Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

Ja es poden demanar els ajuts extraordinaris per a les persones treballadores autònomes

Des d'avui ja es pot sol·licitar l’ajut extraordinari del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a les persones treballadores autònomes que s’han vist afectats econòmicament per la crisi sanitària de la Covid-19. Es tracta d’un ajut econòmic de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes –persona física- que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes de la Covid-19 en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d’alta en activitats de les que les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d’altres fonts alternatives d’ingressos.

El Departament destinarà a aquest ajut 7,5 milions d’euros, s’atorgarà pel procediment de concurrència competitiva fins a l’exhauriment de la partida pressupostària i preveu que beneficiï més de 4.000 persones treballadores autònomes.

Per accedir a aquesta prestació, les persones treballadores autònomes –persona física- hauran d’estar donades d’alta al règim especial de treballadors autònoms de la Seguretat Social (RETA) i tenir domicili fiscal a Catalunya. L’accés a l’ajut s’aconsegueix mitjançant l’acreditació de pèrdues econòmiques en el mes de març de 2020 en comparació amb el mateix mes de març de 2019. En el cas de les persones treballadores autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l’alta al RETA.

COM FER-HO?

Per rebre més informació sobre l’ajut a les persones treballadores autònomes, es pot contactar amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del telèfon 93 622 04 00 en horari laboral, o bé mitjançant la pàgina web treball.gencat.cat/ca/ambits/autònom o de la bústia de correu electrònic gen.cat/contacte (Treball > Empresa. Autònoms).

  • Publicat a Ciutat

Catalunya necessita urgentment personal per atendre els majors en les residències pel coronavirus

El Departament d'Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha llançat una crida urgent a tots aquells professionals en la cura i atenció de persones de la tercera edat - o bé els que no tinguin titulació però sí voluntat de col·laborar en la seva cura- perquè, davant la situació d'emergència, es dirigeixin a ells per a reforçar els equips que treballen en les residències.

La urgència és deguda a les baixes entre els professionals que treballen en els centres geriàtrics i les necessitats creixents en aquests centres. Segons xifres d'aquest dijous, 3.702 dels més de 75.000, que representa el 5%, estan aïllats o tenen símptomes de COVID 19. Segons el secretari d'Assumptes Socials i Famílies, Francesc Iglesies, “la principal dificultat que tenim són les baixes i necessitem reforçar els equips”.

Totes aquelles persones interessades es poden enviar el seu currículum a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé en la pàgina web del Servei Català d'Ocupació (SOC), en la borsa de treball del SOC.

La crida més urgent és per a reforçar equips mèdics i infermeria, però també el personal auxiliar que cuida de la higiene i la manutenció dels majors. Per això, aquelles persones que no tinguin formació però sí voluntat, el departament realitzarà un curs de formació perquè estiguin preparats per a això.

A aquesta crida d'urgència de la Generalitat s'ha sumat l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (Acra) que afirma que "necessita incorporar a treballar" de manera immediata a persones, amb titulació o sense ella, per a la cura de persones grans. La necessitat, afirmen, és per a tota Catalunya però especialment en la zona de Barcelona.

Per a acollir a aquests treballadors i treballadors en els dies laborables, s'han condicionat hotels prop de les residències. L'associació també ha posat un correu electrònic on enviar els currículums Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
. / Redacció-AMIC

  • Publicat a Ciutat

Incendi al passatge de Can Codonyars

Nit amb incident a Cerdanyola. Quan passaven la 1  de la matinada els Bombers han activat cinc dotacions per un incendi a la cuina del pis 1r 1a núm. 11-13 del passatge de Can Codonyars. A l'arribada dels efectius el foc, que afectava un pis de la primera planta, estava totalment desenvolupat. Com a mesura preventiva s'han desallotjat les 13 persones que hi havia a l'immoble, de planta baixa més quatre, algunes de les quals es trobaven confinades al terrat i a un pati interior. El Servei d'Emergències ha atès, in situ, tres persones. Aquest matí es revisarà l'afectació estructural de l'edifici, segons han anunciat els Bombers.
 
Què va passar?
 
Els veïns dels pisos 1r 2a, 2n 1a i 2n 2a, van aconseguir passar per balcons i patis cap els pisos de la finca del carrer Anselm Clavé, núm. 14, per on aconsegueixen arribar al carrer; segons ha informat l'Ajuntament. S'indica des del carrer als ocupants dels pisos 3r i 4t, que restin a l'interior dels seus habitatges, tancant portes i finestres i col·locant tovalloles mullades a la part baixa de les portes, on van quedar fins la finalització de les tasques d'extinció. 
 
Al lloc es desplacen dos camions bomba i un camió escala de Bombers de la Generalitat del parc de Sabadell, així com tres ambulàncies i un metge del SEM. Un cop finalitzada l'extinció i realitzada inspecció per part de Bombers es determina que la paret mestra de separació de la finca que correspon als pisos 1r 1a i 2n 1a, la qual limita amb la part de la finca del carrer Sant Enric, núm. 11 que dona al passatge Codonyers, està afectada, per explosió de varis maons i alguns revoltons, per la qual cosa sol·liciten la presencia de l'arquitecte municipal. 
 
Així mateix, Bombers manifesten que l'edifici quedarà sense servei d'aigua, gas i electricitat i que seria convenient que els veïns de l'edifici passaran la nit en un altre lloc.  El veí del pis afectat ha estat l'únic ferit lleu per inhalació de fum, essent atès al lloc pels sanitaris sense ser necessari el seu trasllat. Bombers de la Generalitat finalitzen les seves tasques a les 05:40 hores. En total es van reallotjar a l'Hostal un total de sis adults i un menor.
  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C