Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

El Casal d’Estiu Municipal podria acollir-se a la tarifació social

El termini d’inscripció al Casal d’Estiu Municipal s’allarga fins el dimarts 23 de juny. El tràmit s’ha de fer de forma telemàtica o presencialment amb cita prèvia. El ple de juny, que se celebrarà el dijous 25, debatrà i aprovarà de forma inicial, en el cas d’aconseguir els vots necessaris, que les famílies que hagin inscrit a un o més infants al casal d’estiu municipal puguin sol·licitar la tarifació social. La proposta que el govern portarà al ple serà la de modificar l’ordenança fiscal n. 43 que recull els preus del casal d’estiu municipal per tal d’incloure’ls en la tarifació social. D’altra banda, també es proposa modificar la temporalitat i que quan es demani la tarifació social, aquesta entri en vigor a l’endemà de la sol·licitud i no al mes següent com passa en l’actualitat.

Com seran els Casals d'Estiu Municipals?

El Casal d’Estiu Municipal està adreçat a infants que hagin cursat des de P3 a 6è de primària el curs 2020-21 i la previsió és que es dugui a terme entre el 29 de juny i el 7 d’agost en torns quinzenals:

  • 1r torn del 29 de juny al 10 de juliol
  • 2n torn del 13 al 24 de juliol
  • 3r torn del 27 de juliol al 7 d’agost

Enguany, per adaptar el casal a les mesures de seguretat i higiene de la Generalitat de Catalunya s’han ampliat els centres a on es desenvoluparan. Les escoles Collserola, Xarau i Les Fontetes acolliran casals en torn de matí de 8:30h a 13:30h i a les escoles Turó de Guiera, La Sínia i Serraperera es podrà escollir entre torn de matí o tot el dia de 8:30h a 16:30h amb servei de menjador

El preu quinzenal per infant és de 112,84 euros (descompte a partir del segon germà) i el servei de menjador té un cost de 50 euros per torn.

 

  • Publicat a Ciutat

El règim sancionador de les rondes començarà el 15 de setembre

Per preservar la qualitat de l’aire i evitar retornar a la situació habitual d’alts nivells de contaminació en l’entorn metropolità, l’AMB, els cinc ajuntaments metropolitans que integren la ZBE Rondes BCN (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) i la Generalitat de Catalunya reactiven la ZBE Rondes BCN.

A l’inici de l’estat d’alarma, l’AMB i els ajuntaments metropolitans van decidir que la ZBE Rondes BCN continués vigent, fins a nou avís, com en els primers tres mesos del 2020: activa de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h, però sense multes.El nou calendari estipula que el règim sancionador de la ZBE Rondes BCN, per a cotxes (M1) i motos (L) als quals no els correspon distintiu ambiental, entrarà en vigor finalment el 15 de setembre d’aquest any 2020. Paral·lelament, l’AMB i els ajuntaments també han aprovat l’ampliació de la moratòria per als cotxes (M1) o motos (L) d’autònoms amb rendes baixes, atenent les conseqüències socioeconòmiques derivades de la crisi de la COVID-19. En aquest sentit, primer s’ha ampliat el llindar econòmic a partir del qual s’hi poden acollir: ha passat d’1,1 vegades l’IPREM a 2 vegades l’IPREM. D’aquesta manera, tots els autònoms que compleixin aquests requisits disposaran d’una ampliació de 3 mesos de moratòria (fins a l’1 d’abril del 2021) per circular per la ZBE Rondes de Barcelona sense distintiu ambiental de la DGT. Per a les furgonetes, camions i autobusos (N1, N2, N3, M2 i M3) als quals no els correspon distintiu ambiental DGT també s’han ampliat els terminis de la moratòria per circular per la ZBE Rondes BCN en l’horari restringit (dilluns-divendres laborables de 7 a 20 h).

COVID-19, mobilitat i qualitat de l’aire de la metròpolis de Barcelona

Segons l’informe sobre els aprenentatges en qualitat de l’aire durant l’emergència per la COVID-19, elaborat per un grup d’experts amb l’objectiu d’avaluar l’impacte ambiental i en la salut de la ZBE Rondes BCN, les estacions de la xarxa de vigilància de qualitat de l’aire de la ciutat han mesurat durant el període de confinament mínims històrics dels nivells de contaminació. Respecte al mes anterior a la declaració de l’estat d’alarma, la mitjana de NO2 ha disminuït un 55 %, la de carboni negre un 63 % i la de les PM10 un 39 %, atès que la contribució a la contaminació del trànsit és més gran en el cas de l’NO2 i el carboni negre. Si s’aplica un factor de correcció per a la meteorologia, s’estima que la reducció atribuïble al confinament és del 43 % en el cas de l’NO2 i del 21 % en el cas de les partícules PM10. Durant aquest període els nivells mesurats de NO2 a la ciutat compleixen el nivell anual recomanat per l’OMS, fet que posa de manifest la importància de la reducció del trànsit a la ciutat.

La tendència de la recuperació del transport públic està sent molt més lenta que la del vehicle privat (turismes i motocicletes). La demanda del transport públic s’ha reduït un 70 %, respecte a la reducció del 30 % de la mobilitat amb vehicle privat. Aquests factors, juntament amb l’increment estructural del comerç electrònic, suposaran un fort increment de les emissions de contaminants (NO2, PM i carboni negre) i faran que empitjori la qualitat de l’aire.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C