Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

Salut proposa que Barcelona segueixi en fase 2 el 15 de juny

El Departament de Salut proposa que a partir de dilluns vinent, 15 de juny, les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central passin a la fase 3 del desconfinament. La resta de regions es mantindrien en la fase en què es troben. Així, el Camp de Tarragona; les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran continuarien a la fase 3 mentre que Lleida, la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Sud i Nord -on pertany Cerdanyola- es mantindrien a la fase 2, juntament amb les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf que avui s’han integrat  dins aquesta zona per una qüestió de mobilitat. Per tant, a partir d’ara Garraf i Penedès seguiran el mateix ritme que la ciutat de Barcelona i les Metropolitana Nord i Sud.

Quins són els criteris?

L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-. D’altra banda, l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR també contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest nou pas de fase.

 • Publicat a Ciutat

L’Estiu és Gran proposa un ampli programa d’activitats virtuals

Una nova edició de ‘l’Estiu és Gran’ es posa en marxa partir del 15 de juny amb un programa d’activitats pensades per a persones majors de 60 anys. Les propostes seran variades i centrades en les necessitats i interessos que s’han detectat entre aquest col·lectiu en els darrers mesos. Principalment, es tracta d’activitats continuades que busquen promoure el benestar i la qualitat de vida de les persones grans.

UN 27,1% DE LA POBLACIÓ
El programa de l’Estiu és Gran vol donar resposta al col·lectiu de persones majors de 60 anys que a Cerdanyola representa un 27,1% de la població. La gran majoria de les activitats de l’Estiu és Gran s’han programat de manera online, fent servir diferents plataformes o aplicacions que possibiliten el distanciament social. No obstant, es podria adequar les activitats a mode presencial en el cas de que la normativa i les mesures futures ho permetin.

Les activitats programades són ‘Entrenament de la memòria’ (activitat amb inscripció prèvia. Dilluns i dimarts a partir de les 16:30h), càpsules de gimnàstica suau (facebook.com/ajuntament.cerdanyoladelvalles Dilluns i dijous a les 10h), Música i moviment a casa (activitat amb inscripció prèvia. Dimecres a les 10h), Calma la ment i obté benestar (activitat amb inscripció prèvia. Dijous a les 17h), càpsules per treure profit al teu mòbil: vols saber com aprofitar al màxim el teu smartphone? (activitat amb inscripció prèvia. Dimarts a les 10h), Desconfinament... i ara què? (activitat amb inscripció prèvia. 17 de juny, 1,8 i 15 de juliol a les 17:30h), xerrada sobre automassatges i estiraments (activitat amb inscripció prèvia. Dimecres 22 de juliol a les 17:30h), xerrada sobre higiene postural (activitat amb inscripció prèvia. Dimecres 29 de juliol a les 17:30h), cicle de passejades matinals per Collserola (activitat amb inscripció prèvia i subjecta a la normativa vigent. Dimarts a les 8h) i sessió de cinema a la fresca (plaça de l’Abat Oliba. Places limitades. Divendres 19 de juny a les 22h).

Les activitats són gratuïtes i obertes a les persones grans del municipi. Les inscripcions es poden fer trucant o enviant un missatge de whastapp al telèfon del programa de gent gran 603  620 214.

 • Publicat a Ciutat

Obertes les inscripcions als casals d’estiu municipals

Des de l’Ajuntament s’organitza el Casal d’Estiu Municipal, el Casal Poliesportiu CEM Can Xarau i L’Estiu Jove del Casal de Joves Altimira. El Casal d’Estiu Municipal i el Poliesportiu Can Xarau funcionaran per torns quinzenals i s’allargaran fins al 7 d’agost. L’oferta dels diferents casals d’estiu està subjecte a l’evolució de la crisi de la COVID-19 i a les indicacions de les autoritats sanitàries i es podran realitzar quan l’origen dels participants i el lloc de realització de les activitats estiguin com a mínim a la fase 3.

L’Ajuntament de Cerdanyola torna a apostar aquest estiu per una oferta educativa de qualitat i que faciliti el desenvolupament dels infants i més davant la situació generada per la crisi de la COVID-19. El regidor d’Infància, Joventut i Educació, David González, destaca que “els casals són un moment d’esbarjo i una manera divertida i diferent d’aprendre mitjançant noves vivències” i afegeix que “enguany pren especial sentit oferir unes activitats d’estiu encaminades a enfortir la sociabilitat dels infants i joves de la nostra ciutat”

D’altra banda, l'Ajuntament de Cerdanyola té la voluntat de realitzar, com cada any, el casal inclusiu per infants menors de 12 anys, i el casal adaptat +12 per adolescents i joves majors de 12 anys, en el període d'estiu. Tot i això, en aquests moments no s'ha aprovat cap normativa, ni cap recomanació oficial de les autoritats competents de quines han de ser les mesures de seguretat i sanitàries per realitzar l'activitat amb total garanties al respecte. Quan es disposi de la informació oficial sobre aquestes activitats es donarà a conèixer.

