Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

El Rotary Cerdanyola impulsa un projecte telefònic d'acompanyament a persones grans soles

Les iniciatives solidàries no paren de créixer a la ciutat. El Rotary Cerdanyola -conjuntament amb tots els altres clubs dels districtes espanyols 2201, 2202 i 2203- ha engegat un projecte d'acompanyament telefònic a la gent gran o vulnerable que viu sola i necessita poder parlar amb algú que l'escolti en aquests moments de confinament per la covid-19. La iniciativa ‘Responem contra la solitud’ compta ja amb un equip de voluntaris del club local i persones que s’hi han volgut sumar de forma desinteressada per estar disponibles al telèfon i atendre les trucades. “Aquestes es deriven d'un callcenter que s’ha posat a disposició gràcies al projecte de tots els clubs rotary de catalunya i dels districtes espanyols en el número telèfon únic 935 953 722”, expliquen des del Rotary Cerdanyola. 

Com fer-se voluntari?

Si algú vol sumar-se a la iniciativa com a voluntari només cal enviar el nom, mail i telèfon al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Com a resposta, rebrà un codi QR i les instruccions per instal·lar i activar la App (Android i Apple) que permetrà atendre les trucades. A Cerdanyola ja hi ha 22 voluntaris.

Lliurament de guants

D’altra banda, el Rotary Cerdanyola ha lliurat a Serveis Socials de l’Ajuntament de Cerdanyola un total de 200 mascaretes destinades a les residències de gent gran i de discapacitats del municipi.

  • Publicat a Ciutat

La UME i la Generalitat desinfecten les residències de gent gran de Cerdanyola

La Unitat Militar d’Emergències (UME) arribava dijous a Cerdanyola i desinfectava la residència per a Gent Gran de Canaletes. I dimarts era el torn de la residència CIM Bellaterra. El consistori va demanar la col·laboració de la Unitat d’Emergències de l’Exèrcit per netejar a fons espais d’alta concentració de persones de risc en cas de contagi de la Covid-19. La desinfecció de la resta de residències -Olivera, Montflorit i El Meu Avi- va a càrrec de la Generalitat a través d’una empresa. A l’edifici de Catalònia Fundació Creactiva s’ha fet la neteja amb recursos propis.

Tot i que a Cerdanyola no s’han fet públiques dades oficials de l’afectació de la covid-19 a les residències de gent gran, ja tenim dades globals de Catalunya. Amb dates tancades a 12 d’abril, i segons la informació que fan arribar a la Generalitat els propis centres, hi ha 3.659 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus. Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut. A més, 1.113 residents estan hospitalitzats. Des del 15 de març, han mort per coronavirus 1.825 persones residents, segons ens han informat els mateixos centres.

Dades Àrea Metropolitana de Barcelona

Segons les dades de la Generalitat, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona hi ha 42 residències amb persones diagnosticades de coronavirus i 435 amb persones amb simptomatologia. A més, hi ha 93 residents hospitalitzats i 248 morts per coronavirus. Pel que fa als professionals, 765 estan aïllats o tenen simptomatologia. Fins avui s’han confirmat també que són 343 les residències amb persones diagnosticades de coronavirus i 423 amb persones amb simptomatologia. El sistema català està format per 1.073 residències de gent gran. Pel que fa als professionals, 5.629 estan aïllats o tenen simptomatologia, d’un total de més de 75.000.

10 casos a Canaletes

A la residència de gent gran de Canaletes, l’única pública del municipi, la situació no és diferent a la que es viu aquests dies als altres centres del país. “Ho vivim amb tensió, però la situació està controlada i rebem el suport de les administracions”, explica Guasch. De moment, el centre ha patit cinc morts d’usuaris per covid-19 i actualment té 10 casos positius -més un que està hospitalitzat- i dues persones que es troben en aïllament preventiu. “Fem una revisió diària de tots els usuaris i quan salta un símptoma contactem amb l’Agència de Salut Pública i es segueixen els protocols que ells ens marquen”, apunta Jordi Guasch, membre de direcció i servei de comunicació del grup Pere Mata. En aquests moments la residència té el personal cobert a Cerdanyola -tot i tenir tres casos positius de covid-19 entre els treballadors, indica Guasch- i els professionals compten amb els equips de protecció individuals (EPIS) necessaris.

Des de l’inici de la pandèmia es realitza una comunicació -via correu electrònic- com a mínim a la setmana a tots els familiars. “I després també fem una comunicació més personal amb videotrucades o trucades, que permeten que l’usuari i el seus familiars puguin parlar entre ells”, explica el responsable de Pere Mata.

