De Premis Literaris a llibres

Destacats De Premis Literaris a llibres

El MAC va acollir la presentació de les obres guanyadores d’enguany: ‘El foraster del Congost’ç, de Gabriel Martínez (XXIII premi de Novel·la “Valldaura-Memorial Pere Calders”), ‘Entre tu i jo, nosaltres’, de Joan Calsina (XXII Premi de Poesia “Miquel Martí i Pol”) i ‘L’hora de la mort’, de Martí Romaní (VIII Premi de Narrativa Breu “Caterina Albert”)

El 2019 serà l’any Brossa i l’acte de presentació de les obres guanyadores dels Premis Literaris va voler avançar-se a l’efemèride de forma especial. En lloc de la tradicional actuació musical, la màgia va acompanyar la presentació d’uns llibres que vien la llum per primera vegada de la mà del mag Hausson, amic personal de Brossa.

La novel·la ‘El foraster del Congost’, de Gabriel Martínez, que ha guanyat el XXIII premi de Novel·la “Valldaura-Memorial Pere Calders”; l’obra poètica ‘Entre tu i jo, nosaltres’, de Joan Calsina, guardonat amb el XXII Premi de Poesia “Miquel Martí i Pol”; i l’obra L’hora de la mort, de Martí Romaní, que ha obtingut el VIII Premi de Narrativa Breu “Caterina Albert” han estat editats pel Servei de Publicacions de la UAB i els autors no amagaven la seva satisfacció. “Gràcies a aquest premi m’he posat les ulleres de narrador”, remarcava Martí Romaní, que com els altres dos guardonats es mostrava molt il·lusionat de poder tenir el llibre a les mans per primera vegada. Per la seva banda, Calsina parlava de la complexitat de la seva obra: “Escriure un llibre de poesia sobre la felicitat no és fàcil”. Els tres guardonats també coincidien en l’empenta que han suposat els Premis Literaris de Cerdanyola. “En això d’escriure l’objectiu principal és continuar escrivint i els copets a l’esquena com aquests ajuden. ‘El Foraster del Congost’ deixa de ser meu per ser vostre”, assegurava Gabriel Martínez.

PREMIS LITERARIS 2018

El termini de presentació d’originals per als Premis Literaris 2018 començarà l’11 de desembre i finalitzarà el 12 de febrer. El Premi de Novel·la “Valldaura-Memorial Pere Calders” està dotat amb 3.00 euros, el Premi de Poesia “Miquel Martí i Pol” amb 1.000 i el Premi de Narrativa Breu “Caterina Albert” amb 500. Els dos primers seran editats en format imprès i electrònic pel Servei de Publicacions de la UAB i en el cas del Caterina Albert només serà publicat en format electrònic d’accés gratuït. Els guanyadors es faran públics el 10 de maig en un acte a la UAB, segons anunciava la regidora de Cultura, Elvi Vila, que animava tothom a participar després de remarcar la tasca de promoció dela lectura que l’Ajuntament porta anys realitzant. Una trajectòria també compatida amb la UAB: “Escriure llibres és una bona notícia que encara hem de posar més en valor, perquè si volem transformar la nostra societat ha de ser a través de la paraula”, defensava el vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB, Carlos Sánchez. Per a l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, la creació literària “ha de ser prioritària per cohesionar la identitat del nostre poble i del nostre país”. En aquest sentit, anunciava la voluntat d’Ajuntament i de la UAB de continuar “donant suport” a la literatura i celebrava que les relacions entre el consistori i la universitat “estiguin millorant”.

PREMIS NIT LAB MAC 2017

D’altra banda, el MAC també acollia l’entrega de premis del Nit LAB MAC, la proposta per a joves impulsada pel museu per viure el Halloween tancats a un museu i despertar la creativitat en forma de relat o d’il·lustració. El relat ‘Lluna de sang’ -obra de Jaily Carretero, Javier del Río, Carme López, Assumpta Rodríguez i Queralt Solé (il·lustració)- va ser el guanyador del NitLab 2017 i Marc López va rebre el premi a la millor il·lustració. - NF

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C