El Parc de l’Alba vol acollir l’Agència Europea del Medicament

Destacats El Parc de l’Alba vol acollir l’Agència Europea del Medicament

La proposta compta amb el suport de l’Associació Àmbit B30

L’Agència Europea del Medicament és a Londres però amb el Brèxit haurà de ser transferida a una ciutat d’un dels 27 Estats de la Unió Europea. Barcelona, amb el suport de l’Estat espanyol, és candidata per acollir-la. I el Parc de l’Alba, situat entre Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès, també ha presentat la seva oferta perquè l’Agència Europea del Medicament es construeixi al Vallès. “L’Associació dona tot el seu suport al Parc de l’Alba perquè l’Agència pugui ser en el nostre espai Àmbit B30, ja que donaria feina a 900 persones i generaria una activitat econòmica important”, remarcava el president de l’entitat, Josep Monràs.

Segons una nota del govern holandès, es considera que un 50% del pressupost de l’agència -304 milions al 2015- es queda al país que l’acull: bona part d’aquests 150 milions anuals així com de les 40.000 pernoctacions anuals estimades, generades per les 65.000 persones que visitaran la seu de l’AEM, serien per al Vallès.

La seu de l’agència ha de complir uns requisits indispensables com ser fàcilment accessible des de qualsevol lloc d’Europa, proposar un edifici prou gran per acollir un personal de 900 persones i centenars de visitants diaris, tenir una oferta hotelera bona per permetre a aquests visitants allotjar-se prop de l’agència i oferir la possibilitat al seu personal de trobar residències de qualitat a prop, amb escoles i instituts internacionals. “La candidatura del Parc de l’Alba-BSP, amb un edifici fet a mida, compleix tots aquests requisits”, s’apunta des d’una nota de l’equipament científic.

L’Agència Europea del Medicament (AEM), creada el 1995, és responsable de l’avaluació de l’eficàcia, la qualitat i la innocuïtat dels nous medicaments autoritzats al mercat europeu per a persones i animals. A més, l’AEM supervisa la seguretat dels medicaments ja autoritzats i afavoreix la recerca i el desenvolupament de nous fàrmacs. - Redacció

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C