Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

L’Ajuntament cedirà “tots els espais possibles” a les escoles per a l’inici del curs 2020-21

La Generalitat va anunciar que el curs 2020-21 començarà al setembre amb grups reduïts i demanava la col·laboració del món local per aconseguir més espais on ubicar grups-classe. “Cedirem a les escoles tots els espais que puguem per garantir aquest inici de curs presencial, però serà difícil perquè els espais municipals que tenim són els que són i molts no estan preparats per a l’activitat lectiva”, remarcava el regidor d’Educació, David González, en roda de premsa. També anunciava que el consistori està “en contacte amb els centres educatius i amb el Departament i pendents de conèixer la necessitat d’espais”.

Quan Cerdanyola arribi a la fase 2, els centres podran obrir, però l’assistència serà voluntaria i no es farà activitat lectiva. A més, es farà amb ràtios reduïdes -no es podran superar els grups de 13 alumnes a primària i de 15 alumnes a secundària- i d’acord a totes les “normes d’higiene i seguretat” marcades pel pla de desescalada.  Actualment es continuen realitzant  les desinfeccions i neteges necessàries, apuntava González.
 
Minimitzar l’escletxa digital

L’Ajuntament va impulsar un operatiu per minimitzar l’escletxa digital en la situació actual que l’activitat es fa de forma telemàtica. El cost d’aquest operatiu ha estat de 24.030 euros. El material subministrat pel consistori han estat 180 connexions a Internet, 200 targetes SIM i 90 tauletes (60 d’aquestes de l’Escola Municipal La Sínia). El material va ser distribuït entre 157 alumnes i el va fer Creu Roja. A més, des del Departament d’Educació de la Generalitat també s’han facilitat 49 connectivitats i 42 tauletes. En aquests moments, encara quedaria algun cas aïllat que està esperant rebre el material de la Generalitat “per problemes en l’enviament o el contacte amb la família”, apuntava González
 
Preinscripcions: 458 a Primària i 474 a  Secundària

Els centres educatius de Cerdanyola han rebut 458 sol·licituds d’infants -Bellaterra 48, Carles Buïgas 19, Collserola 25, La Sínia 53, Les Fontetes 9, Saltells 18, Sant Martí 17, Serraperera 37, Turó de Guiera 51, Xarau 31, Escaladei 18, FEDAC Cerdanyola 34, Montserrat 35 i Ramon Fuster 63- que l’any vinent han de cursar P3, la majoria d’elles s’han tramitat de forma telemàtica i només un percentatge reduït de forma presencial.

D’altra banda, les Escoles Bressol Municipal han cobert gairebé el 65% de les seves places, tot i que és possible que arribin preinscripcions fora de termini.

Les preinscripcions realitzades per a 1r d’ESO -Banús 125, Forat del Vent 83, Gorgs 84, Jaume Mimó 83, Pere Calders 64, Escaladei 5, Montserrat  9 i Ramon Fuster 16-  han estat 474.

Els Casals d’Estiu encara estan definint-se

Enguany, l’organització dels casals s’ha hagut d’adaptar a les necessitats específiques de la crisi de la Covid-19 i estarà subjecte a les indicacions de les autoritats sanitàries. Fa dues setmanes la Generalitat anunciava que es faran a partir de la fase 3 en grups de fins a 10 nens amb un monitor de referència i respectant la distància de seguretat de dos metres. En aquest sentit, González, que també és regidor d’Infància i Joventut, destacava que porten temps treballant per definir un nou format dels casals d’estiu municipals. “Amb més espais i amb mesures d’higiene i seguretat estrictes. També garantint l’estabilitat emocional dels infants i les seves necessitats”, apuntava el regidor. La voluntat del govern municipal és començar els Casals l’última setmana de juny o la primera de juliol, però “les dates encara no estan tancades”.

 • Publicat a Ciutat

Les principals vies de la ciutat comencen a reservar-se als vianants aquest cap de setmana

L’Ajuntament de Cerdanyola transformarà les vies principals de la ciutat en espais per a les persones per tornar a omplir de vida els carrers de la ciutat amb seguretat. Aquest cap de setmana serà el primer en el qual es tancarà al trànsit diversos carrers creant espais lliures per al passeig de la ciutadania garantint les distàncies de seguretat interpersonal.  

