Cerdanyola serà una de les seus de la segona edició del VOC

Destacats Cerdanyola serà una de les seus de la segona edició del VOC

El VOC (Versió Original en Català) impulsat per Òmnium Cultural l’any passat passarà per Cerdanyola en la seva segona edició.

La proposta són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries i micrometratges realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts, però també és una mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que tindrà lloc a 31 poblacions aquesta tardor, explicava el coordinador del VOC, Ferran Roig.

A la ciutat, la cita serà el proper 24 de novembre (18 hores) al MAC, on es projectaran els 12 treballs seleccionats -9 curts i 3 obres de nou format- entre els 342 que ha rebut l’organització. En aquesta segona edició hi podien participar curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats web produïts entre l’1 de gener de 2015 i el 12 de setembre de 2017 i els participants opten a premis de fins a 4.000 euros.

Enguany, per primer cop, la Mostra es farà a Cerdanyola, gràcies a la col·laboració entre el nucli d’Òmnium a Cerdanyola i Cineclub Xiscnèfils. “Nosaltres aportarem l’experiència i la difusió”, destacava Jordi Mena, membre del Xisc. Amb “la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic”, la segona edició del VOC portarà a Cerdanyola una vetllada de “temàtica variada i de gran qualitat”, assegurava Roig, que anunciava que la sessió serà gratuïta (amb taquilla inversa) i tindrà una durada de quatre hores amb un descans amb refrigeri a la mitja part.

Els premis VOC se sumen a altres guardons que impulsa Òmnium com La Nit de Santa Llúcia, on s’entreguen els premis més rellevants de les lletres catalanes. “I ara, amb el VOC, Òmnium s’obre al cinema i a l’audiovisual, creiem que és molt important”, valorava Mena. - NF

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C