Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

La Generalitat demanarà demà que les regions de Barcelona i Lleida passin a fase 3

Demà Cerdanyola continuarà en fase 2, però podria ser per poc temps. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha transmès aquest diumenge al president del govern estatal, Pedro Sánchez, que el comitè tècnic del Procicat donarà demà dilluns suport a la petició que totes les regions sanitàries de Catalunya passin aquesta setmana que a la fase 3 de la desescalada pel coronavirus: "Els resultats ho avalen". La petició haurà de ser ratificada pel ministeri de Sanitat.

Passar a la fase 3 implicarà que la Generalitat recuperi les plenes competències per regular la desescalada. "S'acabarà així, de fet i en la pràctica, com hauria d'haver passat fa setmanes, aquest estat d'alarma, que jutgem com a centralista i centralitzador que no hauria d'haver existit mai", ha destacat Torra. S'accepti o no la proposta del govern català, a partir del 22 de juny s'acabarà l'estat d'alarma a tot Espanya i tots els territoris passaran a la fase de "nova normalitat".

  • Publicat a Ciutat

Entren en funcionament els punts de vigilància i detecció d’incendis de Collserola

El dispositiu de prevenció d’incendis forestals al Parc Natural de Collserola s’activava ahir dilluns amb l’entrada en funcionament de les 13 torres de vigilància. Per a la realització de les tasques que genera el dispositiu d’àmbit metropolità treballaran 32 persones distribuïdes en 26 guaites forestals, 2 operaris per atendre la Central de Comunicació i 4 unitats de vigilància mòbil. El dispositiu es mantindrà actiu fins al 30 d’agost tots els dies de la setmana de 10h a 20h. El dispositiu està integrat per 36 municipis amb un total de 27.794 ha de superfície forestal. Entre aquests municipis es troba Cerdanyola del Vallès amb una superfície forestal de 1.716 ha.

Dades campanya 2019

Durant la campanya del 2019, la superfície forestal cremada al Sector Collserola va ser de 2,77 ha, repartida en 30 incendis (64% de la mitjana en nombre d’incendis),  el que suposa només un 14% de la mitjana de superfície cremada en el període 1990-2017  i  un  25%  si  ho  comparem  amb  la  del  període  2009-2018.  Crida  l’atenció  la  xifra  d’incendis, prou elevada, en comparació amb la superfície cremada. La resposta aquest  any seria difícil de trobar ja que no depèn d’un sol motiu, entre els quals esmentar el  lloc del punt d’inici en zones de baixa densitat de vegetació, una situació atmosfèrica  favorable, una ràpida i contundent intervenció d’extinció al poc de l’inici del incendi, etc.

En el terme municipal de Cerdanyola dins del Parc de Collserola es van produir tres incendis durant la campanya 2019 que van cremar 0,57 ha. El més important va ser el que es va produir el 3 de juny a Can Fatjó del Molí (Parc dels Gorgs) que va cremar 0,55 ha. Els altres dos incendis van ser el 18 de juliol al Turó de Can Cerdà i el 7 d’agost a un transformador de la Masia de Can Coll.

Campanya prevenció d’incendis de la Diputació

D’altra banda, demà, divendres 12 de juny, la Diputació de Barcelona posa en marxa la seva campanya de prevenció d’incendis a 273 municipis, entre ells Cerdanyola del Vallès. Enguany, el vehicle que fa tasques de vigilància a la Serra de Galliners cobrirà també el terme de Bellaterra i de la UAB. La campanya de vigilància i sensibilització s’allargarà fins a l’1 de setembre de forma diària de 12:30h a 19:30h.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C