Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

La Generalitat proposa que Cerdanyola segueixi en la fase 0 de la desescalada

Cerdanyola i totes les poblacions que formen part de la Regió Metropolitana Nord continuaran en l'actual fase 0 el proper dilluns, segons la proposta que la Generalitat ha fet avui. El Departament de Salut  ha proposat que a partir de la setmana vinent només les regions sanitàries de Catalunya Central, Lleida i Girona avancin a la següent fase del desconfinament. "Continuem treballant per fer una proposta de cara a la setmana que ve sobre les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud. Volem presentar una proposta adequada als tres àmbits que ens permeti anar endavant i no ens faci tornar enrere", ha assegurat la consellera de Salut, Alba Vergés. "Hem de tenir en compte la realitat del país. Barcelona és la capital i té una capacitat assistencial molt alta, però també té molta densitat demogràfica. L'àrea metropolitana concentra el 66% de la població i hem de veure de quina forma es pot controlar millor", afegia. El vist-i-plau final serà del Ministeri de Sanitat, que anunciarà la seva decisió divendres.

 La proposta de no passar de fase de la Generalitat es basa en un índex que mesura cada dia els casos nous de malalts en les últimes dues setmanes i la taxa mitjana de transmissió de la malaltia, a més de la diagnosi i seguiments de llits a la UCI. Salut remetrà en el seu informe a el Govern espanyol una proposta perquè Barcelona i la seva àrea flexibilitzin les mesures de confinament, unes mesures que no s'han concretat en la compareixença ni tampoc quan entrarien en vigor, si el dilluns 18 de maig o ja el següent dilluns 25.

 

 

  • Publicat a Ciutat

L’Ajuntament distribueix mascaretes per a tots els infants d’entre 3 i 13 anys

L’Ajuntament de Cerdanyola va començar a enviar dilluns per correu postal un total de 6.134 mascaretes per als infants del municipi amb edats compreses entre els 3 i els 13 anys. Es tracta de mascaretes reutilitzables que es poden rentar fins a 140 vegades. El repartiment es fa de forma individual, a les bústies de les llars de tots els infants, segons les dades extretes del cens municipal. "Aquesta mesura té per objectiu que tots els infants que ho desitgin puguin sortir al carrer amb els seus pares, mares o tutors, en virtut de l’aixecament parcial del confinament", segons assegura el consistori en un comunicat.  La intenció és que cap nen o nena es quedi a casa per no disposar d’una mascareta. Alhora, el consistori vol vetllar perquè aquesta sortida al carrer després d’un llarg confinament es produeixi amb les màximes garanties de seguretat possibles per als més joves de cada casa.

Els infants de la ciutat rebran un sobre amb una mascareta i una carta informativa de l’alcalde Carlos Cordón sobre com fer ús correcte de la mateixa i convidant als petits a continuar seguint les mesures indicades per les autoritats sanitàries. L’enviament també va acompanyat per un diploma personalitzat reconeixent l’esforç i el bon comportament dels nens i nenes de Cerdanyola durant els dies de confinament total, uns llapis de colors i un cartell amb la frase 'Tot anirà bé' per pintar. "Aquest és un reconeixement de la ciutat de Cerdanyola als i les infants i joves que han demostrat, durant sis setmanes, una gran actitud malgrat haver d’estar confinats a casa", remarca el govern local.

 

  • Publicat a Ciutat

Els Casals d'Estiu es faran en grups de 10 infants i respectant els dos metres

Els casals, colònies i activitats d'educació en el lleure d'aquest estiu es faran en grups de fins a 10 nens amb un monitor de referència i respectant la distància de seguretat de dos metres. Així, ho ha explicat la secretària d'Atenció a la Infància, l'Adolescència i la Joventut, Georgina Oliva, que ha apuntat que les activitats de lleure es posaran en marxa progressivament i a partir de la fase 3. Oliva ha remarcat el compromís del govern català en fer possibles les activitats de lleure aquest estiu, assegurant que es puguin desenvolupar amb mesures de seguretat i protecció per als infants i adolescents que hi participen i per a les persones que en tenen cura. “L’educació en el lleure és una eina imprescindible per al desenvolupament integral dels infants i adolescents i en el context en què ens trobem és més necessària que mai”, destacava Oliva.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies està definint un Document Marc d’Educació en el Lleure per a l’estiu 2020, un projecte que s’està treballant de manera conjunta i coordinada des de fa dies amb les entitats i empreses del sector, el món local i també amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i el Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya. “Aquest document és un punt de partida, en primer lloc l’hem d’acabar d’aterrar a les diferents activitats de l’àmbit del lleure. D’altra banda, ho hem de treballar amb els ens municipals, és importantíssim aterrar aquest document marc a la realitat de cada municipi”, apuntava Oliva, que afegia que s’ha de concretar aquest protocol marc amb els municipis “concertadament, dialogant, parlant i treballant al costat del sector del lleure”.

Què diu el document?

Entre d’altres, el document destaca les diferents activitats s’adrecen a nens, nenes i adolescents amb edat compreses entre els 3 i els 17 anys. Es preveu que les activitats de lleure participades per infants i adolescents i personal educatiu del mateix territori podran començar en la fase 3. Es contempla la realització de casals, colònies, acampades, rutes i camps de treball. Es prioritzarà que les activitats es duguin a termes en zones amb baix risc de contagi o zones lliure de coronavirus. En el cas dels casals d’estiu serà important valorar la proximitat amb el domicili dels infants per tal d’evitar desplaçaments llargs. El desplaçament entre zones per realitzar aquestes activitats es preveu que sigui sempre entre territoris que es trobin en la mateixa fase de desconfinament i a partir de la fase 3. Es treballarà en petits grups de convivència de 10 persones, encara que l’activitat tingui més participants. La ràtio serà d’un monitor/a cada 10, començant sempre amb un mínim de dos monitors per activitat. Pel que fa a la convivència, es prendrà com a mesura estàndard que cada participant disposi de 4 metres quadrats, i la distància per a dormir haurà de ser de 2 metres “entre caps”. Els espais s’hauran de delimitar per activitats i usos, i les entrades seran esglaonades. Estaran permeses les activitats de jocs tradicionals a l’aire lliure; activitats de natura; jocs i esports d’aigua a la piscina o al mar; esports i activitats sense contacte físic i proximitat dels tronc superior del cos i les cares; dansa, música, teatre, i altres arts escèniques, i jocs amb pilota.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C