El bacallà, protagonista als restaurants de Cerdanyola

Destacats El bacallà, protagonista als restaurants de Cerdanyola

L’esperada Setmana del Bacallà tindrà lloc entre el 23 de febrer i el 4 de març

El bacallà tornarà a ser el peix estrella de la carta i menú de 27 restaurants de la ciutat entre el 23 de febrer i el 4 de març. Els restaurants participants oferiran als seus clients un mínim d’un plat elaborat amb bacallà dins el menú del dia i entre tres plats amb bacallà per triar a la carta.

QUINS SÓN ELS RESTAURANTS PARTICIPANTS?

La majoria d’establiments que van participar en la darrera edició repeteixen -Ca l’Enric, El Bon Àpat, Tast&Gust, Art&Pintxos, El Racó de la Plaça, Malagrapa, Bar La Pizzeria Solé Rossonero, Can Vidal 3, Tanino, El Tapeo, Cap i Cua, Can Valldaura, El Viejo Roble, Los Abetos, Cinnamon, Bar Grau i Via Cana-, però enguany també s’incorporen de nous: Shapó, La Petanca, El Bar de l’Ateneu, Tito Carlos, Bar Alaska, La Philomena, Casa Andreu, Els Cargols, Taps i Tapes i Restaurant Bosc Tancat.

La Setmana del Bacallà, organitzada pel Gremi d’Hostaleria i l’Ajuntament, torna a coincidir amb la temporada de l’skrei, una varietat considerada “pota negre” del bacallà. “Fins a finals de març aquesta varietat estarà en la seva millor època”, apuntava el president de la Junta Poblacional del Gremi d’Hosteleria del Vallès Occidental i el Barcelonès, Antonio Castro, en la presentació de l’any passat, on explicava que es tracta d’una varietat que s’alimenta de marisc i que recordava la importància de menjar producte de temporada: “Si ens acostumem a menjar producte de temporada el comprarem més bo i a millor preu”.

EL BACALLÀ OFEREIX MOLTES POSSIBILITATS

Per a Castro el bacallà és un producte que ofereix als cuiners moltes possibilitats i que ara està arribant també als joves: “Cada vegada el públic més jove s’inicia en aquest peix”, apuntava. Amb 12 anys d’història, la Setmana del Bacallà va néixer per recuperar els plats de bacallà que tradicionalment es feien i menjaven tot coincidint amb la Setmana Santa. - Redacció

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C