Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

Normativa i recomanacions per a la pràctica de l'activitat física i passejos a Collserola

Demà dissabte 2 de maig algunes activitats fins ara no permeses per la declaració de l’estat d’alarma, com l’esport a l’aire lliure o els passejos, es podran fer seguint la normativa marcada per les autoritats sanitàries (http://www.cerdanyolaaldia.com/ciutat/item/1459-passejos-a-1km-i-esport-dins-del-municipi). Aquesta nova situació fa preveure que molts dels ciutadans, dels municipis que formen part del Parc, faran ús d’aquest espai natural. Davant d’aquest fet, caldrà planificar la sortida en funció de les franges horàries establertes, i en la mesura del possible, evitant el primer dia de l’aixecament de la restricció.

De la mateixa manera, informem que degut als últims temporals de pluja, una part de la xarxa bàsica de camins del Parc resta malmesa i, alguns trams tancats al pas. S’estan realitzant les tasques de manteniment i retirada d’arbres però algunes de les afectacions més importants, com esllavissades i esvorancs, requereixen actuacions d’obra. Tampoc es descarten noves caigudes de vegetació i arbres a causa del vent previst per aquests dies. Els esforços dels Serveis Tècnics se centren, en aquest moment, en l’obertura de la xarxa bàsica de prevenció d’incendis.

Quina és la normativa que cal respectar si s’accedeix al Parc Natural?

 • Totes les activitats estan regulades per les Ordenances del Parc de Collserola i cal seguir els consells de bones pràctiques publicats al web del Parc.
 • No es permès agafar el transport públic ni vehicle privat per anar a indrets allunyats de domicili habitual. En aquest sentit, les àrees de lleure i d’estada del Parc resten tancades així com els accessos a totes les zones d’aparcament públic. Igualment, tots els equipaments d’informació, ús públic i educació ambiental, restaurants o allotjaments seguiran tancats fins a nou avís.
 • Els passejos i l’activitat esportiva només es podran realitzar pels camins més amples de 2 metres, per tal de respectar, en tot moment, la distància interpersonal amb altres usuaris.
 • Les passejades i activitats esportives es podran realitzar entre les 6-10 h i les 20-23 h(*). Tot i que es recomana no accedir al Parc en horari nocturn per minimitzar les afectacions a la fauna salvatge.
 • L’activitat esportiva s’ha de realitzar de manera individual, mantenint una distància de seguretat de 2 metres i dins del municipi habitual.
 • Els passejos es podran realitzar sols o acompanyats per una sola persona amb la que es convisqui i sempre mantenint la distància de seguretat amb la resta d’usuaris, a una distància no superior a un quilòmetre respecte al domicili.
 • Els passejos amb infants menors de 14 anys han de ser a peu, a un quilòmetre de distància màxima del domicili habitual del menor, acompanyats només per un adult i com a màxim, d’una hora al dia.
 • El passeig amb gossos s’ha de realitzar a prop del domicili familiar (sense l’acompanyament d’altres persones, ni en grup). Cal seguir les mesures higièniques habituals i recollir els excrements.
 • Les activitats organitzades al Parc Natural resten supeditades a l’aixecament de les restriccions derivades del Reial Decret 463/2020 o les seves pròrrogues.
 • Publicat a Ciutat

En Comú Podem assegura que treballa intensament com a oposició constructiva

Davant d’aquesta greu crisi, és época de teixir consensos, defensa la coalició. “La política d’esgarrapar vots s’hauria d’arraconar”, destaca la portaveu d’En Comú Podem, Pilar Adell. En roda de prensa virtual, la formació defensava que durant tot aquest període han treballat intensament. “Hem tingut una actitud col·laborativa i propositiva des del principi amb el govern, però també els hi hem demanat respostes”, apuntaven Adell i la regidora Cecilia Collado.

En la “la línia de sumar esforços per posar el benestar dels nostres conciutadans i conciutadanes al centre de l’acció política del nostre consistori”, la coalició va presentar el 6 d’abril una bateria de 41 propostes -17 econòmiques i 24 socials- al govern municipal. “Algunes d’elles ja han estat posades en marxa pel govern municipal i d’altres s’estan treballant perquè són de difícil aplicació, entenem que els serveis municipals estan fent el que podem”, explicava Adell. Concretament de les 17 propostes fiscals ja s'han aplicat 10 i de les 24 propostes socials s’han posat en marxa 11.

Algunes de les propostes econòmiques de la coalició són taxa zero per a les altes d'activitats econòmiques o professionals, finestreta única municipal per atendre la ciutadania en temes sobrevinguts per la covid-19, assistència tècnica en la tramitació de la prestació d'atur i recollir totes les dades possibles sobre l’estat del petit comerç de la ciutat i situació sobre autònoms per tal de tenir informació actualitzada i poder prendre mesures ajustades a la realitat de la nostra població.

En l’apartat social destaquen propostes com exigir al Departament de Salut l’exigència del manteniment d’obertura i funcionament dels ABS de la Ciutat,  mediarperquè no es facin talls de subministrament entre les subministradores i les famílies/persones en precari (ocupacions sense títol), l’empadronament de famílies no regulades perquè puguin accedir a tots els serveis públics, vetllar per administrar tot el material necessari perquè els nens de les famílies que ho necessitin puguin acabar el curs escolar, recollida de dades reals de l’estat d’atenció de les persones grans de la ciutat que són usuàries del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), servei de suport a compres i proveïment menjar o medicaments als crònics, fer la demanda de test de detecció de la COVID-19 per a totes les persones de les residències de gent gran.  

En relació a la creació d’una taula de treball amb els agents econòmics i i d’una altra amb els agents socials, En Comú Podem defensa que són “dues taules diferents, però que no han d’estar d’esquenes”. Aquestes taules, apunta el regidor Isaac Martínez, haurien d’elaborar un pla de xoc social i econòmic on el qual s’aposti per la producció, distribució i consum de proximitat i que doni més oportunitats a les dones, entre d’altres. “Aquest pla de xoc necessita uns nous pressupostos que hem de treballar tots els grups municipals”, indica Martínez.  

Per què no van donar suport al document signat per la resta de grups de l’oposició?

Des de la coalició asseguren que no van poder donar suport a la bateria de propostes presentada dimarts per la resta de l’oposició perquè els hi van donar poc marge temps. "Ens van demanar si volíem donar suport i aportacions amb 15 minuts de temps per fer-ho perquè es volia enviar a la premsa", explica Adell. “Vam demanar més temps per treballar-ho i vam enviar les nostres aportacions a les 20.09 h del mateix dimarts, però el comunicat ja s’havia publicat. Ens van oferir fer una segona publicació, però vam considerar que era poc seriós", assegura Adell. “Per a nosaltres consensuar no és que t’enviïn un document ja pactat i et diguin que signis ràpid”, afegeix Martínez.

Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

 • 24 Març 2016 18°C 8°C
 • 25 Març 2016 16°C 8°C