"Les residències són centres que substitueixen la llar, mai han pretès substituir els serveis hospitalaris"

“Ens sembla important recordar que les residències de gent gran no són serveis sanitaris, sinó centres de serveis socials. Les residències són centres que substitueixen la llar, mai han pretès substituir els serveis hospitalaris”, remarca el director de la residència CIM Bellaterra, Esteban Brugué. Per tant, apunta, “els recursos de les residències geriàtriques són limitats, i no poden ser responsables de l’atenció sanitària ni de les limitacions i dificultats que actualment té un sistema de salut que està desbordat”. Brugué explica que hem vist com “les autoritats sanitàries han establert de facto que la gent gran no seran considerats casos prioritaris per derivació a centre hospitalari, en raó de la limitada disponibilitat de llits hospitalaris”. I en aquest sentit, creu que a les residències se’ls hi hauria d’oferir “una alternativa raonable per traslladar els casos positius a un centre sanitari o hotel medicalitzat” per “poder preservar la salut de la resta de les persones grans que conviuen en el mateix edifici”.

  • Publicat a Ciutat

El tercer trimestre comença online i l’avaluació serà personalitzada

Encara no hi ha data de retorn físic a les escoles, però de moment el tercer trimestre escolar ha començat de forma virtual i amb més dubtes que mai. Des d'avui tots els centres fan arribar propostes educatives més estructurades i avaluables. Els alumnes han de continuar assolint competències i habilitats, però sempre tenint en compte el context actual i les circumstàncies personals. “Ateses les diferents situacions, les tasques realitzades durant el confinament han de suposar un valor afegit en l’avaluació de l’alumne, i no una penalització”, apunten des del Departament d’Educació.

Educació estableix que la relació d’estudiants amb els professors “s’ha de poder garantir” per mitjans telemàtics com el correu electrònic o d’altres, de forma que “en permeta el retorn, per exemple amb l’enviament de fotografies dels treballs o de documents digitals”. També assenyala que les activitats que es duguen a terme mentre es mantinga el confinament han de ser “inclusives” i s’han d’ajustar “al ritme, les característiques i la situació personal de cada alumne”. El departament també subratlla que la situació actual afecta especialment l’alumnat dels centres en entorns socioeconòmics desafavorits. En aquests casos, cal utilitzar tots els recursos tecnològics a l’abast per acompanyar l’alumnat durant estos dies de confinament, com ara trucades telefòniques o missatges de Whatsapp, en funció dels recursos disponibles en cadascun dels alumnes.

Educació ofereix més de 100 models de propostes didàctiques als centres per treballar durant el 3r trimestre

El Departament d’Educació ha publicat avui un total de 102 models i propostes d’activitats de diferents nivells i àmbits curriculars, adreçades a aquells centres i equips educatius que ho necessitin per ajudar-los a mantenir l’activitat formativa en clau competencial durant el tercer trimestre d’aquest curs. Es tracta de propostes d’activitats per educació infantil i dels diferents àmbits curriculars corresponents a l’educació obligatòria. Amb aquesta oferta es vol donar eines i suport al professorat perquè pugui acompanyar a l’alumnat en el seu aprenentatge durant el període de confinament, amb l’objectiu que no es perdin els hàbits de treball, però sempre des d’un concepte pausat i tenint en compte que l’alumne està en una situació afectiva i emotiva diferent.
 
Els models de propostes didàctiques que es proposen estan dissenyats amb un enfocament competencial i se situen sempre en un context que intenta acostar els continguts i donar-los sentit. També plantegen un repte o un problema que caldrà resoldre. S’acompanyen d’orientacions per a la seva realització així com d’indicacions sobre la seva auto-avaluació i avaluació. Estan pensats per fer-los arribar directament a l’alumnat o perquè puguin servir  als docents per plantejar-ne d’altres.

D’altra banda, el Departament d’Educació ha creat 615 nous entorns virtuals d’aprenentatge Moodle per als centres que no disposaven d’aquest servei, facilitant així que tots els centres puguin dur a terme la docència en línia, seguint les orientacions que les darreres setmanes el Departament ha posat a la seva disposició. Per tant, ara tots els centres disposaran d’un entorn virtual d’aprenentatge, en el marc del Pla d’acció ‘Centres Educatius en Línia’, que també inclou la formació i l’acompanyament necessaris per iniciar l’aprenentatge en línia el 3r trimestre.

L’Ajuntament impulsa una recollida de dispositius electrònics per a usos educatius

“Si tens alguna tauleta tàctil i/o portàtil que no facis servir porta’l al Servei d’Educació i el farem arribar a alguna família que no tingui”. L’Ajuntament de Cerdanyola ha iniciat avui una campanya de recollida de dispositius electrònics per fer-los arribar a aquelles famílies que no en disposin i així habilitar-los per a usos educatius.

