Isidre Grau guia el lector per ‘La ciutat dels solitaris’

Destacats Isidre Grau guia el lector per  ‘La ciutat dels solitaris’

La reconstrucció de la història que la nissaga dels Perera va viure a la Vil·la Caterina, una torre situada al barri d’Horta, és l’eix central del nou llibre d’un escriptor que no necessita presentació a Cerdanyola, Isidre Grau. Amb la companyia de Rosa Cases, en representació de l’Editorial Gregal, i l’assagista i professor universitari Jaume Aulet, Grau va presentar ‘La ciutat dels solitaris’ dimarts passat a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central.

ARQUITECTURA I CANVIS D’ÈPOCA

La novel·la narra la història d’un vell conegut pel lector, en Maurici Perera, un dels personatges dels ‘Amants volàtils’ i oncle del protagonista de ‘La ciutat dels solitaris’, en Pere Perera. Amb la intenció de recuperar la seva identitat, perduda en un accident de trànsit, en Pere s’instal·la als apartaments on, abans de la Barcelona olímpica, s’hi alçava la Vil·la Caterina. “La meva intenció era reflectir com el concepte d’arquitectura marca els canvis d’època”, apuntava l’autor. Així doncs, la darrera obra de Grau és el record d’un paratge a l’ombra del creixement desmesurat de Barcelona, una ciutat laberíntica víctima del desordre causat per la societat líquida.

Tal com va destacar Jaume Aulet, “la ciutat moderna també esdevé un laberint per on el protagonista es passeja amb la intenció de reconstruir el seu passat”. De la mateixa manera, Grau crea un món novel·lístic format per un entramat de veus narratives que requereixen un cert esforç per part del lector. Tot i que Aulet va evidenciar que actualment l’esforç no està de moda i que la literatura és vista com un entreteniment, “a ‘La ciutat dels solitaris’ no et perds perquè l’autor sap on vol anar a parar i com ens hi vol portar”. - OC

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C