Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola entra demà en la fase de represa

El pas de Cerdanyola per la fase 3 durarà poques hores. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest matí el decret que estipula “la fi de la fase 3 del desconfinament dissenyat pel govern espanyol” i l’entrada a “l’etapa de represa que ja regularem completament des del Govern de Catalunya a través del Procicat i sempre obeint els criteris dels experts i amb una única prioritat: la salut i la vida dels ciutadans”. Amb aquest decret, que entra en vigor aquesta mitjanit, “decauen els efectes de l’estat d’alarma, s’aixequen les restriccions de mobilitat a tot el territori de Catalunya i, ara sí, recuperem totes les competències”, ha remarcat el president. El cap de l’Executiu ha anunciat públicament aquesta fase després de la publicació avui al BOE de l’accés de les regions sanitàries de Barcelona i Lleida a la fase 3, amb la qual cosa es recuperen les competències per gestionar l’emergència i queden sense efecte les mesures derivades de la declaració de l’estat d’alarma per part de l’estat.

Demà obren els parcs infantils a Cerdanyola

A partir de demà divendres es podrà fer ús dels  parcs infantils de Cerdanyola. Es duran a terme desinfeccions extraordinàries, anuncia l’Ajuntament, que destaca que és imprescindible seguir de manera estricta l’ús de mascareta, evitar aglomeracions i higiene de mans.

Nova etpa regulada per una resolució aprovada pel Procicat

Aquesta fase de represa, ha explicat el president, “es regularà sempre amb els criteris de claredat i rigor”, per mitjà d’una resolució que ha aprovat avui el Procicat i que han signat els consellers de Salut i Interior. Amb aquesta resolució, ha dit, “passem a establir la normativa que regirà aquesta nova etapa”. Quim Torra ha insistit en la voluntat del Govern de “guanyar en claredat” en les mesures, amb “criteris molt més fàcils d’entendre” de cara a la ciutadania. La resolució del Procicat, que servirà de marc normatiu, “s’ha fet i es continuarà fent a partir del diàleg amb els sectors afectats i amb la flexibilitat i capacitat d’adaptació a noves circumstàncies pertinents”. En aquest sentit, el president ha assegurat que “no em tremolarà la mà per prendre les decisions que calgui per vetllar per la salut de la població”. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat que amb la recuperació de les competències i l’evolució favorable de l’epidèmia a Catalunya, “aquesta represa serà molt més senzilla i entenedora sense tantes regulacions ni prohibicions”. També ha fet una crida a “continuar amb un comportament social en la lluita contra l’epidèmia” i ha reiterat que “és imprescindible, ara més que mai, mantenir les normes bàsiques que sempre repetim”, com la higiene de mans freqüent, la distància de seguretat d’1,5 metres o l’ús de mascareta.

Període d’adaptació fins al 25 de juny

Tot i que l’etapa de represa comença a partir d’aquesta mitjanit, el cap del Govern ha assenyalat que, pel que fa als aforaments dels locals, hi haurà un període d’adaptació  fins al 25 de juny. “L’aforament dels espais tancats serà del 50%, mentre que als espais oberts serà del 75%”, ha explicat. I, a partir del 25 de juny, “caldrà garantir l’equivalent de la distància física interpersonal de seguretat en superfície de 2,5 m2 per persona, excepte que sigui d’aplicació un valor més restrictiu per raó del tipus d’activitat”, ha dit.

  • Publicat a Ciutat

L’OAC ofereix cita prèvia per internet

L’Ajuntament de Cerdanyola ja té operativa l’aplicació que permet sol·licitar a la seva web (www.cerdanyola.cat) la cita prèvia per ser atès de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Només cal accedir a l’apartat “cita prèvia OAC” de la pàgina principal de l’Ajuntament (el link directe és: Sol·licitar cita prèvia). La cita prèvia es pot tramitar fàcilment amb un ordinador, una tablet o un telèfon mòbil.

A efectes de la sol·licitud de la cita prèvia de l’OAC hi ha dos tipus de tràmit:

  • Cita prèvia ordinària: serveis per a tots els tràmits menys als que a continuació s’esmenten.
  • Cita prèvia per tramitar una alta o un canvi de domicili al Padró Municipal d’Habitants de Cerdanyola del Vallès: per aquests tràmits es recomana trucar per telèfon a l'Ajuntament en horari de matins (de 8:30h a 14:30h) per a informar-se de la documentació que cal aportar, especialment si es tenen dubtes o es donen situacions singulars (així s’evitar haver de tornar un altre dia per no portar la documentació correcta).

Es recomana, per a tots els tràmits, consultar la informació del que hi ha a l'apartat Tràmits de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, ja què en alguns casos hi han models específics que s’hah d’omplir i es poden descarregar de la web.

En el cas d’haver de realitzar més d’un tràmit caldrà demanar una cita per a cada un d’ells.

El dia i hora programats cal dirigir-se de forma puntual a l’OAC (passatge de l’Ajuntament s/n), ja què passats cinc minuts de l’hora concertada la cita caduca i cal demanar-ne una altra.

En cas de no poder assistir a una cita concertada cal anul·lar-la i així deixar lliure l’hora per a una altra persona.

Excepcionalment, aquelles persones que tinguin dificultats per programar una cita prèvia per la web municipal podran sol·licitar-la presencialment (venint físicament a l’Ajuntament) o demanar-la per telèfon (trucant al 93 580 88 88). En ambdós casos, de dilluns a divendres de 8:30h a 14:30h.

Pels tràmits ràpids que es poden resoldre de forma immediata sense necessitat de registre (lliurament d’un volant individual d’empadronament, lliurament de la Targeta Rosa, lliurament de la Targeta Verda, tramitació d’un Comprovant de Vida... o d’altres similars), no cal sol·licitar cita prèvia. Per accedir a l’OAC cal portar mascareta. Només es permet l’accés a les dependències municipals a les persones que han de ser ateses.

 

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C