El lliurament dels dispositius s’ha de fer al Servei d’Educació (avinguda Espanya, 6c) de 9 a 14 hores. Des del consistori es recomana no portar dispositius més antics de 2015.

Paral·lelament, l’Ajuntament ja està treballant per tal de fer arribar la connectivitat a les cases de l’alumnat que ho necessiti. Aquesta campanya s’ha engegat d’acord amb del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que també està treballant en el mateix sentit, i amb la imprescindible col·laboració amb tots els centres educatius de la ciutat amb alumnat en educació obligatòria i postobligatòria.

La  FaPaC  rebutja  l’avaluació  dels  alumnes  mitjançant  mètodes  telemàtics  perquè  es tracta d’un sistema que genera i incrementa les desigualtats socials

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC)  considera  que,  des  del  moment  en què es  permet  que  les  activitats  telemàtiques  siguin  avaluables,  s’està  penalitzant  aquella  part  de  l’alumnat  que  no  disposa de les facilitats per accedir-hi.

Com estan portant els alumnes el confinament?
 
“Els alumnes porten el confinament com tots, amb dies millors i pitjors. Poquet a poquet es van implicant i sumant a les propostes que van llançant les tutores. Tenen ganes de tornar a l’escola i veure als mestres i als seus companys. Per a ells, també és una situació difícil”, assegura el director del l’escola Serraperera, Ignasi Millán. “Crec que ells ho porten, anímicament, millor que nosaltres, però tots coincideixen que volen tornar a l’institut ja. Hi ha molta preocupació per la selectivitat tant del professorat com de l’alumnat. La majoria dels alumnes de 2n de Batxillerat avancen i treballen”, explica el director de l’institut Forat del Vent, Jordi Fernández. “El professorat està preocupat, no estem acostumats a la situació i ens preocupa no arribar a fer la preparació adient per a la selectivitat en aquestes circumstàncies. De vegades, fins i tot, tenim queixes que posem massa feina o avancem massa ràpid”, afegeix.

És viable el retorn virtual a les aules?
 
“Crec que en les circumstàncies que ens trobem de moment, és el que es pot fer. I evidentment podem trobar moltes escletxes”, explica Fernández A ell, afegeix, el preocupa més l’escletxa de seguiment per part de l’alumne que l’escletxa digital: “Tenen tots els adolescents autonomia per organitzar-se la feina? Entregar-la quan toca? Demanar els dubtes pels canals que tenim? Connect-ar-se amb el professor quan toca? Estem preparades les famílies per ajudar a fer aquest seguiment?”.

El retorn virtual és “necessari” apunta Millán, però la comunitat docent necessita temps per anar trobant els mecanismes per arribar de la millor manera possible. “S’està explicant de manera molt genèrica, però no totes les escoles tenen els mateixos recursos ni el mateix alumnat. Cal temps i amb la vocació i ganes que el professorat hi està posant, estic segur que el retorn virtual tirarà endavant”, apunta. Per a ell, la bretxa digital és l’altre gran tema, perquè “cal arribar a tots els alumnes perquè l’educació és un dret universal”.  A més, les escoles estan “lluny a nivell tècnic  de poder oferir un entorn virtual d’aprenentatge com tots imaginem” i l’alumnat té les seves limitacions. “Hem de replantejar-nos com continuar avançant en aquests aspectes”, indica Millán.

“És un moment molt complicat. És veritat que estem en una època virtual, però el professorat i l’alumnat han perdut de cop el seu lloc natural”, defensa Fernández. “Virtualment els continguts hi són, però l’alumnat té prou autonomia? Les famílies poden fer l’acompanyament diari que es pot fer a l’escola o institut?”, es pregunta el director del Forat del Vent. A més, dins aquest entorn virtual, “el sistema està preparat per fer empentar al que no té hàbits?”, qüestiona Fernández. “És a dir, que a tothom li arribi la informació i atendre no només la diversitat de l’alumnat sinó les circumstàncies particulars en les quals està vivint”, planteja.

“Cada centre educatiu ha de definir que necessita el seu alumnat per continuar aprenent”

Ara, els centres educatius tenen orientacions genèriques i cal afinar, valora Millán. “Quan ho tinguem afinat la viabilitat d’aquest sistema augmentarà. Cada centre educatiu ha de definir que necessita el seu alumnat per continuar aprenent”, explica. Però hi ha alumnat que no té accés a Internet i “cal buscar tots els recursos que tinguem al nostre abast per poder fer un acompanyament emocional i també per poder continuar ensenyant”. El tema de l’avaluació és molt complex, pensa el director del Serraperera. “Almenys a les escoles de primària hem d’entendre-la com una mirada global i que sumi, que no sigui punitiva amb el no feedback de l’alumnat, perquè hi haurà alumnes que en alguns moments per diferents situacions potser no podran fer les tasques”, apunta.   

