Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

La UAB participarà a la hackató europea #EUvsVirus contra la COVID-19

La UAB s’adhereix a la hackató #EUvsVirus, l’esdeveniment que la Comissió Europea organitza del 24 al 26 d’abril per connectar experts i inversors per cercar solucions als problemes que planteja l’epidèmia causada pel coronavirus SARS-CoV-2.

La iniciativa està coordinada per la Direcció General d’Investigació i Innovació de la Comissió Europea i compta amb el suport del Parlament Europeu i del Comitè Europeu de les Regions. És una de les 10 accions prioritàries de l’ERAvsCorona Action Plan, presentat pel Consell Europeu per la lluita contra la pandèmia.

Els organitzadors pretenen reunir més de 60.000 persones per col·laborar amb noves solucions per als desafiaments de la pandèmia, així com per adaptar i escalar els projectes en que ja estiguin treballant. L’objectiu és reduir el temps d’implementació de les solucions desenvolupades, ja que els participants podran impulsar el treball ja fet per altres innovadors, en lloc d’haver de començar de zero o de duplicar esforços ja realitzats per altres equips.

La hackató està estructurada en sis categories en funció dels problemes que necessiten solucions a curt termini: salut; continuïtat de l’activitat econòmica; educació a distància i teletreball; cohesió social i política; banca digital; així com una categoria oberta a altres desafiaments. Hi participaran els 27 Estats membres de la Unió Europea, a més de Noruega, Israel, Suïssa, Turquia, Ucraïna i el Regne Unit. Les solucions seleccionades seran convidades a participar en una Plataforma del Consell Europeu d’Innovació per facilitar la connexió amb els usuaris finals i donar accés als inversors de tota Europa.

Alberto Pastor i Eduardo Rojo debaten sobre l'impacte laboral del coronavirus

D'altra banda, els professors de la Facultat de Dret Alberto Pastor i Eduardo Rojo oferiran avui (16 hores) la conferència online "Impacte laboral del coronavirus COVID-19" a través del següent enllaç.

Pastor i Rojo són tots dos professors del Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques de la UAB. Pastor és a més coordinador de la Unitat de Dret del Treball. Ha participat en diversos projectes de recerca i és autor de nombrosos estudis sobre regulació del treball, negociació col·lectiva, etc. Per la seva banda, Rojo és catedràtic de dret del treball i de la Seguretat Social i és expert en polítiques d'ocupació, relacions laborals i canvi tecnològic, i política social europea.

Aquest webinari s'emmarca dins del tretzè cicle de conferències de l'Aula Iuslaboralista UAB. Per seguir-lo, es recomana l'ús del navegador Google Chrome.

  • Publicat a Ciutat

La UAB i la UPC creen un portal per oferir suport psicològic durant el confinament

PsicoFight és un portal creat per un equip multidisciplinari d’experts de diferents universitats, i coordinat des de la UAB, que vol oferir estratègies i recursos per afrontar els conflictes més freqüents en una situació de confinament prolongat.

Segons afirma el catedràtic de la UAB, Carles Monereo, "l’objectiu del qüestionari no és examinar el participant, sinó ajudar-lo a aprendre a partir de la vivència de les pròpies emocions: com identificar-les, anticipar-les, regular-les i utilitzar-les en benefici propi i de la comunitat; és a dir, PsicoFight vol ser una ajuda per prendre bones decisions".

El contingut està format per dotze vídeos interactius, que l'usuari pot anar triant segons els seus interessos. Són vídeos curts sobre el que els experts consideren casos de conflicte freqüents durant el confinament, com perdre un ésser estimat, les baralles dels nens, les ganes de sortir de casa o la impossibilitat d’ajudar els fills amb els deures, entre d'altres.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C