Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

Salut proposa que Barcelona i les regions metropolitanes passin a la fase 1

El procés de desconfinament gradual per la Covid-19 continua i el Departament de Salut proposa que, a partir del dilluns 25 de maig, diversos territoris avancin de fase. En concret, que la ciutat de Barcelona i les regions metropolitanes nord -on s'ubica Cerdanyola- i sud passin a la fase 1; mentre les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt-Pirineu, avancin cap a la 2. El Departament de Salut va enviar ahir al govern espanyol aquesta nova proposta de desconfinament.

Es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic

Aquest avançament a la fase 1, pel que fa a l’àmbit de la ciutat de Barcelona s’ha treballat de manera coordinada i compartida en el marc de l'oficina conjunta, que implica al Govern de la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona per controlar que aquesta desescalada es fa de forma controlada i segura. L’avançament d’una fase a una altra, en general però especialment pel que fa a la capital catalana i a la seva àrea metropolitana, es basa en la conjunció de múltiples factors. Així, i més enllà del fet que hagin passat més dies des de les primeres propostes, s’està constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-; aquesta realitat, afegida al fet que ja faci més dies que s’ha impulsat la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR a l’atenció primària, fa concloure que ja és un bon moment per a fer aquest pas de fase.

Als territoris que avancen a la primera fase es reprèn l’activitat esportiva, tant professional com no professional, amb l’aplicació de restriccions i mesures d’higiene i seguretat. També és possible reunir fins a 10 persones -sempre que resideixin a la mateixa regió sanitària, doncs sí està permès ja desplaçar-se dins la mateixa regió sanitària- ja sigui a l’aire lliure, als domicilis o a les terrasses d’establiments de restauració. En aquest sentit, les terrasses poden obrir amb la meitat del seu aforament habitual, i es pot anar a comprar o gaudir de serveis en establiments, sense cita prèvia, que no superin els 400 metres quadrats; també és possible allotjar-se en hotels i establiments turístics sense fer ús de les zones comunes. En l’àmbit de la cultura, es pot assistir a espectacles d’un màxim de 30 persones en espais tancats o 200 a l’aire lliure, visitar museus amb el 30% de l’aforament i anar a biblioteques per a préstec i devolució de materials. Per últim, es pot anar a llocs de culte si no se supera un terç de l’aforament i celebrar vetlles i enterraments de fins a 10 persones en espais tancats, per exemple.

  • Publicat a Ciutat

La Marea Pensionista torna al carrer per defensar els serveis públics

'Retallar en sanitat mata’. Amb cartells amb missatges tan contundents una desena de persones de la Marea Pensionista protagonitzaven aquest dilluns la seva segona acció reivindicativa. Durant 15 minuts han passejat complint les mesures de seguretat per la plaça Abat Oliba. I ho tornaran a fer cada dilluns en un horari que dependrà de si Cerdanyola ha entrat en fase 1 o no.

L’objectiu és continuar reclamant un serveis públics de qualitat. “La situació actual de la sanitat no ve d’ara, és fruit de totes les retallades que s’han patit. Hem de continuar reclamant que sobretot tot l’assistència sanitària als pobles estigui coberta amb qualitat i la plantilla adequada”, remarca el portaveu del col·lectiu, Ignacio Laguna.

Altres de les demandes del col·lectiu són que es compleixi 100% la Llei de Dependència i la lluita en contra de la privatització al sector de les residències de la gent gran. En definitiva, “serveis públics dignes per a una vida digna”, destaquen. “Lluitem per uns serveis 100% públics, que s’han demostrat imprescindibles si volem una societat més justa”, indiquen.

  • Publicat a Ciutat

Flexibilització de la fase 0 de la desescalada a Cerdanyola

Des d'avui 18 de maig l’àrea metropolitana de Barcelona i per tant també a Cerdanyola viuenuna flexibilització de la fase 0. Entre d’altres mesures, la nova ordre ministerial estableix que a la regió sanitària metropolitana nord els locals i establiments comercials de menys de 400m2 podran obrir sense cita prèvia per atendre de forma individual als seus clients. El seu aforament quedarà reduït a una tercera part i es mantindrà l’horari d’atenció preferent a les persones de més de 65 anys. Les activitats de culte religiós es podran realitzar amb un terç del seu aforament habitual i mantenint la distància de seguretat i a les vetlles funeràries podran assistir fins a 10 persones en recintes tancats (15 a l’exterior). Els centres educatius i universitats es reobriran per a tasques de desinfecció i posada a punt i també tindrà lloc la reobertura gradual d’instal·lacions científiques.

A més, els esportistes professionals i federats es podran moure dins de la seva regió sanitària per entrenar de manera individual.

Els museus locals no s'obriran fins a la fase 1

El govern municipal ha decidit esperar-se a la fase 1 per obrir els museus municipals (Museu d’Art de Cerdanyola i Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver). D’altra banda, seguint les recomanacions de la Diputació de Barcelona, el servei de préstec a la Biblioteca Central de Cerdanyola també es reprendrà a la fase 1.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C