Informació ciutat de Cerdanyola del Vallès

La Generalitat ajorna el repartiment de mascaretes fins al 20 d’abril

Rectificació del govern català. Finalment, malgrat l'anunci d'ahir, la Generalitat de Catalunya no començarà a repartir els 14 milions de mascaretes que va comprar per lluitar contra el contagi de la covid-19 fins al 20 d’abril. Són mascaretes quirúrgiques de la classe 2, segons ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. Els usuaris hauran de portar la targeta sanitària per poder obtenir la primera de manera gratuïta. La segona s’haurà de pagar i tindrà un cost de 60 cèntims més l'IVA corresponent. A més, segons apunta Budó, tindran preferència les persones vulnerables i les persones que hagin de començar a treballar.

Després de valorar la situació amb el Col·legi de Farmacèutics, el govern ha decidit posposar el lliurament per "garantir el bon funcionament de la mesura i que tothom les pugui obtenir des del primer moment"

 

  • Publicat a Ciutat

Els títols de família nombrosa i monoparental que caduquin durant el confinament es renoven automàticament

Els títols de família nombrosa i monoparental que hagin caducat o caduquin entre l’1 de novembre de 2019 i el 31 de maig de 2020 es prorroguen automàticament per un any, i els que caduquin entre l’1 de juny i el 31 d’octubre de 2020 es renovaran per sis mesos. Amb aquesta mesura la Generalitat pretén, d’una banda, atendre les necessitats de confinament derivades de la crisi sanitària de la covid-19 i, de l’altra, garantir els drets de les famílies nombroses i monoparentals. Independentment d’aquesta resolució, les famílies a les quals els caduqui el títol en aquest període, hauran de sol·licitar-ne la renovació un cop finalitzat l’estat d’alarma.

En el cas de fills que durant el període de pròrroga automàtica compleixin 21 anys o més, i no cursin estudis adequats a la seva edat i titulació o encaminats a l’obtenció d’un lloc de treball, o compleixin 26 anys  i, en ambdós casos, no tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, no serà efectiva aquesta pròrroga automàtica i deixaran de ser beneficiaris en no complir els requisits legals.

A Catalunya hi ha 140.997 famílies acreditades amb el títol de família nombrosa (dades de 31 de desembre de 2019), de les quals 35.486 l’haurien de renovar en el període assenyalat. Pel que fa a les famílies monoparentals, en total en són 65.215, de les quals 19.405 seran beneficiades per la renovació automàtica dels títols.

  • Publicat a Ciutat
Subscripció a aquest canal RSS

Mou-te de manera segura. Per protegir-te a tu i als altres

15°C

Cerdanyola del Vallès

Humitat: 59%

Vent: 9.66 km/h

  • 24 Març 2016 18°C 8°C
  • 25 Març 2016 16°C 8°C