Casal d’Estiu Municipal

El Casal d’Estiu Municipal està adreçat a infants que hagin cursat des de P3 a 6è de primària el curs 2020-21 i la previsió és que es dugui a terme entre el 29 de juny i el 7 d’agost en torns quinzenals:

 • 1r torn del 29 de juny al 10 de juliol
 • 2n torn del 13 al 24 de juliol
 • 3r torn del 27 de juliol al 7 d’agost

Enguany, per adaptar el casal a les mesures de seguretat i higiene de la Generalitat de Catalunya s’ampliarà els centres a on es desenvoluparan. Les escoles Collserola, Xarau i Les Fontetes acolliran casals en torn de matí de 8:30h a 13:30h i a les escoles Turó de Guiera, La Sínia i Serraperera es podrà escollir entre torn de matí o tot el dia de 8:30h a 16:30h amb servei de menjador

El preu quinzenal per infant serà de 112,84 euros (descompte a partir del segon germà) i el servei de menjador tindrà un cost de 50 euros per torn.

Les inscripcions al Casal d’Estiu Municipal s’hauran de fer entre el 8 i el 19 de juny de forma telemàtica. En casos excepcionals es podrà fer presencialment demanant cita prèvia al 93 580 88 88 extensions 3772 i 3770

Més informació al telèfon 673 624 530 i a www.cerdanyola.cat/estiu

Casal Poliesportiu CEM Can Xarau

El Complex Esportiu Municipal Can Xarau té previst organitzar el seu tradicional Poliesportiu d’estiu per a infants nascuts entre el 2006 i 2014 i ho farà entre el 29 de juny i el 7 d'agost en torns quinzenals (cada infants podrà realitzar un màxim de dues quinzenes):

 • 1r torn del 29 de juny al 10 de juliol
 • 2n torn del 13 al 24 de juliol
 • 3r torn del 27 de juliol al 7 d’agost

Aquest any Can Xarau oferirà activitats d’esport individual i d’equip sense contacte, jocs, natació i taller de manualitats. L’horari serà de 9h a 14h amb l’opció de canguratge de 8:30h a 9h i de 14h a 14:30h i el preu de la quinzena és de 104,61 euros (hi ha descomptes a partir de la segona quinzena, per als infants abonats a la instal·lació i per als infants amb una discapacitat igual a major del 33%)

Les preinscripcions s’hauran de fer entre el 9 i el 12 de juny de forma telemàtica. En el cas de no poder es realitzaran presencialment demanant cita prèvia al 93 691 77 04 o 93 691 77 05

El llistat d’admesos es farà públic el 15 de juny, les reclamacions es podran fer el 16 de juny i la formalització de la matrícula serà amb cita prèvia del 17 al 24 de juny.

Més informació al 93 691 77 04/05, a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i a www.cerdanyola.cat/estiu

Campus Esportiu PEM Guiera

El Parc Esportiu Municipal Guiera organitza un campus esportiu per a infants nascuts entre el 2006 i el 2016. El seu funcionament serà setmanal i en total seran sis torns entre el 29 de juny i el 7 d’agost. L’horari del campus serà de 9h a 14h i hi haurà la possibilitat de servei d’acollida de 8:30h a 9h i de 14h a 14:30h.

El preu per torn és de 58,15 euros per a les persones abonades (71,55 euros per als no abonats). 

La preinscripció serà entre el 9 i 12 de juny i per fer-la tant de forma telemàtica com presencial s’ha de trucar prèviament al 93 586 36 36 entre les 8h a 15h

Més informació al 93.586.36 36 i a www.cerdanyola.cat/estiu

L’Estiu Jove

El Casal de Joves Altimira aposta un estiu més per donar continuïtat a l’Espai Jove que es porta a terme durant el curs escolar amb l’Estiu Jove, que aquest any es durà a terme entre el 29 de juny i el 31 de juliol en torns setmanals. També tornaran a ser els mateixos joves els que organitzin la programació de les activitats donant-li així un valor afegit al programa i al seu aprenentatge.

La proposta està adreçada a joves d’entre 12 i 17 anys i aquest any es traslladarà a les instal·lacions de l’Institut Forat del Vent per així garantir les mesures de seguretat i higiene.

