segons Teo Mansilla, de Viman, el vi blanc va ser el favorit dels cerdanyolencs.

El I Tast de Cuina Mediterrània va permetre als restauradors oferir plats innovadors però també els productes més clàssics. Des de la Pastisseria Santa Mònica, amb quaranta-set anys d’història, van presentar la temporada de panellets però asseguraven que “la xocolata segueix funcionant molt bé entre els més grans”. A més, la iniciativa va permetre que projectes més nous, com el restaurant Tar-Tar d’en Sergi Llevot, obert fa un any, es presentessin al públic: “Estem a un lloc una mica amagat i això ens serveix perquè la gent ens conegui més”, explicaven. - MG

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C