Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

L’Ajuntament inicia el repartiment de 177 kits informàtics per al seguiment del curs escolar

El consistori ha iniciat avui el repartiment de 177 kits informàtics perquè tots els infants de la ciutat facin el seguiment 2.0 del curs escolar. Es  tracta de materials comprats amb recursos municipals que "garantiran l’accés dels infants a l’educació 2.0 i evitaran que la bretxa digital deixi a ningú a la cuneta", segons apunta l'Ajuntament en un comunicat.

 
La setmana del 20 d'abril els Serveis Territorials d'Ensenyament van comunicar a l'Ajuntament de Cerdanyola el repartiment de dispositius informàtics amb connexió per a 91 famílies. Es tractava d'una primera fase dintre d'una intervenció global que pretenia assistir a tots els infants que ho necessitessin, però que malauradament s'allargava massa en el temps per assistir uns altres 177 casos detectats a la ciutat a l'espera d'aquestes eines educatives. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament es va decidir una compra de 200 targetes SIM de 50 GB i 180 aparells connectors wifi on, conjuntament amb els dispositius informàtics portàtils de cada centre escolar, es donarà cobertura a tots els infants de la ciutat com a mesura contra la bretxa digital.

Com és el kit?

Amb la col·laboració de Creu Roja s'han preparat els kits d'assistència segons la demanda de cada família. Contenen el dispositiu informàtic, la connexió a internet o ambdues eines. Al llarg d'aquest matí s'ha començat el repartiment domiciliari i es té previst que es completi el lliurament dels 177 kits d'assistència demà a la tarda.

En el cas que alguna família no sigui possible localitzar-la, l'Ajuntament reservarà els dispositius al Servei d'Educació i es contactarà amb aquestes famílies perquè puguin recollir el kit al servei un altre dia amb cita prèvia.

L’Ajuntament destaca en una nota "l'immens esforç que han fet els centres escolars disposant, preparant i netejant els dispositius que han prestat als seus alumnes". També destaca especialment la col·laboració de l'Escola Municipal La Sínia la qual, amb recursos municipals, ha compartit 50 tauletes amb altres centres escolars per garantir l'assistència de dispositius de tots els infants del municipi. El centre té 80 d'aquests aparells. N'ha distribuït 30 entre el seu alumnat, cedint la resta a les altres escoles. 

Finalment, durant aquesta setmana també es dotarà el CRAE Les Vinyes amb 30 tauletes, 4 connectors i 20 targetes SIM que l'Ajuntament ha adquirit durant les darreres setmanes.
  • Publicat a Ciutat

Un concurs de dibuix per mantenir viva la flama de la Baixcarnyola

La suspensió de les activitats previstes a la festa major del Roser de Maig ha obligat també a suspendre la celebració de la Baixcarnyola, la baixada de carretons organitzada pel Motor Club Cerdanyola. "Davant la impossibilitat de realitzar enguany la Baixcarnyola, volem mantenir viva la flama d'aquesta activitat tan arrelada a la festa major" amb la convocatòria d'un concurs de dibuix obert a tothom, ha anunciat el president de l'entitat, Santi Cayuela. El dibuix millor valorat per votació popular servirà de base per al cartell de la Baixcarnyola 2021.

El MotorClub penjarà tots els dibuixos rebuts fins al dia 10 de maig i els publicarà a la seva pàgina de Facebook. Les il·lustracions que rebin més m'agrada en cada categoria seran les guanyadores i rebran un premi d'una samarreta i una gorra de la Baixcarnyola. Els guanyadors es faran públics el 10 de maig (12 hores) a la mateixa pàgina de Facebook de l'entitat. 

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C