El Consell Comarcal demana a Nissan que recuperi els compromisos amb la plantilla i eviti el tancament de les plantes

Destacats El Consell Comarcal demana a Nissan que recuperi els compromisos amb la plantilla i eviti el tancament de les plantes

Davant l’anunci de tancament de les plantes de la companyia automobilística Nissan, el govern del Consell Comarcal lamenta la decisió de l’empresa i s’ha posat a disposició de l’Ajuntament de Montcada i Reixac “per a les accions que calgui emprendre”. El cessament de l’activitat industrial dels centres de treball de Montcada i Reixac, la Zona Franca (Barcelona), Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat del Llobregat i L’Hospitalet de Llobregat, tindrà també un impacte sobre la comarca del Vallès Occidental.

Des del Consell Comarcal es vol mostrar el suport i solidaritat a tots els treballadors i treballadores de Nissan i expressar la preocupació per les conseqüències que aquesta decisió portarà a Catalunya i al Vallès Occidental amb afectació a 3.000 llocs de treball directes però també amb afectació al conjunt d’empreses proveïdores i empreses auxiliars.

El Consell Comarcal insta el Govern de la Generalitat i el govern de l’Estat a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el compliment dels seus compromisos així com perquè s’emprenguin totes les accions necessàries per preservar l’activitat industrial de la comarca i de Catalunya.

Des de l’ens comarcal es vol refermar l’aposta per la Reindustrialitzacio del territori apostant per la innovació, la recerca i impulsant el sector automobilístic en la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric.

Suport i solidaritat de l’alcalde Carlos Cordón

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, també ha mostrat el seu “suport”  i “solidaritat” amb els treballadors de Nissan: “Lamento profundament la decisió de Nissan de tancar la factoria a Catalunya, que fa que perdem un motor econòmic generador de riquesa i ocupació. Més de 20.000 persones, algunes de Cerdanyola, es queden sense el seu lloc de treball”.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C