Informació de cultura a Cerdanyola

Quilòmetres d’esforç i solidaritat

Socis del CEM participaran a la Marxa de Resistència Solidària Montseny-Costa Brava 

Un total de 16 socis del Club d’Esports de Muntanya (CEM) de Cerdanyola participaran el proper 29 de juny a la Marxa de Resistència Solidària Montseny-Costa Brava. La caminada de 75 quilòmetres començarà a Sant Marçal (Montseny) i s’acabarà a la població costanera de Blanes en un recorregut llarg i exigent que obligarà als caminaires del CEM a fer un esforç físic i mental considerable. “Som un grup d’amics que en comú ens mou la muntanya i el senderisme. Ens hem engrescat en fer aquesta caminada solidaria per tal d’ajudar a l’Hospital Sant Joan de Deu aportant quilometres i esforç”, asseguren els caminants.

DOS EQUIPS DE VUIT PERSONES

El CEM Cerdanyola participarà amb dos equips de vuit persones que tindran un ampli equip de suport de voluntaris del club. Però la marxa de resistència no és més que l’aspecte complementari de la iniciativa #PerAlsValents, que té com a principal objectiu recaptar fons per a la construcció i dotació del Pediatric Cancer Center de l’Hospital de Sant Joan de Déu. L’entitat cerdanyolenca ha recaptat més de 8.000 euros que ja han estat ingressats en la web de donacions de Sant Joan de Déu. Aquesta xifra supera amb escreix les previsions inicials dels dos equips, que han comptat amb la col·laboració de moltes persones que han fet les seves donacions personals o col·lectives. Quan encara falten uns dies per a la prova, l’organització de la Montseny-Costa Brava ha recaptat més de 70.000 euros. I Cerdanyola estarà representada a la Marxa de Resistència Solidària havent-se convertit en el club que més ha recaptat en donacions de tots els equips participants.

La 36a Mostra de Dansa Popular escalfa motors

El Ballet Folklòric Paipa (Colòmbia), el grup Jehona e Malësis (Macedònia) i el ballet Guzel Chulman de Perm (Rússia) seran els convidats del 2 al 7 de juliol

En l’any del 40è aniversari de l’Esbart Dansaire Sant Marçal, la Mostra de Dansa a la XXXVI edició entre el 2 i el 7 de juliol. El Ballet Folklòric Paipa (Colòmbia), el grup Jehona e Malësis (Macedònia) i el ballet Guzel Chulman de Perm (Rússia) són els grups internacionals convidats. “Estem molt contents del programa que presentem, serà una mostra molt completa”, prometia la presidenta de l’entitat, Laura Bros.

COM SÓN ELS GRUPS QUE ACTUARAN? PRIMER TAST EL 2 DE JULIOL A LA PLAÇA DE L’ABAT OLIBA
Elegància, colorit, coordinació, energia. Diuen que en la varietat està el gust i la Mostra de Dansa ho tornarà a demostrar. El programa s’obrirà el dimarts 2 de juliol (20 hores, plaça Abat Oliba) amb la presentació dels grups convidats. El Ballet Folklòric de Paipa serà el grup més colorit, però també per uns ritmes que no són els habituals quan pensem en el país caribeny ja que també s’endinsa en el folklore nadiu; segons explicava Bros.

El grup Jehona e Malësis oferirà una dansa tradicional de Macedònia. “Seran els més desconeguts per a tothom. Es caracteritzen per tenir trets russos i mediterranis”, remarcava Bros.

I finalment, el grup rus Guzel Chulman de Perm presentarà unes danses protagonitzades per la sincronització dels ballarins.

Els amfitrions, l’Esbart Dansaire Sant Marçal, estrenaran dues danses noves en l’esdeveniment que s’ha convertit en el seu principal aparador: “Ens agrada fer coses que ens puguin fer diferenciar d’altres esbarts”, apuntava Bros. Malgrat que enguany l’entitat celebra 40 anys, la festa gran se la guarden per més endavant. “La celebració del 40è aniversari la farem a la tardor d’aquest any”, avançava la presidenta.

A més dels grups d’arreu del món, el 7 de juliol (19.30 hores, plaça Abat Oliba) les danses catalanes seran les protagonistes amb l’Esbart Rocasagna de Gelida i l’Esbart Joventut Nostra - Sant Jordi de Barcelona, que acompanyaran l’Esbart Sant Marçal.

COL·LABORACIÓ D’ENTITATS

Com en altres ocasions, l’Esbart comptarà amb altres entitats del teixit associatiu de la ciutat. Els Cerdanyola Lindy Hoppers faran ballar la gent el 4 de juliol (20.30 hores) a la plaça de l’Abat Oliba en l’activitat ‘Avui balla el poble’. Aquell mateix dia l’Associació Gastronòmica i Cultural El Pansalet cuinarà plats perquè els assistents els puguin degustar. A més, la Coral Music Teens de Cerdanyola actuarà el divendres 5 de juliol (22 hores) en el concert de música tradicional al MAC.

Per la seva banda, l’alcalde Carlos Cordón va agrair la feina de l’Esbart i va posar en relleu la importància d’aquesta cita cultural per a la ciutat. “Esperem gaudir-la un any més”, desitjava el nou batllet

Cerdanyola vol seguir defensant els drets del col·lectiu LGTBIQ

L’Ajuntament de Cerdanyola commemora el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ amb un acte central el 28 de juny

El 28 de juny es commemora el Dia per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans* i Bisexuals i l’Ajuntament de Cerdanyola torna a sumar-s’hi amb un programa d’activitats. L’objectiu és seguir defensant els drets del col·lectiu LGTBIQ (lesbià, gai, trans*, bisexual, intersexual i queer), la diversitat sexual, de gènere i família i lluitant contra les LGTBIQfòbies.

El programa amb motiu del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ es transversal i les dues actuacions previstes han estat treballades de forma coordinada entre diversos serveis de l’Ajuntament. L’acte central de les jornades, la tarda del 28 de juny, es realitzarà al Casal de Joves amb la consolidada performance ‘Rebentem Armaris’. Al llarg de la tarda es realitzaran activitats diverses, realitzades per joves i dirigides a joves en relació amb les diversitats sexuals, de gènere i família.

El dijous 27 de juny, es durà a terme el taller ‘IdentiTat(s) al Museu’ per tal de reflexionar i sensibilitzar en la necessitat de crear genealogia LGTBIQ en la història de l’Art. Al llarg del taller reflexionarem sobre conceptes com: expressió de gènere, identitat de gènere, orientació sexual, per tal de conèixer obres d’art del MAC que tinguin aquesta perspectiva i/o artistes que representen models que trenquen amb la heteronormativitat establerta a la nostra societat.

Nou Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere

Aquest any l’Ajuntament ha donat un impuls a les polítiques LGTBIQ, tot inaugurant un Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI). Des del SAI es vehiculen totes les polítiques destinades a fer avançar les diversitats sexuals, de gènere i família a la nostra ciutat. El servei ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica. El servei també dona resposta a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle.


L’origen el Dia de l’Orgull es remunta als fets esdevinguts al 28 de juny de 1969 arran d’una batuda policial en un popular bar d’ambient anomenat Stonewall Inn, a Greenwich Village (Nova York). La comunitat LGBTI+ va sortir al carrer per mostrar el seu rebuig i es va produir un fort enfrontament que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers de persones es manifestaren solidàriament i van contribuir, així, al naixement del Front d’Alliberament Gai (Gay Liberation Front). El 26 de juny de 1977, unes quatre mil persones es van manifestar a la Rambla de Barcelona en la primera manifestació LGTBI+ a l’Estat espanyol.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C