Trams de carrers tancats al trànsit durant els caps de setmana entre les 17h dels divendres i les 23:55h dels diumenges:

 • Avinguda de la Primavera: des de la plaça de l'Estatut fins a l'avinguda de Guiera
 • Avinguda de Catalunya: des de l'avinguda de la Primavera fins a la plaça d'Enric Granados.
 • Carrers de Sant Martí / Sant Ramon: des de la plaça de Francesc Layret fins al carrer d'Anselm Clavé
 • Avinguda de Canaletes: des del passeig d'Horta fins al carrer Costa
 • Carrer de Sant Marcel·lina: des del carrer de Sant Antoni fins al carrer de Sant Daniel
 • Carrer de la Flor de Maig: des del carrer de Sant Ramón fins al carrer de Santa Rosa

Aquesta mesura excepcional es mantindrà en vigor fins a nou avís per guanyar espai per a la població en detriment del vehicle privat amb l’objectiu de garantir que la ciutadania pugui passejar de manera segura en espais prou amples per mantenir la distància de com a mínim dos metres entre persones. En el cas de no poder garantir aquesta distància és obligatori l’ús de mascareta en persones a partir dels 6 anys i recomanada en infants de 3 a 5 anys. Els veïns i veïnes residents a les zones tancades a la circulació podran seguir accedint als seus pàrquings si és necessari.

Afectació a les línies de bus

Aquesta mesura afectarà diverses línies d’autobusos que modificaran els seus recorreguts.

 • Les línies direcció Fontetes/Barcelona/Ripollet 
  • e3, B4, B2, SU3 i N62: des del carrer Santa Anna els serveis es desviaran pels carrers Camèlies, Foment i passeig Acàcies cap a l'avinguda Primavera. S'eliminaran les parades de l'Ajuntament i Primavera (Ateneu) i s'establirà parada provisional a l'avinguda Primavera amb el passeig Pont. Al carrer Camèlies s'establirà una prohibició d'aparcament de 10 metres línials al costat esquerra i de 5 metres a la dreta des del pas de vianants del semàfor per facilitar el gir dels autobusos. La línia SU3 efectuarà el gir cap a passeig Acàcies des del carrer Francesc Layret per poder efectuar la parada d'Enric Granados.
  • A4 - B7: des del carrer Santa Rosa els serveis es desviaran per avinguda Guiera i passeig Horta cap a avinguda Primavera. S'establirà una prohibició d'aparcament al costat esquerra de la calçada del passeig Horta entre els carrers Torras i Bages i Torrent de les Flors (sentit plaça Estatut) per facilitar el pas dels autobusos.
  • SU1: des de carrer Altimira continuarà pel carrer Sant Iscle, passeig Cordelles, carrers Bonasort i Foment i passeig Acàcies cap a l’avinguda Primavera i carrer Pineda. S'eliminaran les parades de avinguda Canaletes/Costa i avinguda Canaletes/Horta (també per la línia SU3).
 • Línies direcció Sant Cugat/RenfeUAB/Sabadell
  • B7: Efectuarà el canvi de sentit a carretera Barcelona i eliminarà les parades de avinguda Catalunya i plaça Enric Granados.
  • SU1: des d'avinguda Primavera els serveis es desviaran per carrer Pineda, ronda Cerdanyola, avinguda Sant Iscle cap al carrer Lluís Companys. S'eliminaran les parades d’avinguda Primavera (plaça Pla de les Alzines), avinguda Catalunya i plaça Enric Granados.
  • SU3: Des d'avinguda Primavera els serveis es desviaran per carrer Pineda, ronda Cerdanyola, avinguda Sant Iscle i passeig Cordelles cap a carrer Francolí. S'eliminaran les parades d’avinguda Primavera (plaça Pla de les Alzines), avinguda Catalunya i carrer Santa Anna.
 • Publicat a Ciutat

L'àrea metropolitana serà una sola regió a partir de dilluns

Les regions sanitàries de Barcelona, l’àrea metropolitana nord -on pertany Cerdanyola- i la sud seran una sola regió sanitària a partir de dilluns 1 de juny. El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat d’unificar les tres regions i es permetrà la mobilitat entre tots els municipis que les conformen. L'àrea metropolitana de Barcelona es mantindrà en fase 1 fins com a mínim el 8 de juny.

QUI PASSA A LA FASE 2?

Aquest dilluns el 70% de la població de l’estat espanyol ja estarà en la fase 2. Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passaran a fase 2 i se sumen al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, que ja hi són des de la setmana passada. Així, a Catalunya, només Lleida i l’àrea metropolitana de Barcelona seguiran en fase 1.

QUÈ ES POT FER EN FASE 1?

Als territoris en fase 1 es permeten reunions de fins a 10 persones i s'obre el petit comerç, les terrasses amb la meitat de l'aforament del que és habitual, i els allotjaments turístics sense ús de zones comunes i amb restriccions. Es poden celebrar espectacles culturals amb fins a 30 persones assegudes en espais tancats, i fins a 200, també assegudes, a l'aire lliure, i els museus es poden visitar amb un terç de l'aforament, tot i que a Cerdanyola encara no han obert. Es permeten viatges a segones residències, sempre i quan es trobin dins la mateixa regió sanitària. Per últim, en municipis de fins a 10.000 habitants i amb una densitat de població inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat s'apliquen algunes mesures extraordinàries d'alleujament, com ara la supressió de les franges horàries per passejar, fer esport i sortir amb infants.

 • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

 • 24 Març 2016 18°C 8°C
 • 25 Març 2016 16°C 8°C