L’AMCV tornarà a omplir de música el Castell de Sant Marçal

Destacats L’AMCV tornarà a omplir de música el Castell de Sant Marçal

No ha estat fàcil i potser ha tirat endavant per tossuderia. Quan des de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) van preveure que la situació provocada per la pandèmia impossibilitaria fer el  19è Concert al Castell’ que feia mesos que preparaven no es podria fer enguany, van decidir reformular-ho per oferir un concert d’estiu a Cerdanyola. ‘El concert que et mereixes’, que complirà amb la normativa de seguretat vigent, tindrà lloc els dies 17 i 18 de juliol al Castell de Sant Marçal. La venda online d’entrades arrencarà el 3 de juliol a www.agrupaciomusicalcerdanyola.cat.

“L’objectiu era que Cerdanyola tingués música a l’aire lliure per gaudir després de mesos de confinament”, remarcava la presidenta de l’AMCV, Laia Seró. Així, la proposta vol homenatjar ’esforç de la ciutadania de Cerdanyola del Vallès i de la comarca, una de les més colpejades per la Covid-19, i reivindicar la cultura en temps de crisi. “Els músics de la banda tenim moltes ganes de tocar, ens fa molta il·lusió compartit música des de la prudència”, confessava Seró, convençuda que “la cultura cura l’ànima”. Sota el cartell elaborat per Irene Gutiérrez al Castell de Sant Marçal sonaran la Banda de l’entitat i els solistes emergents David Mauricio i Carolina Alabau, que rescataran alguns dels hits més aplaudits de la història de l’AMCV: des de melodies swing, a clàssics del pop i el rock, i fins a música llatina. “La idea és fer sonar melodies animades, amenes i aptes per a tots els públics que transmetin l’escalf de la música en un moment tan complicat com l’actual, ens mereixem tots gaudir d’un moment distensió”, defensava Seró.

Totes les garanties de seguretat

Els concerts del 17 i 18 de juliol es faran amb totes les garanties sanitàries. El públic haurà d’assistir-hi obligatòriament amb mascareta i es guardarà la distància de seguretat a l’escenari- l’entitat ho està fent també durant els assajos previs- i entre els assistents. L’aforament es limita a 400 persones i per aquest motiu es faran dos passis del concert. Les portes del recinte s’obriran a les 21 hores i el concert començarà a les 22 hores amb una durada de 75 minuts. No hi haurà mitja part, no es vendrà ni menjar ni begudes al recinte i hi haurà més lavabos dels habituals. Uns condicionants que han complicat tot a l’AMCV. I és que l’organització no ha estat fàcil, recordava Seró: “Hi ha hagut moments d’incertesa”. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Pepi Rivera, agraïa l’esforç de l’entitat i remarcava que el govern municipal “aposta perquè la cultura segueixi bategant a Cerdanyola”.

Segon comiat de Gerard Pastor

Aquest concert suposarà l’adéu de Gerard Pastor com director de la banda de l’AMCV en la seva segona etapa en l’entitat. “Hi haurà una vintena de peces d’anys i temàtiques diferents. Serà una manera de fer un repàs per la història dels Concerts al Castell”, explicava Pastor, molt satisfet de “poder acomiadar-se així”.

Sense la coral, que no retornarà a l’activitat com a mínim fins al setembre

A la proposta no hi participarà la Coral de l’AMC, que al març de 2020 va aturar al 100% tota la seva activitat presencial fins al setembre tot seguint les recomanacions de la Federació Catalana d’Entitats Corals i de les autoritats sanitàries. “Recomanen l’especial protecció dels col·lectius de més edat i, per tant, més vulnerables. I a la coral tenim persones grans”, recordava Gemma Centeno, membre de la coral. A més, el cor ha perdut dos dels seus integrants i està “emocionalment tocat”. Tot i que no estaran a l’escenari, ajudaran en l’organització.

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C