Prioritzar les estratègies de suport emocional

La crisi actual està provocant en les famílies impactes diferents -com ara malaltia, dol, pèrdua de feina- i, en aquest context cal prioritzar les estratègies de suport emocional, fent especial atenció a l’alumnat i les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat social. “Des de l’escola també hem d’ajustar molt el volum de tasques, perquè és important, però ara la prioritat és l’àmbit familiar i emocional de cadascú”, destaca Millán.

El retorn virtual a les aules és un “repte absolut” perquè s’emmarca en una situació incerta i s’allunya del “model d’escola de donar la mà”, reconeix Millán: “Crec que s’hauria d’haver començat a preparar aquesta situació unes setmanes abans, però hem d’entomar aquest repte i com a cos docent el superarem amb treball i vocació”. El professorat, apunta Fernández, s’hi està deixant la pell en aquest “gran repte”,  tot i que les famílies i alumnes trobaran mancances i coses a millorar: “El repte no és tant en el tema digital ni de creació de continguts útils per a l’ensenyament telemàtic, sinó moltes vegades d’organització, de com arribar a l’alumnat, com avançar, motivar... I sense tenir-los davant”.

  • Publicat a Ciutat

La Generalitat crea una app per ajudar a la ciutadania en la gestió de la seva salut emocional

El Servei Català de la Salut ha creat l’aplicació Web App, GestioEmocional.cat, una nova eina a traves de la qual es donarà suport emocional i psicològic a tota la ciutadania, davant la situació excepcional que estem vivint a causa de la Covid-19. La situació de confinament, tenir familiars o amics afectats per la malaltia, el fet de no poder acompanyar als nostres éssers estimats durant l’ingrés hospitalari o la gestió del dol, poden tenir un impacte en la nostra salut mental. Es tracta d’un nou canal de comunicació i forma part de la Instrucció del Pla d’acció per al suport emocional i la gestió de l’estrès agut. En el seu desplegament hi ha participat diferents serveis del sistema sanitari amb l’objectiu de donar una resposta conjunta en l’àmbit de la gestió emocional.

Durant la presentació de l’App, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que “és molt important atendre les persones. Aquest virus és inhumà, no ens permet acompanyar com pertoca a la gent. I, en aquest sentit, ha explicat que aquesta eina neix precisament amb “la voluntat d’acompanyar i ajudar les persones en tot aquest procés” i, alhora, “ens avancem a problemes de salut futurs. Sabem que tractar i acompanyar la salut emocional ara pot evitar problemes en el futur”.

Els continguts de la Web App han estat desenvolupats des del servei de psiquiatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. El cap del servei, el Doctor J. Ramos Quiroga, posa en valor que les eines que s’utilitzaran estan avalades a nivell internacional: “l’aplicació permet manegar fins a 7 símptomes diferents com ara la gestió del dol, problemes per dormir o l’ansietat, i 15 recursos testats internacionalment i que han demostrat eficàcia per resoldre aquestes circumstàncies”. Juntament amb Ramos Quiroga, han liderat el projecte la psicòloga clínica, Dra Guida Fidel i el director del Pla de Salut Mental, Jordi Blanch. 

L’estat emocional s’avaluarà a través d’un test  

La por, l’angoixa, la preocupació o la tristor són emocions normals davant la situació d’alerta sanitària que estem vivint. Les persones que accedeixin a l’aplicació, podran fer una avaluació del seu estat emocional a través d’un test. En funció d’aquestes respostes, l’eina determinarà quines són les necessitats d’aquella persona, i li oferirà una sèrie de recursos i consells per millorar el seu estat o bé se li recomanarà que rebi ajuda professional. És important saber en quin grau afecta a cada persona i poder disposar d’una atenció adequada en cadascun dels casos.

L’aplicació identifica quatre estats emocionals i segons el nivell se suggereix un seguit de recursos i consells o bé ajut professional. Els recursos que s’ofereixen contemplen des d’exercicis d’auto gestió de les emocions, com són exercicis de relaxació, de respiració, mindfulness, eines per poder dormir, per calmar els sentits o pel control del pensament, així com consells o informació d’hàbits saludables. 

Segons les respostes que s’han donat en el test, l’aplicació detecta persones que poden mostrar un grau d’afectació més elevat i que, per tant, podrien necessitar suport psicològic d’un professional. En aquest cas, els ciutadans hauran d’enviar un qüestionari que trobaran en el test, on se’ls demana les seves dades de contacte i la seva situació perquè l’equip de psicòlegs del Sistema d’Emergències Mèdiques s’hi posi en contacte telefònic.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C