Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

La UAB no començarà el proper curs amb una presencialitat total

La situació d’emergència sanitària probablement no permetrà començar el curs amb una presencialitat total. Per aquest motiu, l’Equip de Govern de la UAB, conjuntament amb les direccions dels centres, ha decidit iniciar el curs en una modalitat docent que inclourà tota la docència presencial que les circumstàncies permetin i una part de docència organitzada de manera no presencial en allò que no es pugui fer al campus.

El calendari i l’horari del curs s’ha establert de manera que es pugui recuperar la presencialitat total tan bon punt sigui possible, en la mesura que les circumstàncies sanitàries ho permetin. En aquest marc, es prioritzarà la presencialitat de les activitats amb més component pràctic i interpersonal, com ara les pràctiques, els laboratoris i els seminaris. Es donarà una atenció presencial especial a l’alumnat de primer curs i al que acaba els estudis. També es tindrà una particular cura de l’alumnat amb situacions de dificultat.

“Tots els esforços de la UAB aniran adreçats a garantir que el curs es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat i seguretat possibles, tot tenint en compte també els aprenentatges d’aquests mesos complexos que hem hagut d’afrontar”, apunten des de l’universitat. A més, recorden, que “les condicions de docència poden evolucionar puntualment en un sentit o un altre, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries”.

  • Publicat a Ciutat

César Martínez (Creu Roja): “La pandèmia de la covid-19 és la situació més difícil que hem viscut”

La Creu Roja s’ha mobilitzat per donar resposta a l’emergència per fer front al coronavirus. “Com a país és la situació més difícil que recordem i Creu Roja s’ha abocat per ajudar en tot el que hem pogut”, valora el coordinador de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, César Martínez. Un ampli desplegament de recursos materials i humans per pal·liar les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19.

En col·laboració estreta amb els Serveis Socials de l’Ajuntament, l’ONG ha mobilitzat tots els seus recursos per respondre a la demanda de la ciutadania més vulnerable. Han fet informació i prevenció a la població en general amb publicacions diàries sobre mesures de prevenció a les xarxes, han realitzat trucades a persones grans i/o en situació de vulnerabilitat dels diferents programes de l’entitat per valorar la seva situació i necessitats, han lliurat aliments i material de neteja i higiene a persones sense recursos i han entregat també aliments i medicines o fet la compra a persones en situació d’aïllament. “Des de l’inici de la pandèmia es van disparar les peticions d’aliments”, recorda Martínez. També, han creat una borsa de col·laboradors voluntaris. “Vam rebre un allau de persones que s’oferien a fer coses, a Cerdanyola vam tenir 40. I poc a poc els vam anar incorporant o els anirem incorporant”, explica el coordinador. A Cerdanyola, la Creu Roja ha comptat amb 50 voluntaris que sumaven esforços amb les vuit persones que formen l’equip tècnic de l’ONG i que des del principi de la pandèmia -”quan hi havia molta por”- han estat al peu del canó a la seu de l’entitat. “Hem pres totes les mesures de precaució i per sort no hem tingut cap contagi”, celebra Martínez. També han repartit mascaretes a les principals estacions de bus i tren de la ciutat i els programes habituals de l’ONG s’han adaptat a les necessitats de l’emergència. “L’aprenentatge que demostren situacions d’emergència com aquesta és la solidaritat. Hem vist milers d’exemples de solidaritat i d’humanitat i tant de bo perdurin més enllà d’aquesta crisi sanitària”, apunta Martínez. Ara, Creu Roja ja prepara les accions per als propers sis mesos. “La crisi sanitària és ja una crisi econòmica i haurem de donar suport als Serveis Socials per respondre a les necessitats bàsiques de la ciutadania, també apostarem fort per projectes de reinserció laboral i reforçarem i ampliarem els projectes educatius que ja funcionen”, anuncia Martínez.

Xifres a Catalunya

Gairebé tres mesos després del llançament del Pla Creu Roja RESPON davant la COVID-19, la Creu Roja a Catalunya ha atès 202.241 persones, ha rebut el suport de 226 empreses, s’han activat 6.382 persones voluntàries i tècniques, ha habilitat nou albergs per atendre a 596 persones sense llar en diferents municipis, s’han distribuït més de 1.066.695 quilos d’aliments i s’han realitzat fins a 91.381 trucades de seguiment, prevenció i promoció de la salut.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C