Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

Samarretes solidàries amb les famílies cerdanyolenques més afectades per la covid-19

Tres dones de Cerdanyola,sensibilitzades per la situació econòmica que ha provocat la Covid-19 en moltes famílies de la ciutat, han posat en marxa una campanya de venda de samarretes amb disseny de l’il·lustrador cerdanyolenc Pedro Villarejo. Marta Berdala, Laura Ceamanos i Anna Vidal són tres cerdanyolenques que han volgut col·laborar, en la mesura de les seves possibilitats, amb les famílies del municipi que a conseqüència de la pandèmia han quedat fortament afectades. La iniciativa solidària consisteix en la venda de samarretes dissenyades per l’il·lustrador Pedro Villarejo, autor del cartell de l’última edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola. Els diners que s’aconsegueixin recaptar aniran directament destinats a l'adquisició de productes de primera necessitat, que es farà a empreses locals i que es distribuiran a través de Càritas Sant Martí.

Les impulsores asseguren que, per sort, estan bé però són “coneixedores de com és de complicada aquesta situació per a moltes persones, no només des del punt de vista de la salut sinó també econòmicament”. Des de fa setmanes treballen per donar forma a la idea d’impulsar “una iniciativa local per a un problema global”. La proposta pretén “despertar consciències” i col·laborar amb aquelles persones de Cerdanyola que, ara per ara, no poden fer ni els àpats del dia. “La veritat és que estem molt contentes de la rebuda i ja anem per la tercera comanda, és a dir gairebé 300 samarretes encarregades i unes 200 servides”, valora Berdala. Professionalment, les tres venen d’àmbits diferents, però totes compten amb un històric de “compromís social” -mestre d'infantil, psicòloga, mestra de taller de discapacitats psíquics- i van coincidir a l’AMPA de l’escola dels seus fills. “Això ens va portar a ser bones amigues”, apunta Berdala.

Com es poden comprar les samarretes?

Les samarretes es poden encarregar enviant un missatge al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Els models són unisex i van des de la talla S fins a la 2XL.

  • Publicat a Ciutat

La PAH exigeix la paralització de tots els desnonaments

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Cerdanyola-Ripollet torna a sortir al carrer. Ahir es concentraven davant dels Jutjats de Cerdanyola per exigir la paralització de tots els desnonaments. “No només està en joc el dret a l'habitatge de les famílies, sinó el dret a la salut de tota la població en plena pandèmia mundial per la Covid-19”, assegura el manifest que s’ha llegit en la concentració on han participat una vintena de persones.


"Denunciem que allò que el Govern va vendre com una moratòria de sis mesos només afecta alguns desnonaments de lloguer que els Jutjats acreditin com a cas vulnerable per la Covid-19", destaca la Plataforma. En aquest sentti, la PAH remarca que la resta de desnonaments no s’aturaven per cap moratòria, sinó per “la suspensió de terminis processals” que es van reprendre el 4 de juny. A més, la plataforma denuncia que s’ha habilitat el mes d’agost com a hàbil: “Era l'únic mes de l'any que no sortien dels jutjats comitives judicials i policia amb l'objectiu de desnonar famílies”.

La PAH considera “un escàndol per acontentar els interessos dels de sempre (bancs, fons voltors i especuladors” que en plena pandèmia  es permeti la represa dels desnonaments quan la Covid-19 no es superarà fins que no hi hagi una vacuna. A més, creuen que la crisi sanitària ha demostrat que ”si es vol es poden suspendre els desnonaments”.

DOCUMENTS A LA WEB

A la web de la PAH s’han publicat documents perquè les persones amb amenaça de desnonament puguin recorrer. Concretament es tracta d’un formulari per sol·licitar la moratòria de 6 mesos en desnonaments de lloguer i vulnerabilitat per la Covid-19 i un altre per aturar qualsevol tipus de desnonament sense alternativa habitacional.

  • Publicat a Ciutat

Nova normalitat: mascaretes obligatòries

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat el decret de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària provocada pel Covid-19 que seran la normativa a seguir a partir del 21 de juny, quan finalitzi l’estat d'alarma. La seva vigència es perllongarà fins que hi hagi una teràpia o vacuna efectiva contra el virus.

El decret posa fi a les restriccions per moure’s per tot Espanya, fixa el distanciament social en un metre i mig i l'ús obligatori de màscares per a majors de 6 anys quan no es puguin mantenir aquestes distàncies sota multa de fins a 100 euros.

Tests als casos sospitosos

Els serveis de salut de les comunitats autònomes hauran de garantir en tots els àmbits de l’assistència i, en especial, en l’atenció primària, que “a qualsevol cas sospitós de Covid-19 se li realitzarà una prova diagnòstica per PCR o una altra tècnica de diagnòstic molecular tan aviat com sigui possible des del coneixement dels símptomes”.


Residències

Les residències hauran de tenir preparats plans de contingència per a possibles rebrots. El Govern estableix que seran les comunitats autònomes les que hauran de garantir la coordinació dels centres residencials de persones amb discapacitat i de persones grans.


Centres educatius

Els centres educatius hauran de garantir en la nova normalitat que els estudiants mantinguin una distància de al menys 1,5 metres, així com evitar aglomeracions. Quan no sigui possible mantenir aquesta distància de seguretat, s'han d'observar les mesures d'higiene adequades per prevenir els riscos de contagi.

 

 

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C