Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

Les piscines descobertes comencen temporada

Les piscines d'estiu ja estan preparades per obrir al públic i fins i tot la de Montflorit ja ha obert portes. Aquesta tamporada, les piscines han adaptat el servei a les necessitats derivades de la crisi de la COVID19 i per aquest motiu algunes han establert torns i d'altres reservar entrada prèviament. Diferents estudis asseguren que la infecció en l'aigua en platges i piscines és "molt poc probable" si s'eviten aglomeracions.

Piscina Montflorit / Obertura 23 de juny
1r torn d’11 a 14.45 i 2n torn de 15.15 a 19h.

https://piscina-montflorit.makro.rest/

Piscina Bosc Tancat /Obertura 27 de juny
Aforament limitat i cita prèvia

bosctancat.net

Piscina Turonet / Obertura 29 de juny

1r torn d’11 a 14 hores, 2n de 14 a 17 hores i 3r de 17 a 20 hores.

 http://piscinesestiu.cat/elturonet

  • Publicat a Ciutat

El Taulí i el Sincrotró ALBA estudien tractaments pel càncer de pell

El carcinoma de cèl·lules escamoses és el segon tipus de càncer de pell més comú. El causa el creixement anormal de cèl·lules escamoses en l’epidermis i representa el 20-25% de tots els càncers de pell a Espanya. Ara, un equip de recerca de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) i del Sincrotró ALBA ha demostrat que l’ús de tricina com adjuvant de la quimioteràpia tòpica basada en cisplatí pot augmentar l’apoptosi de les cèl·lules canceroses. Els resultats publicats a PLOS ONE apunten a un nou enfocament terapèutic que també reduiria els efectes adversos del cisplatí.

En individus sans, les cèl·lules escamoses  es desprenen contínuament per donar pas a noves cèl·lules. No obstant això, l’exposició acumulativa a la radiació ultraviolada pot produir danys en l’ADN i provocar comportaments anòmals. La majoria de les vegades, les lesions sorgeixen en àrees del cos exposades al sol, com la cara i les mans de la gent gran, tot i que també és un càncer comú en persones que usen salons de bronzejat. I encara que aquest càncer sol ser curable, especialment si es detecta aviat, les lesions no tractades poden créixer i envair altres capes de la pell i fins i tot altres parts del cos.

La història d’aquesta recerca és la d’una col·laboració entre dues institucions de recerca properes: l’Hospital Parc Taulí, que atén una població d’unes 400.000 persones a l’àrea de Barcelona, i el seu Institut d’Investigació i Innovació, l’I3PT, amb el Sincrotró ALBA, una important infraestructura de recerca a Europa. “La col·laboració entre centres de recerca com el Taulí i l’ALBA és una peça clau en l’avanç de la recerca biomèdica a través de l’ús de tècniques de llum de sincrotró”, destaca Manel Sabés, investigador vinculat tant amb l’ALBA com amb l’I3PT.

  • Publicat a Ciutat

Cerdanyola acollirà campanyes de donació de sang cada 15 dies durant l’estiu

El 25 de juny i durant el juliol i l’agost, el primer i darrer dijous de mes Cerdanyola acollirà campanyes de donació de sang a l’Ateneu (carrer de la Indústria, 38-40). Les jornades es duran a terme de 10h a 14h i de 17h a 21h i tindran un caràcter quinzenal. Així, les properes seran el 9 i el 23 de juliol i el 6 i el 20 d’agost.

Les persones que vulguin donar sang hauran de rervervar l’hora al web donarsang.gencat.cat i seguir les mesures de seguretat establertes com ara fer servir el gel esterilitzant que hi haurà a la sala i guardar la distància mínima interpersonal. A més, se’ls hi  facilitaran bolígrafs d’un sol ús.

Ets donant de sang #etsIMPRESCINDIBLE

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Cerdanyola és un dels municipis que ha acollit diverses jornades de donació durant l’estat d’alarma. El passat més de maig van participar més de 230 persones en les tres campanyes que es van organitzar a l’Ateneu.

La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals i cada dia es necessiten de 800 a 1000 donacions de sang a Catalunya

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C