Isidre Grau presenta ‘Un dissabte de primavera’ al pati del 1916 Irish Pub

“Calma absoluta, com si aquest hagués de ser un dissabte qualsevol. Està vist que només jo endevino el que se’ls prepara, a aquest parell d’innocents, però si ells sabessin que els vull posar en guàrdia, encara me la carregaria”. Aquest fragment pot donar una idea del que espera al lector amb ‘Un dissabte de primavera’ (Trípode), l’última novel·la del cerdanyolenc Isidre Grau. L’obra s’havia de presentar al març, però la pandèmia del coronavirus va obligar a ajornar-la i finalment es presentarà aquest dissabte (12 hores) al pati del The1916 Irish Pub. “La idea era i és fer una presentació diferent, començant per l’espai a l’aire lliure i l’hora. Procurarem fer-ho tot àgil i agradable, amb música i lectures”, explica Grau.

Un ‘divertimento’ maliciós entre sis personatges que reviuen l’etern debat entre l’amor i el sexe

“Les primeres notes de la novel·la daten de l’agost del 2005 i ja contenen l’embrió d’allò que ha acabat sent: un ‘divertimento’ maliciós entre sis personatges que reviuen l’etern debat entre l’amor i el sexe, mentre comparteixen un dia esplèndid en una torre de la costa”, recorda l’autor, que assegura que amb el temps hi ha afegit la veu d’un esperit amb vocació d’àngel de la guarda: una difunta esposa decidida a continuar vetllant pels seus: “Tot plegat ho he anat coent a foc lent, amb plena d’independència d’altres projectes, i amb ganes de fer-ne una història molt diferent: una comèdia agredolça a ritme de vodevil”.

A Grau li agradaria que els lectors entressin a la lectura de la novel.la “amb l’esperit lleuger, sense prejudicis, i gaudissin del tempo lent i minuciós del relat, mentre comparteixen les intimitats de cada personatge i es fan còmplices de l’equívoc que hi ha darrere la seva trobada”. I és que Grau vol que els lectors se sentin a gust amb aquesta estructura narrativa, entre teatral i cinematogràfica, que els farà transitar per les diferents veus, espais i moments del dia, fins a completar l’aparent trencaclosques. “I, si pot ser, que la llegeixin amb un fil musical de la Sarabanda recuperada pel Barroc”, afegeix.  

Qui és Isidre Grau?

Isidre Grau (Sabadell, 1945), de formació enginyer químic i professor de català, viu a Cerdanyola. Fins ara és autor de 16 novel·les, entre les quals destaquen la pentalogia d’Els colors de l’aigua (Premi Sant Jordi 1985) i les darreres, La ciutat dels solitaris i L’home que perseguia la veritat. “Incorporar a l’Isidre Grau al catàleg de Trípode és un plaer i un orgull i més fer-ho amb Un dissabte de primavera, on descobrim un Isidre Grau diferent que sorprendrà, i molt, als lectors i lectores”, remarca l’editora Pilar Blasco.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C