Més de 40 carros desfilaran a la passada dels Tres Tombs

Destacats Més de 40 carros desfilaran a la passada dels Tres Tombs

Aquest cap de setmana Cerdanyola tornarà a reviure un passat no molt llunyà on els cavalls i els carros tenien un paper cabdal en la vida diària. La celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat, organitzada pels Arriers de Sant Antoni Abat, tindrà diumenge com a acte central la passada dels Tres Tombs amb la participació d’una quarantena de carros, on destacarà “alguna sopresa” i el nou carro de carreres cedit per la Colla Vella de Sabadell a l’entitat: “Ara ja juguem a Primera Divisió”, apuntava Jordi Garsaball, membre dels Arriers de Sant Antoni Abat.

La presentació de la revista que s’edita en motiu de la festivitat- es reparteixen un total de 12.000 exemplars- va servir per explicar el programa dels Tres Tombs, que  només presenta una novetat respecte anteriors edicions: el pas de banderes es farà al MAC i no a l’Ateneu. “A Cerdanyola surt molta gent al carrer per viure la festa, això és gràcies, en part, a la difusió que es fa amb la revista”, destacava el president dels Arriers de Sant Antoni Abat, Ermini Puig. Els actes començaran amb la rebuda de la bandera infantil el divendres 9 de gener a les 15.30 hores a l’escola municipal CEIP La Sínia, ja que enguany els banderers infantils seran alumnes de l’aquest centre educatiu: Mireia Anbrina, Elena Ruiz i Pedro José Mendoza. I a les 20.30 hores tindrà lloc al MAC el pas de banderes amb els banderers d’aquesta edició (Martí Sastre González -banderer- i Aleix Subirà Felip i Ferran Quintanilla Felip -cordonistes-) i l’actuació del grup folk La Corranda.

La matinal del dissabte es dedicarà als infants, que podran participar al taller per guarnir els carros amb flors o a la cucanya infantil a la plaça de Sant Ramon. Allà mateix, també tindrà lloc el IX Concurs de Jocs i Esport tradicionals Lluparrets contra Guineuetes i el ball de la secció juvenil de l’Esbart Dansaire Sant Marçal. I és que els Arriers tenen molt clar que “els Tres Tombs són possibles gràcies a la col·laboració de les entitats d’arrel tradicional de la ciutat”.

El diumenge, els Trabucaires de Cerdanyola despertaran tothom amb les matines galejadores, es farà la missa solemne cantada per la Coral Collserola a l’església de Sant Martí a les 9.30h i seguidament, a les 12 hores, començarà la passada dels Tres Tombs que sortirà del Parc Tecnològic i recorrerà els carrers dels Artesans, Sant Ramon, Anselm Clavé, Mare de Déu del Pilar, plaça de Sant Ramon, Sant Casimir, Francolí, Sant Antoni, Felicià Xarau, Passeig de Cordelles, Lluís Companys, Sant Iscle, Avinguda de Primavera, Sant Iscle, Lluís Companys, Sant Martí i finalment, Sant Ramon. La benedicció dels animals es farà a la plaça Abat Oliba a les 13.30 hores, on també s’instal·larà la Fira de Productes Agroalimentaris Manduca Catalana de 9 a 16 hores.

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C