Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

L’Oficina d’Ajuts COVID-19 estarà oberta durant el juliol

L’Ajuntament ha posat en funcionament l’Oficina d’Ajuts COVID-19 a la sala Elisa Arimany de la Biblioteca Central. "Aquesta oficina ha de servir per prestar una assistència integral, coordinada i especialitzada per a la tramitació d’ajuts econòmics a les persones físiques o jurídiques afectades per l’impacte de la crisi sanitària", remarquen des del consistori.

Els ajuts que es poden sol·licitar i tramitar a través de l’Oficina Ajuts COVID-19 són municipals i independents de les polítiques o els recursos que puguin venir d’altres administracions. Així, els ajuts que es gestionen des de l’Oficina COVID-19 són: 

Fins quan?

Els ajuts es podran sol·licitar fins al 28 de juliol. Tots els tràmits es poden fer telemàticament a través de la seu electrònica de l’Ajuntament disponible les 24 hores. En cas necessari també es podrà fer el tràmit presencialment a l’oficina demanant cita prèvia al 674 400 136. L’horari serà de 9h a 13h i de 17h a 19h.

  • Publicat a Ciutat

Les residències comencen a entrar en la nova normalitat

Deu dies després que Catalunya entrés en l'etapa de represa posterior a la desescalada post COVID-19, el Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial. Aquest document, que substitueix el Pla de desescalada en centres residencials, conté les indicacions i mesures que han de seguir les residències del territori per garantir la salut i la seguretat dels seus usuaris en el marc d'aquesta nova normalitat. Les residències de gent gran de Catalunya hauran de realitzar a partir d'ara, diàriament, un control clínic i epidemiològic del virus de la COVID-19 a tots els treballadors i residents del centre per a controlar els contagis i detectar-los de manera precoç.

El pla fixa també que les visites a residents es farà amb cita prèvia i que els ancians podran, seguint determinades pautes, absentar-te del centre per a anar de vacances o per a visitar a familiars. També contempla la possibilitat que les residències acceptin nous ingressos, però en aquest cas els nous residents hauran d'haver passat en les últimes 48 hores una prova PCR de detecció del coronavirus amb resultat negatiu i romandran en aïllament deu dies.

D’altra banda, la nova normativa també preveu la recuperació d’activitats com ara sortir al carrer a passejar, visites a cases de familiars o passar les vacances en família. Els residents més autònoms poden sortir sols si tenen capacitat per complir les mesures de protecció. També es poden autoritzar sortides llargues d'un dia per a sortides familiars, per les quals caldrà que la família o el resident signin un document de declaració responsable i a la tornada s'haurà de desinfectar el calçat o la cadira de rodes, rentar les mans i canviar-se de roba i desinfectar-la.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C