Irene Delgado, nova directora de la banda de l’Agrupació Musical

Destacats Irene Delgado, nova directora de la banda de l’Agrupació Musical

Fa poques setmanes el nomenament d’una jove directora lituana al capdavant de l’orquestra de Birmingham exemplificava el canvi de rumb en les direccions de formacions musicals. Però en ple segle XXI poques dones tenen encara la batuta d’una orquestra o banda, una d’elles és des de la setmana passada la nova directora de la banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV), Irene delgado.

Després d’un procés de selecció en què han participat més de 30 candidats d’arreu de l’Estat, la Junta Directiva de l’AMCV i els músics de la banda decidien que Irene Delgado Jiménez (Algesires, 1990) sigui la directora titular de la formació a partir de la propera temporada en substitució de Gerard Pastor. “Dirigir la banda ha estat un repte des del mateix dia de la prova. És una responsabilitat venint de qui ve (Gerard Pastor), a qui aprecio molt. També una il·lusió molt gran per tot el que vindrà, que sé que serà més que emocionant”, assegura la jove directora en unes primeres declaracions a aquesta publicació. Pastor no té dubte de l’elecció que s’ha fet: “Una músic i directora excel·lent, entusiasta i amb les piles a tope! Felicitats a l’AMCV per l’elecció i a tu Irene per anar a parar a una de les bandes més bones i sorprenents de Catalunya”, destacava a les xarxes socials. Delgado, de qui l’entitat valora projecció, talent i ganes de treballar, va estudiar piano amb Ángela Moraza i Carme Poch, oboè amb Josep Julià i està acabant els estudis superiors de direcció a l’ESMUC amb el mestre Jordi Mora. Actualment dirigeix el Cor Tradicional de l’Orfeó Badaloní, el Cor de Cambra Tornaveu i treballarà amb la Jove Orquestra de Sant Cugat. També ha dirigit la Banda Simfònica d’Igualada, l’Orquestra Segle XXI i el quintet Doodle Brass, entre d’altres formacions.

Gerard Pastor seguirà al capdavant de la Banda fins al Concert del Castell, però treballarà conjuntament amb Delgado per “propiciar un relleu orgànic, sense presses”, segons ha assegurat l’entitat. De fet, serà presentada i dirigirà dues obres del programa al Concert de Sant Jordi (23 d’abril, 20.30h).

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C