Els escolars venen els productes de les seves cooperatives

Destacats Els escolars venen els productes de les seves cooperatives

Objectes de bijuteria fets a mà, clauers o fundes de mòbil són alguns dels diversos productes artesans que les cooperatives escolars han elaborat al llarg del curs i que divendres passat van vendre a les Fontetes dins el programa de Cultura Emprenedora a l’Escola. Amb una demostració de dots comercials i d’atenció al client els alumnes no van tenir ni un minut de descans durant un matí que va resultar un èxit de vendes.

Els infants de cinquè de Primària de les escoles de Serraparera, Xarau, Carles Buïgas i Les Fontetes destinaran part dels beneficis obtinguts de la venda dels objectes a accions solidàries a través de donacions a entitats de Cerdanyola o l’entorn com ara el Rebost Solidari, la Creu Roja, Aspadi o Proactiva Open Arms. Unes entitats, triades per l’alumnat, que divendres van disposar d’un espai al costat del mercat dels escolars i que celebraven la iniciativa dels cooperativistes. “Més que pels diners que ens puguin donar, serveix perquè els infants coneguin que hi ha altres realitats al seu voltant, que hi ha altres nois i noies a la ciutat que són igual que ells, però amb un cervell diferent”, valorava el president d’ASPADI (Associació de Pares de Disminuïts), Gabriel Ortega.

Aquest curs a Cerdanyola s’han constituït 7 cooperatives -Emprekids i Serrajunts, de l’Escola Serraparera; Xarau Kids i Xarau Revolution, de l’Escola Xarau, Cinquè Art i Buigart, de l’Escola Carles Buïgas, i Cooplefont, de l’Escola Les Fontetes- i la venda dels productes és un dels moments més emocionants del projecte.Els alumnes, conjuntament amb el professorat, van iniciar aquesta activitat a l’octubre i durant tot el curs han preparat tots els elements que fan possible la creació d’una empresa cooperativa: la idea empresarial, el repartiment de feines, la imatge de la cooperativa, l’elaboració dels productes i els passos administratius necessaris. Tots coincideixen que l’experiència els ha divertit i que han après a treballar en equip sense oblidar el vessant solidari. “Ens va semblar bona idea ajudar als refugiats que fugen d’un país en guerra i que estan morint al Mediterrani”, expliquen des de Xarau Revolution. Una solidaritat que alguns han viscut en primera persona, com és el cas dels membres d’Emprekids. Els infants no poden estar més satisfets de la seva visita a les instal·lacions del Rebost Solidari. “Vam ajudar a fer caixes d’aliments i a lliurar-los, així hem entès que fan una tasca molt important”, asseguren. - NF

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C