Informació de cultura a Cerdanyola

L’Escola d’Arts de l’Ateneu presenta una àmplia oferta per al proper curs

L’oferta de l’Escola d’Arts de l’Ateneu per al curs 2020-2021 serà àmplia i variada en tots els àmbits d’actuació. S’han dissenyat cursos i activitats pensats perquè tothom, des d’infants, passant per joves i persones adultes puguin fer activitats de lleure i formatives al llarg de la setmana d’octubre a juny. El període per fer les inscripcions als cursos i tallers de l’Ateneu es va obrir ahir dilluns i les soŀlicituds es tramitaran per estricte ordre d’arribada.

L’Escola d’Arts Plàstiques proposa tallers i cursos per a infants i joves. També ofereix Joc en família per a infants de P3 i P4 acompanyats d’un adult. L’oferta es complementa amb tallers que aglutinen una gran varietat de tècniques adreçades, principalment, a les persones adultes, com ara l’acrílic, les tècniques aquoses, la pintura a l’oli, l’escultura, la ceràmica, el dibuix al natural amb model, el gravat i l’estampació, la joieria, l’art tèxtil, tapís, nusos i arpilleres, arts decoratives i tècniques tradicionals aplicades a les arts plàstiques.

L’Aula de teatre contempla cursos de diferents nivells per a infants i adults. A més també ofereix circ contemporani per a infants.

L’Escola de Dansa ofereix diferents nivells de dansa creativa, clàssica (Ballet) i jazz, modern i contemporani.

D’altra banda, el curs vinent se seguirà fent el curs de microgimnàstica basat en el mètode de teràpia corporal que té com a base l’estirament i el desbloqueig de la cadena muscular posterior.

Inscriure’s

Per formalitzar-les caldrà obtenir el full de soŀlicitud d’inscripció i el llistat de cursos a l’OAC, la recepció de l’Ateneu o bé a la seu electrònica de l’Ajuntament de Cerdanyola. L’Ateneu tanca el mes d’agost i l’horari durant juliol, els dies feiners, serà de 9 a 21 hores. Es continuarà matriculant el setembre mentre hi hagi places al curs que es vol fer durant el 2020-2021.

Més informació de la inscripció a les activitats i cursos de l'Ateneu

Llibretó dels cursos i tallers de l'Ateneu 2020-21

  • Publicat a Cultura

Isidre Grau: “Si dic que és una novel·la diferent en part és per aquesta desubicació”

El coronavirus obligava Isidre Grau a canviar d’estació. Mateix escenari, mateixa hora i mateixos companys de viatges -l’escriptor Joan Todó i la veu d’Helena Edo-, però ‘Un dissabte de primavera’ (trípode’) s’ha acabat presentant un dissabte d’estiu amb els assistents amb mascaretes. Al pati del The1916 Irish Pub Grau definia la seva última novel·la com un ‘divertimento’ maliciós entre sis personatges que reviuen l’etern debat entre l’amor i el sexe, mentre comparteixen un dia esplèndid en una torre de la costa”.

Què es trobaran els lectors?

La novel·la narra un dissabte de primavera on hi ha una trobada durant unes quinze hores d’aquest dissabte. Són sis personatges, que formen tres parelles, que es troben amb un pretext i la particularitat que qui explica la història és l’Amanda, una senyora que va morir fa cinc anys i que encara vigila què passa amb els seus. “La novel·la és més la història de l’Amanda que no la història dels seus”, apuntava Toó, mentre que Grau remarcava que per a ell l’obra és “un trànsit en una manera de veure les coses omnipresent de l’Amanda  a una altra que no desvetllarem”. En aquest sentit, l’escriptor cerdanyolenc explicava que ha escrit la novel·la “per explicar tot el sidral del mig d’aquest trànsit”. Quan va concebre la novel·la “volia que fos tot de diàleg”, però l’esperit de l’Amanda va aparèixer al cap de l’escriptor. “I Llavors vaig decidir que seria ella qui explicaria la història”.

Per a Todó, la nova novel·la de Grau és una mena de vodevil o de comèdia de Woody Allen. “I crec que la casa també és important”, destacava Todó. “És cert que a les meves novel·les sempre hi ha una casa i un lloc on se situen les cases, però en aquest cas l’ubicació geogràfica és inventada i no he volgut vincular-me a personatges concrets. Si dic que és una novel·la diferent en part és per aquesta desubicació”.  

“M’interessen les relacions personals”

A ‘Un dissabte de primavera’ el desig és un dels temes cabdals, però no només el sexual: “També parlo del desig de possesivitat que hi ha entre les persones. Segurament m’interessen les relacions personals”. I un altre dels temes de la novel·la segons Todó és el plantejament “d’estar amb una mateixa parella tota la vida”. Una afirmació que despertava el somriure de l’autor. “Al text la monogàmia té els seus matisos”, apuntava.

El confinament ha estat productiu per a l’escriptor

Quan Grau escrivia la seva última obra pensava en una pel·lícula o en una obra de teatre, confessava. “Últimament sembla que m’agrada escriure coses més curtes”, explicava abans d’anunciar que durant el confinament n’ha escrit més. “Però d’això ja en parlarem”, avançava l’autor. Haurem d’esperar a la propera història.

  • Publicat a Cultura
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C