Les preinscripcions s’hauran de fer entre el 8 i 12 de juny demanant cita prèvia al 693 803 289 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Les inscripcions es faran de forma presencial del 15 al 20 de juny amb cita prèvia els dimarts, dimecres i dijous de 10h a 14h i els dilluns, dimecres i divendres de 16h a 19h

 • Publicat a Ciutat

Cerdanyola, fase 2

La regió sanitària de la ciutat de Barcelona i les metropolitana sud i nord -on pertany Cerdanyola del Vallès- ja viuen la fase 2 del desconfinament. L’última pròrroga de l’estat d’alarma s’allargarà fins al 21 de juny i les comunitats autònomes podran gestionar la desescalada a partir de la fase 3. L’obertura de les piscines recreatives, els mercadals, el teatre i les instal·lacions esportives es farà a la fase 3, segons ha anunciat el consistori

Mesures de caràcter social

Es podrà circular per la regió sanitària de Barcelona en grups de màxim 15 persones sempre mantenint la distància social o mesures de protecció.

Les persones de fins a 70 anys podran realitzar l’activitat física no professional en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10h i les 12h i entre les 19h i les 20h, que queda reservada als majors de 70 anys.

Les vetlles podran realitzar-se en tot tipus d’instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 25 persones en espais a l’aire lliure o 15 persones en espais tancats. Els enterraments i cremacions es restringeixen a un màxim de 25 persones.

L’aforament màxim dels llocs de culte passa d’un terç a un 50%. Les cerimònies nupcials i altres celebracions religioses podran realitzar-se en tot tipus d’instal·lacions, amb un aforament del 50% i sense superar les cent persones en espais a l’aire lliure o les cinquanta persones en espais tancats.

Comerç

Els establiments i locals comercials minoristes i d’activitats professionals poden reobrir a el públic amb independència de la seva superfície útil d’exposició i venda, sempre que es redueixi al 40% l’aforament en cadascuna de les plantes de les quals consti i que garanteixi una distància mínima de dos metres entre clients.Hostaleria, restauració

Podran reobrir al públic els establiments d’hostaleria i restauració per a consum en el local, llevat de les discoteques i bars d’oci nocturn, sempre que no superin el 40% del seu aforament.

El consum dins del local únicament podrà realitzar-se assegut a taula o reagrupacions de taules i, preferentment, mitjançant reserva prèvia. No s’admetrà l’autoservei en barra per part de client.

El servei a les terrasses a l’aire lliure es manté d’acord amb l’ordre d’aplicació de la fase 1. En tots els casos mantenint la distància mínima de dos metres.

Cultura

A Cerdanyola, la Biblioteques Central seguirà oferint el servei de retorn de llibres i documents i el servei de préstec amb cita prèvia. Els museus de la ciutat (Museu d’Art Cerdanyola i Museu de Ca n’Oliver) es mantindran oberts sense superar un terç el seu aforament autoritzat i adoptant les mesures de prevenció, de seguretat i higièniques.

Transport públic

En el transport públic regular, discrecional i privat complementari de viatgers en autobús, així com en els transports ferroviaris, en els quals tots els ocupants hagin d’anar asseguts, es podran fer servir la totalitat dels seients. Quan el nivell d’ocupació ho permeti, es procurarà la màxima separació entre els usuaris.

En els transports públics col·lectius de viatgers d’àmbit urbà i periurbà, en els quals hi hagi plataformes habilitades per al transport de viatgers de peu, podran ocupar-se la totalitat de les places assegudes, i es mantindrà una referència d’ocupació de dues persones usuàries per cada metre quadrat a la zona habilitada per viatjar de peu, havent de procurar-se, en tot cas, la major separació entre els passatgers. Seguirà sent d’ús obligatori l’ús de la mascareta en el transport públic

Esport

Els esportistes integrats en clubs participants en lligues no professionals podran realitzar entrenaments de caràcter bàsic, de manera individual i complint amb les corresponents mesures de prevenció i higiene, desenvolupat en els centres d'entrenament de què disposin els clubs o en un altre tipus d'instal·lacions que es trobin obertes al públic.

A Cerdanyola, segueixen obertes a la pràctica d'esports individuals amb cita prèvia les instal·lacions de la Zona Esportiva Municipal Montflorit. la Zona Esportiva Municipal Fontetes, les pistes exteriors de la Zona Esportiva Municipal Can Xarau i el Circuit de Radiocontrol 'Model Car'. 

A més, el dilluns 8 de juny es reobrirà la Zona Esportiva Municipal La Bòbila i el Pavelló Muncipal Can Xarau-Paco Arpide. Totes dues instal·lacions es podran utilitzar amb cita prèvia per a entrenaments individuals, amb limitació de l'aforament i el distanciament obligatori. Les entitats que tenen cessió d'ús d'aquestes instal·lacions tenen preferència en la seva utilització.

 


 

 • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

 • 24 Març 2016 18°C 8°C
 • 25 Març 2016 16°C 8°C