Una “visió humana i molt real” de la guerra civil a Cerdanyola

Destacats Una “visió humana i molt real” de la guerra civil a Cerdanyola

Les vivències de Ramon Poch durant la Guerra Civil a Cerdanyola ja formen part de la bibliografia històrica local. L’Ateneu Republicà ha editat en forma de llibre les vivències, fins ara inèdites, del cerdanyolenc que va ser jutge de pau del municipi i que porten per títol ‘La Guerra Civil a Cerdanyola (Notes d’un diari)’.

La presentació del llibre, que també té format digital gratuït, es va celebrar al Bar Grau, un dels escenaris que van marcar el pas de Poch per Cerdanyola, i va comptar amb la presència dels fills de l’autor, Serafina i Jordi Poch. A més, també van intervenir el periodista Juan Antonio Hidalgo, revisor del text, l’historiador José Luis Negreira, autor del pròleg, i Albert Turon, president local d’ERC, com a representant de l’Ateneu Republicà.

Els escrits de Ramon Poch veuen la llum després de passar anys guardats per la seva família. Entesa com una “visió humana i molt real” de la guerra, tal com va destacar José Luis Negreira, el llibre és un repàs de les vivències de Poch com a membre actiu de la Unió de Rabassaires i de moments com la seva fugida davant les amenaces de mort de la FAI. Els fills de l’autor es van mostrar contents amb el resultat i van recordar l’impacte de la feina de Poch a Cerdanyola. - MG

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C