Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

L'edat de les persones i l'estructura de les llars condiciona la vulnerabilitat a la COVID-19

El Centre d'Estudis Demogràfics (CED) de la UAB publica un estudi on es constata que la vulnerabilitat de les províncies espanyoles a la COVID-19 ve donada per la major o menor proporció de persones joves i grans i per les pautes de co-residència d'aquestes. Les províncies més envellides (Zamora, Lugo, Ourense, Salamanca) tindrien el doble de mortalitat per 100.000 habitants que les més joves (Ceuta i Melilla, Almeria, Las Palmas). Madrid i Barcelona presentarien valors similars. Una de les principals troballes d'aquesta investigació és que encara que només el 14% de la població menor de 65 anys resideix amb població anciana, aquests podrien induir més de la meitat dels contagis dins de la llar, i això s'hauria de tenir en compte a l' hora d'extremar les precaucions a la llar, però també en la gradualitat del desconfinament.

Els investigadors Albert Esteve, Iñaki Permanyer i Diederik Boertien, publiquen avui aquest estudi -"La vulnerabilitat de les províncies espanyoles a l'covid-19 segons la seva estructura per edat i de co-residència: implicacions per al (des) confinament" - a la revista divulgativa Perspectives Demogràfiques. Els investigadors argumenten que a l'hora de prendre mesures per mitigar els efectes adversos de la Covid-19, epidemiòlegs i polítics haurien de tenir en compte com l'estructura per edats i els patrons de co-residència condicionen la vulnerabilitat de les poblacions davant la malaltia. Més enllà de l'edat, les estratègies de (des)confinament i els models epidemiològics haurien d'incorporar amb més intensitat dades demogràfiques i de llars per evitar, especialment, la transmissió de la malaltia a persones grans. Aspectes com la densitat fora i dins de les llars haurien de ser estudiats també, afirma l'estudi.

  • Publicat a Ciutat

53 nous casos positius per covid-19 en les últimes 24 hores

El mapa territorialitzat per municipis de la Generalitat indica que actualment hi ha 340 casos positius oficials de Covid-19 a Cerdanyola. Aquesta xifra suposa 53 casos més en les últimes 24 hores, quan la dada era de 287. També, segons el darrer informe de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, s'han detectat 429 casos negatius al municipi. Aquestes dades recullen els pacients que han estat diagnosticats a partir d'una prova de laboratori (PCR) i, alhora, s'ha pogut identificar la seva zona de residència.

DADES SEGONS ABS A 14 D'ABRIL

Segons les dades per Àrea Bàsica de Salut (ABS) a data 14 d'abril (última actualització disponible), a Cerdanyola 1 (CAP Serraperera) s'han detectat 103 casos, 157 a Cerdanyola 2 (CAP Canaletes) i 49 a Cerdanyola-Ripollet (CAP La Farigola).

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C