Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

Tres jornades especials de donació de sang

El Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia. Cerdanyola s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. De l’1 al 3 de maig, l’Ateneu comptarà amb un espai de donació, divendres i diumenge de 9.30 a 14.30 hores i dissabte de 9.30 a 14.30 i de 17 a 20.30 hores. Cal que els donants reservin hora des de l'adreça https://www.donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/

El coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres. A més, el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

  • Publicat a Ciutat

El Taulí engega un estudi per conèixer la resposta immunitària al coronavirus

L'hospital de referència de Cerdanyola ha posat en marxa un estudi pioner sobre la resposta immunitària en el personal sanitari de l’Hospital i un grup ampli de pacients, així com en la població de referència a Sabadell i el Vallès Occidental. L'estudi està finançat per la Fundació Banc Sabadell. A partir de les mostres analitzades es podrà determinar quina part de la població ha desenvolupat immunitat a la Covid-19 i avaluar el grau de resposta als anticossos per orientar sobre la protecció futura per fer front a la infecció.

"Conèixer l’estat serològic és una gran oportunitat per enriquir el coneixement científic sobre la covid-19 i la resposta immune que està provocant en la població", expliquen en un comunicat les dues institucions. Així mateix, permetrà conèixer la proporció real de casos que han creat anticossos, tant en pacients diagnosticats com en altres casos no detectats per no haver presentat símptomes. Aquest coneixement, a més, permetrà determinar la necessitat o no de tractaments preventius i l’establiment d’estratègies de prevenció i possible vacunació.

PRIMERA FASE

L’estudi ja ha començat en la seva primera fase, destinada al disseny, creació de bases de dades, logística, obtenció de les mostres i posada a punt dels tests serològics. La segona fase es basarà en l’obtenció i l’anàlisi serològic de les mostres i, en la fase final, es realitzarà l’anàlisi de les dades. El resultat final de la investigació està previst que es faci públic durant el primer trimestre de 2021.

Un total de nou investigadors formen l’equip responsable de la investigació, que està integrat per: Gemma Navarro, de l’àrea de Epidemiologia; Manel Cervantes i Marta Navarro, del Servei de Malalties Infeccioses; Pilar Peña i Rosa Serrano, del Servei de de Salut Laboral; Juan Francisco Delgado i Germán Julia, del Departament d’Immunologia i Isabel Sanfeliu i Mateu Espasa, de l’Àrea de Microbiologia.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C